Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Hanney píše:
Já pekárnu nemám, peču čas od času domácí bagety normálně v troubě, ale fermentované těsto se nedá s droždovým srovnat.
tak já mám recept na slunečnicový chleba v pekárně, není tam ani troška cukru a chleba je výborný, ale taky to tam navážím, zavřu, zapnu a čau za 3h. až zapípá, používám kupovnaé kvasnice,
jinak si pěstuju i domácí žitný kvásek tak to střídám v pekárně a příjde mi to stejné
@bamba No jasné, čerstvé ne ![]()
Děkuji za recept, mám podobný + dávám 2 lžičky octa, dle receptu a 1 dcl oleje.Chci vyzkoušet bez oleje ![]()
@Dovesilke Věř mi, jsou zatím z bílého pečiva nejlepší. Žádný olej ani ocet. Vydrží docela dlouho, peču je i silnější jako veky.
@bamba píše:
@Kelsey Pečeš kváskovej chleba pekáně?
no když nemám zrovna kvasnice použiju kvásek a příjde mi to stejné
@Hanney píše: …když do těsta přidáváš starý kvásek místo droždí. Já si dělám tzv. poliš, to znamená zadělávám prefermentem, který kvasí 12-16h… ale to pak nemá chybu.
Aháááááááá, tož tak to dělám i já, přez noc nechám vykvasit(říkám tomu kvásek) a druhý den zadělávám.
Můj dnešní.
Já si peču chleba z mandlové mouky, ten můžu jíst denně, z bílé mouky jen občas ty housky.
@bamba píše:
Aháááááááá, tož tak to dělám i já, přez noc nechám vykvasit(říkám tomu kvásek) a druhý den zadělávám.
Můj dnešní.
Tak to je luxusní, kočko ![]()
@Dovesilke píše:
Já si peču chleba z mandlové mouky, ten můžu jíst denně, z bílé mouky jen občas ty housky.
Máš celiakii?
@bamba Nemám ji diagnostikovanou, byla jsem i na vyšetření střeva, ale vše vpořádku. Ale jíst mouku nemůžu, jen minimální množství, jinak několika hodinové křeče v břichu a průjem…
@Dovesilke píše:
@bamba Nemám ji diagnostikovanou, byla jsem i na vyšetření střeva, ale vše vpořádku. Ale jíst mouku nemůžu, jen minimální množství, jinak několika hodinové křeče v břichu a průjem…
Jó to znám, crohn je taky prevít.
To asi nesmíš ani čerstvé, nebo ano? Mám taky nemocné střevo a čerstvé pečivo je pro mě tabu.
Tady je recept na bagetky, jsou moc dobré.
450 ml vody
1,5 lžíce medu
1,5 lžičky soli
800 g hl mouky
1/2 kostky kvasnic nebo 2 lžičky sušených
Dělala jsem na 4 díly, vytvarovala jsem bagety, po dokynutí potřela slanou vodou a pekla na 180 stupňů asi 25 minut.
Peču jen z poloviční dávky.