Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty děti jsou mentálně zaostalé kvůli prostředí, ve kterém žijí. Strašný díl.
@topazio Zrovna minulý týden jsem četla článek jako reakci na VM, že nemohou odebírat děti z rodin jen na základě nějakého sestříhaného pořadu komerční televize ![]()
A že dětem je psychicky nejlépe ve svém prostředí a se svými rodiči. I když by měly pěkné prostředí a dostatek různého jídla, utrpěly by nepřiměřenou citovou újmu.
A ještě tam psali, že většina lidí má dostatek informací, kam se obrátit. Záleží jen na nich, zda to využijí.
Nová s pořady tohoto typu dost manipuluje. Bývalá spolužačka účinkovala v Malých láskách, už před lety, taky hleděla na finální úpravu jejich příběhu.
@topazio píše: Více
Pokud deti nejak netyraji a davaji jim najist, tak neodebere.
A co ta školní docházka? Vlastně jim brání ve vzdělání. Ale chápu, že učitelky jsou asi rády, když se ta smečka nedostaví
@Bibiana 1 píše: Více
Nevim, pokud maji omluvene hodiny z duvodu nemoci, vsi atd, tak asi taky nic.
Jak uz tady nekdo psal, dneska se razi ze detem je nejlepe s jejich rodici, pokud je netyraji a jsou zajisteny zakladni potreby (jidlo, maji kde spat).
Mně je jí líto, dušičky. Přála bych jí, aby měla šanci na jiný život. On i nuzný život může být krásný. Než jí děti odebrat, by jí měla sociálka navézt jiným směrem. To ale bohužel semetriky neumí. Jsou to sice divoké děti, ale maminka je to jediné, co mají. Smutná výměna.
Jako chápu, že to zoufalé minimum doma mají. Ale co z nich bude? Nechci být hnusná, ty děti za to nemůžou. Ale tak nějak si představuji to rčení:růst pro kriminál
@Bibiana 1 píše: Více
Bohuzel, zacarovany kruh.
Socialka by mela mit nad nimi nejaky dohled, pomoci s urcitymi vecmi (nemyslim financne), ale asi mnoho nezmuzou.
@Petula306 Možná budu jedna z mála, ale mně na těch dětech nepřišlo nic vadného ani mi nepřišly přehnaně divoké. Potřebovaly jen někoho, kdo je trochu lépe zvládne, když je jich tolik s malým věkovým rozdílem.
Vši se objevují i v lepších rodinách. I přes veškerou péči vychovatelek a zdravotních sester, které osobně vyčesávají, bývají epidemie často v dětském domově a na intru. I na tom konkrétním intru se osobně odvšivuje, nečeká se na příjezd rodičů.
Mně ta druhá přišla jako mírně rozmazlená zhýčkaná panička, která se nadmíru štítí běžných věcí. Viděla jsem ten byt, zaslechla jsem něco jako automaty. V pořádku to není, ale reakce té druhé mi přišly mírně přehnané. Na všechno. Jak nic nejedla atd. A hlavně to nebyla žádná holka do nepohody. Neuměla si sama poradit.
I to nastoupení do práce s tolika malými dětmi si představuje jak Hurvajs válku. Mám víc dětí a pracuji o útlého věku. Ale pro to musí být trochu štěstí na podmínky v rodině a na okolnosti tak, aby do sebe vzájemně zaklaply. Každé povolání obou toto neumožňuje. Děti mohou být častěji nemocné, vzájemně od sebe nemoci chytat atd.
My si vybíráme s dětmi někdy starší díly ke společnému sledování. Líbí se nám výměny, kde přijede matka jedináčka k více dětem a často do úplně jiného prostředí, než je zvyklá. Hodně jich to zvládá bez fňukání a lamentování nad vším, rychle se zorientují a snaží se do toho dát kousek sebe, postavit tu rodinu do lajny
Při změně režimu napravit ty chyby. Někdy se uchýlí i k totálnímu přeorganizování domácnosti. To si myslím, že si původní manželka stejně opět upraví podle sebe.Tady jsem žádnou takovou snahu s nadhledem neviděla.
Typičtí klienti VM žijí v nájemních bytech, do kterých sami neinvestují a neinvestuje tam ani majitel bytu. Podle toho ten stav odpovídá. Někteří majitelé nájemních bytů jsou taky vyčůránci a ani po letech nevyměňují a neinovují věci, které ztratily funkčnost. Někdo to udržuje lépe, někdo hůře, ale je jasné, že když tam přijde někdo, kdo se normálně stará o svůj domov, komfortně se tam cítít nebude.
Málokde jde ale vidět něco vyloženě strašného, co neviděly ani sociální pracovnice na šetření.