Vyplácení neschopenky

888
13.5.10 10:22

vyplácení neschopenky

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat kdy přibližně vám chodí peníze z neschopenky?Kdy je tak sociálka posílá?díky jsem druhý měsíc na neschopence a minulý měsíc mi to platil ještě zaměstnavatel ,protože na sociálku tam připadly jen 3 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12300
13.5.10 10:25

Myslím že je to v každým kraji trochu jinak. Já jsem z Hradce Králové a chodila mi neschopenka do minulýho měsíce kolem 7. v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
13.5.10 10:29

v Praze chodí kolem 15. až 20. minulý týden to možná bylo dřív. Jak nemám přímý náhled do účtu, tak to neřeším. Manžel mi jenom průběžně hlásí zůstatky a kdy se už mám začít krotit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
13.5.10 10:42
Mokiii píše:
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat kdy přibližně vám chodí peníze z neschopenky?Kdy je tak sociálka posílá?díky jsem druhý měsíc na neschopence a minulý měsíc mi to platil ještě zaměstnavatel ,protože na sociálku tam připadly jen 3 dny

jj to znám nedávno jsem se úřady o peníne hádala…
Prvních 14 dní ti platí zaměstnavatel ,ostatní stát..
já jsem nedostala peníze 3 měsíce :cert: po měsíci jsem je začala uhánět volala jsem na úřod sociálnmího zabezpečení každej den a každej den jsem se dozvěděla úplně něco jinýho :pocitac: Jednou,že tam nejsou papíry na peníze,pak že už jsou peníze na cestě,ty nepřišli,tak jsem tam volala z nova a že účetní špatně vyplnila doklady atd atd… No peníze jsem dostala po 3 měsících…
Doporučuju ti si zavolat na úřad a zeptat se jich přímo,kde je problém s penězma,nic jinýho ti neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
13.5.10 10:42

Tak mi chodí neschopenka kolem 24. dne v měsíci. Na sociálce mi řekli, že to trvá cca 20dní od toho co dostanou lístek na peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
13.5.10 10:44

Za normálních okolností jsem peníze měla 15. na účtu. Ale občas se stalo, že zapoměli :nevim: poslat a když do konce měsíce nic nepřišlo, volala jsem na sociálku. Většinou pak doplatili s další výplatou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
13.5.10 10:49

Já jsem doma od 16. 2. 2010, peníze co mi ještě platil zaměstnavatel, mi došly normálně jak nám v práci chodí výplata. Ale pak peníze od OSSZ (nebo co to je) mi přišly až 3. 5. a to byly peníze za březen. Za duben mi ještě nic nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.5.10 11:17

Tak já tě nepotěším,mě to chodí až po dvacátém,pro upřesnění dřív jak 24. ne.Ale všude je to jinde.

• Citovat
  • Upravit
5051
13.5.10 11:32

Já jsem domama od ledna a peníze mi chodí vždy okolo 10, zatím jsem problém neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
13.5.10 12:03

ahoj, tak já jsem asi jedna z mála světlích vyjímek, kde se sociálka přetrhla… :nevim: Spadám pod Prahu 8, o které se traduje strašné několika měsíční zpoždění a jiné hrůzy a já jsem první týden co byl placený od sociáálky dostala zaplacený hned další měsíc 16. a teď mi to dokonce přišlo 10. Jsem opravdu v šoku, ale příjemném :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
13.5.10 12:53

Jak píší holky, každá sociálka to má jiné.
Platilo však jedno pravidlo, pokud dostali za uplynulý měsíc „lístek na peníze“ do 5. následujícího měsíce tak vyplatily peníze v řádném termínu. V Praze mají dva výplatní termíny - tuším k 10 a pak k tomu 20. v ostatních krajích to může být jiné.

Pokud na sociálce mají nějaké „pochybnosti“ ať už o vyplnění neschopenky, lístku na peníze nebo něčeho jiného
(taky pozor hodně často ztrácí !!!) tak pak se výplata může protáhnout.
Jediné co doporučuju šlapat po nich, jak se dá !
Takže být tebou tak příští týden volám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
15.10.12 15:10

Ahoj, prosím o informaci k vyplácení neschopenky. Jsem na ní poprvé a mám v tom hokej. Byla jsem v prac. neschopnosti od cca od začátku září. Za první týdny už mi v říjnu přišly z práce peníze jak běžně chodí výplata. Pak přišlo něco málo od OSSZ. Ty peníze od OSSZ jsou vždy do posledního dni v měsíci? Já jsem totiž potom byla dále v říjnu na neschopence (to vychází na 8 dnů)a na MD jsem nastoupila minulý týden. Takže od OSSZ ještě přijdou peníze za těch 8 dnů za říjen co jsem ještě nebyla na MD? Omlouvám se možná za hloupý dotaz, ale nikde jsem nic pořádně nenašla nebo se v tom nevyznám..Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.10.12 15:14

@B EL prvních 21 dní neschopenky platí zaměstnavatel, to jsou ty peníze, co ti přišly v termínu výplaty…peníze od OSSZ přišly za ty zbylé dny do konce měsíce. V listopadu ti přijde ještě nemocenská za těch 8 dní a zbytek už bude mateřská, samozřejmě snížená o těch 8 dní… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
15.10.12 15:38

@Verca1989 Super, moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
19.11.12 08:46

Ahoj holky, účetní mi zdržela papír na sociálku a odevzdala to 8.11., to znamená, že nemocenskou mám čekat až koncem listopadu??? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat