Vyrovnání bydlení

Anonymní
23.6.13 13:37

Vyrovnání bydlení

Ahoj,

trápí mě jedna věc a zajímal by mě pohled odjinud. Uvažujeme s partnerem o bydlení. Vlastním bydlení. Tedy hodně šetření, hypotéka a na roky závazek. Partner má na půl byt s bratrem a od toho se odvíjí naše konflikty. Já bych do bydlení šla naplno (moje úspory) a čekala jsem, že fér řešení je prodat byt a z půlky by každý z bratrů šel svou vlastní cestou. Třeba že by padla dohoda, že se za 4 roky prodá, do té doby každý spoří a pak má možnost koupit 3/4 nového bytu a zbytek splácet. Partner to tak nevidí a je to asi naposledy, co jsem téma otevřela. Chce, aby ho bratr postupně případně vyplácel. Třeba 20let i z pronájmu. Jeho bratr nevydělává a pokud někdy vydělávat bude, není to na vyplácení. Přijde mi to dost nefér řešení pro nás jako novou rodinu. My budeme mít hypotéku, dluhy, šetření a bratrovi se nechá vše a ještě bude pronajímat a hádat se s ním o peníze. Mám s ním negativní zkušenost v tomto ohledu. Ale jak na bratra něco řeknu, je oheň na střeše.

raději anonymě

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
23.6.13 13:45

Ale aspoň že ho vyplatí ve splátkách z těch splátek budete moc uplatit vaše pohledávky, chápu že to nebude závratná měsíční částka, ale i tak se vám náklady o něco sníží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
23.6.13 13:49

To je těžké.
Znám holku, co dostává měsíčně 7000 z pronájmu bytu, ne že by to nebylo špatný mít 7000 navíc, ale kdybyb její nevlastní sestra byt prodala, tak by dostala okolo 2 250 000 a z toho by už nějaké vlastní bydlení plus částečná hypo bylo.
Jenže nemůže nic dělat, nechce se s ní hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.13 13:55
@renda81 píše:
Ale aspoň že ho vyplatí ve splátkách z těch splátek budete moc uplatit vaše pohledávky, chápu že to nebude závratná měsíční částka, ale i tak se vám náklady o něco sníží

tohle řešení má dost úskalí…kde je dáno, že bratr opravdu bude splátky dodržovat, tyhle dohody bývají dost často předmětem mnoha sporů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
23.6.13 13:57

@kočička Evička no já jsem pro aby to bylo formálně, notářem vyčíslená hodnota nemovitosti a pak udělaná smlouva o splátkách, i když je to mezi bratry v rodině, ono hodně sporů je kvůli majetku tak proč to neošetřit smlouvou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
23.6.13 13:58

No, tak v nejhorším na to přistoupit snad jedině s tím, že bude sepsaná smlouva, že v případě, že se opozdí se splácením, cca 2 měsíce, jde byt do prodeje!! A určitě bych na něj byt nepřepisovala dokud nebudou s bratrem srovnání. Max smlouvu o smlouvě budoucí nebo tak něco, ale dokud nemá Tvůj chlap všechny peníze v ruce, určitě na bratra nic nepřevádět. Známe to „sliby chyby“ a nejvíc se na to hřeší právě v rodině, kdy je ve finále každému hloupé se soudit…s vlastním bratrem, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.13 14:07
@renda81 píše:
@kočička Evička no já jsem pro aby to bylo formálně, notářem vyčíslená hodnota nemovitosti a pak udělaná smlouva o splátkách, i když je to mezi bratry v rodině, ono hodně sporů je kvůli majetku tak proč to neošetřit smlouvou :palec:

víš, smlouva je pořád jen kus papíru, který je sice právně vymahatelnej, ale nezajistí ti pravidelné splátky či „smilování“ se nad bratrem tvým mužem v případě, že by to splácení moc nefungovalo. Jinak nevím, proč myslíš, že notář bude vyčíslovat hodnotu, tu si domluvíte vy spolu navzájem a notář to pouze zakomponuje do dohody. A máte to vymyšlené tak, že až po úplném zaplacení vy převedete tu půlku na bratra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
23.6.13 14:14

@kočička Evička píšeš tvým mužem??? jak máme převod??? já nejsem zakladatelka jen jsem jí taky psala svůj přispěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.13 14:22

@renda81

aha, už to vidím, já su vsugerovala, že tvůj příspěvek je zakladatelka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.13 14:24

Žádnou dohodu sepisovat nechtějí. A nechci žádné spory u nás doma až on nebude platit, proto nad tím uvažuji teď. Respektive když to nechtějí řešit teď, je jasné, že pak případné neplacení řešit partner nebude. Bratr nebude ničím tlačený. Bude dělat, že nemá z čeho. Partner zase nechce neshody s ním.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky