Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
já dávala HA mléko taky tak do těch 9m, ale jen proto, že jsem ho měla nasyslenou zásobu. Doktorka na mě koukala jak blázen, že při zavedení příkrmů už není potřeba. Takže asi tak.
A dost lidí by ti řeklo, že HA není vůbec potřeba, že je to stejně zbytečné.
Laaja píše:
Ahoj,
já dávala HA mléko taky tak do těch 9m, ale jen proto, že jsem ho měla nasyslenou zásobu. Doktorka na mě koukala jak blázen, že při zavedení příkrmů už není potřeba. Takže asi tak.
A dost lidí by ti řeklo, že HA není vůbec potřeba, že je to stejně zbytečné.
no zbytečné to asi není, my jsme s manželem alergici a malý dostal ve dvou měsících Um a okamžitě se osypal, průjmy, hubnul a pak se přišlo že to bylo mlíkem, pak už ani Ha nepomohlo a měli jsme Nutroš Pepti. Takže jako prevenci aspoň chvíli beru jako dobrou volbu, já ted malé dala hned taky Ha jen preventivně a taky jak doberu zásoby ho chci už vysadit, uvidím co to udělá.
Takže Andrejko já bych obyč Sunar zkusila a jestli se nic neprojeví tak bych už Ha nedávala.
Ahoj, my take pouzivame HA a doktorka nam rikala, ze ho staci pouzivat do 6ti mesicu.
Ahoj Andrejko, my máme taky HA mlíčko, omylem jsem koupila obyč. a přesně na tohle jsem se ptala Dr. - prý jakmile bude mít tak 7m, tak už není HA potřeba, jakmile se začnou zavádět mléčné výrobky, tak HA ztrácí smysl… Takže asi tak ![]()
já už teda taky přemýšlím že z HA přejdu na normální…dáváme sunar nutra defnce HA 2 ,potravinová alergie žádná a já mám alergie na břízu,jinak na nic, taky jsem slyšela,že HA se má dávát po půl roce už jen když je v rodině potravinová alergie ..a tu nemáme ani jeden
Uplne souhlasim s Angelinou. Zbytecne to urcite neni. Je to bohuzel jedina momentalne znama prevence alergii.
Nicmene tato prevence se povazuje jako nezbytna behem prvnich 6-ti mesicu, pak uz se doporucuje zacit zkouset reakci na normalni mleko. Takze vyzkousejte. Ale byla bych na zacatku opatrna a proste bych si vice vsimala pripadnych reakci.
Zdravím všechny,potřebuji poradit zda máte s tímto zkušenost.Bohužel mi jedna firma omylem zaslala Sunar 2 místo Sunar HA2 (6kusů),každopádně se mi nechce vracet to je posílat tam a zpět.Sice tu jedna diskuze na toto téma je ale má sotva dvě reakce nedostačující
.Pořád si říkám že kluci měli HA mléko do 6ti měs,dali jsme jen na doporučení dr.že já i manžel jsem alergici(nic vážného) kluci neměli ekzémy a nic i příkrmy snáší dobře papaj krásně a pijeme už normální převařenou vodu,tak nevím nechat si to mléko 2 a neřešit to HA? Dle dr. nemáme žádnou hypoalergenní dietu bylo to jen pro sichr.Díky za názory