Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Krásné dobré ráno, chtěla bych se zeptat na rady či zkušenosti s nasazením prozativní náhrady místo jedničky zubu? Po vytržení mi byl druhý den nasazen náhradní zub, nalepen zespodu na okolní zuby…ale já měla pocit, že mi to rozpíná zuby, nepříjemný a nemohla jsem dokousnout…Druhý den mi to bylo sundáno a lehce ubroušeno a opět nalepeno…ale opět nemůžu pořádně rozdrtit stravu..Je to normální? Mám asi hluboký zkus a tak bych se ráda zeptala na radu, je i jiná možnost nebo jestli tam dojít znovu a opět nechat upravit? A je možné, že 6 den po vytržení je po ránu slabé krvácení? Náhradní zub mi tlačí na díru po vytržení zubu.. Děkuji ![]()
Já měla zub horni jedničku na drátku a nandavala jsem si ho. Bylo to strašný. Bylo to hodne videt. Měla jsem to strašně dlouho. Bylo mi řečeno, že jiná možnost není. Jak dlouho to budeš mít? Jak budeš řešit nový zub. Já mám nakonec implantát. Trvalo to strašně dlouho a bylo to náročné - absolvovala jsem hodně zákroku a stalo to fakt dost.
Budu mít pak také implantát…zda se mi kost dohojí dobře, jinak prý bude muset dát kost z patra. ![]()
@Leny Black Mne doplňovali kost. Čekala jsem dost dlouho na zakrok. Po doplnění kosti jsem zase dost dlouho čekala. Chodila jsem třeba tři týdny bez ty náhrady. Bylo to náročný. Doufám, že to budeš mít jednodušší.