Vyvařování lahviček od Actimelu

123
10.9.13 21:01

Vyvařování lahviček od Actimelu

Ahoj holky, prosím o vaše názory event. rady a zkušenosti. Odstříkané mléko dám do lahviček od Actimelu, poté je pár hodin v ledničce nee víc jak 24h a dám ho zamrazit. Lahvičku zadělám alobalem a zagumičkuji. Dle potřeby rozmrazím ve vodní lázni. Někdy mi přijde mlíčko trošku nakyslé…? Ale hlavně jsem dostala strach, jestli ty lahvičky, když je převářím nemohou pouštět nějakou chemii do mlíčka?? Moc děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
krakrak
10.9.13 21:04

Ty jo, to nevim, jestli bych delala. Ja jsem to davala do sklenicek od jogurtu se sroubovacim vickem. Prece jen se sklo lip vyvaruje a prijde mi to hygienictejsi (byla to rada od porodni asistentky)

• Citovat
  • Upravit
14090
10.9.13 21:16

Lahvičky od Actimelu? To myslíš ty plastové lahve? jak se dají vyvařit :think: se musí zkroutit, ne?

Určitě bych dávala do něčeho jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
10.9.13 21:18

No to bych teda nedelala. Actimel lahve na to nejsou primarne urcene, muze se z nich pri vyvarovani uvolnovat nejaky sajrajt. Jeste ho priotravis nebo se ti osype. Avent vyrabi kelimky na mleko a potraviny, lze je vyvarovat. Je to sice drazsi, ale ( snad) bezpecne.

• Citovat
  • Upravit
12185
10.9.13 21:23

Ja mliko neskladovala, presto jsem i tak pouzivala pouze nadobky schvalene pro miminka. Jinak bych odstrikavala primo do lahvicky. Prvni prikrmy, ktere jsem jiz mrazila, jsem take delala do techto nadobek na mlicko. Kdyz v nich muze byt pro miminko mlicko, tak prikrmy jiste take. Hazardovat s podobnymi lahvickami me nikdy nenapadlo. To radeji treba mraz v pytlicich ci taccich na led.. Pak si muzes vyndat vzdy jen tolik kosticek, kolik potrebujes. Hod rovnou do lahvicky a rozmrazuj primo v ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.9.13 21:27

Proč si nekoupíš Via pohárky…? No jako vyvařovat Actimelácký flaše, no nevím nevím :roll: To bych se bála, že to fakt něco uvolňuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
10.9.13 21:29
@Crystalline píše:
No to bych teda nedelala. Actimel lahve na to nejsou primarne urcene, muze se z nich pri vyvarovani uvolnovat nejaky sajrajt. Jeste ho priotravis nebo se ti osype. Avent vyrabi kelimky na mleko a potraviny, lze je vyvarovat. Je to sice drazsi, ale ( snad) bezpecne.

naprosty souhlas. po mlicku na prikrmy a az deti odrostou, tak treba na skladovani zbytku domaci pomazanky, nastrouhaneho syra a podobnych zbytku jidla, ktere se nemusi vyhodit a spotrebovat druhy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
10.9.13 21:32

Taky bych lahvičkám od Actimelu nevěřila, bála bych se, že vyvařováním se z nich budou uvolňovat ftaláty nebo jiné svinstvo.
Doporučuju Via pohárky, sklenice od jogurtů nebo tvořítka na led (ty jsou z plastu vhodného na potraviny, ale nevím, jak s tím vyvařováním. Já jsem je nevyvařovala, jen důkladně umývala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.9.13 21:39

@bublinka8 tak do vyvarovani tohoto typu plastu bych se opravdu nepoustela. Sklenicky od jogurtu nebo klasickych sroubovacich presnidavek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.9.13 21:58

Taky bych lahvičky actimel nepoužívala, přeci jenom je to obyčejný plast, který neodolává vysokým teplotám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.9.13 22:02

Jako už holky výše — tyhle lahvičky bych rozhodně na nic nepoužívala!!! jsou určené k jednorázovému použití, z výroby jsou sterilní, jedenkrát se naplní a mají se pak dát k recyklaci…

Laktační mi taky radila nějaké skleničky, které mám doma, sklo se vyvaří několika způsoby a máš jistotu!
Nebo nějaké plastové lahvičky, které jsou ale na to určené (od zavedeného výrobce, Avent apod.) a které můžeš vyvařovat a mají to napsané v návodu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
10.9.13 22:16

V žádném případě bych nepoužívala, ten plast není primárně určen na vysokou teplotu, ohřívání, či zmražování, bála bych se, co za sajrajty to uvolňuje. Radši investuj do Via pohárků apod. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8937
10.9.13 22:21

Tak lahvicky od actimelu bych urcite nevyvarovala a nedavala do nich MM. Kup si bud VIA poharky od Aventu nebo jine pro MM urcene nebo davej do sklenicek.
Neriskuj kvuli par korunam zdravi miminka. Nemyslim to zle, vim, ze to nedelas umyslne, ale ty actimel lahvicky jsou urcene na jedno pouziti a pak vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová