Když vám vlastní děti hledají nového manžela: Komický román Muž u kormidla

Ahoj holky, ve ctvrtek mne ceka vyvolani porodu. Je to driv, nez bych cekala, ale musi se k tomu pristoupit. Muzete mi napsat vase zkusenosti, jak to probiha? Jak dlouho to trvalo atd? diky
Ahoj já měla vyvolávané porody oba dva. První trval 3,23min, druhý byl
rychlejší, ten trval 1,43min. vždy bráno od prasknutí plodové vody. Před
prasknutím jsem měla bolesti jako při menses.
Porody vyvolávané vždy 38+3tt kvůli
nedostatečného množství plodové vody.
@Mona2010 neblazni! tak
rychle???mne prave v nemocnici rikaji, ze nejdrive musi pripravit cipek a pak
vyvolat porod. Ze klido i dva dny mam z toho hruzu…
Ahoj,
oba porody jsem měla vyvolávané přesně 38tt. Ráno mi zavedli tabletu a pak
už jsem jen čekala kdy to začne. U prvního mi po dvou hodinách zavedli
další, do té doby se nic nedělo v klidu jsem si četla. Pak po podání
druhé tablety asi do půl hodiny přišly kontrakce asi po hodině mě píchali
vodu po další hodině jsem si řekla o epidurál a pak po půl hodině od
píchnutí epidurálu jsem šla rodit. Takže od začátku kontrakcí byla malá
za tři hodiny na světě. U druhého taktéž vyvolávaného v tom samém
týdnu probíhalo vše stejně akorát o hodinu delší. Takže já si na
vyvolávané porody nemůžu stěžovat. Přeji ať máš takový průběh jako
jsem měla já.
Me s dcerou dali cca v 11:00h. tabletku, po poledni mi praskli vodu a dcera
se narodila ve 14 :00 h. na 3 zatlaceni s vahou 3600g.
@Katibald
Ahoj, neboj se toho, není čeho:)
Mě praskla voda v 7 ráno, hned jsme jeli do porodnice, ale nerozjeli se mi
žádné bolesti, tak mě nechali čekat do 12, pak mě odvezli na porodní box,
asi ve 2 jsem dostala tabletu na vyvolání - nic, ve 4 jsem dostala druhou,
taky nic.. Tak mi kolem 6 dali oxytocin a rovnou i epidural:) A v půl
12 byl malej na světě:)
Ve čtvrtek v 8 ráno první tableta, pátek v 7 ráno druhá tableta, sobota ráno třetí tableta, pak píchání plodovky, někde mezi tím Hamilton a porod císařem sobota 16:17.
@Katibald tak ja tedy rodila v UK.. Ale porod vyvolavany uz 37+1. Porodila jsem az 37+4. Narocne to bylo hlavne psychicky (mela jsem strasny strach o miminko, protoze posledni tehotenstvi nedopadlo dobre. Proto take to vyvolani tak brzo tentokrat). Zacali tim, ze mi dali neco na otevreni cipku. Takove jakesi telisko, co pomalicku vylucuje hormony a muze spustit porod klidne az druhy den. S tim se trosku pocitalo, ze druhy den budu alespon na 2 cm a budou moc prasknout vodu. To nevyslo, tak se cekalo a treti den mi zacali zavadet klasicky uz gel. Po nem nalez minimalni, pak zavedli dalsi a pak se to uz rozjizdelo. Ne ale dostatecne rychle a protoze jsme obe (ja i miminko) mely vysoky tep, tak i pres zacinajici porod nasadili oxytocin a praskli vodu. Kdyz jsem mela bolesti uz silene a kontrakce sotva jedna zacala a druha skoncila, tak mi porod nezastavovali, ale jen snizili davku oxitocinu tak, aby se porod udrzel, ale kontrakce byly trosku snesitelnejsi. S oxitocinem zacali kolem 2 rano, vodu praskli ve 3 a ja porodila v 10 rano.
@Katibald není se
čeho bát.. mi vyvolávali 41+4 tt, ve 12 jsem dostala tabletu, naskočily
bolesti po 3 minutách, druhý den ráno na 3 cm otevřená, pak jsem si
nechala dát epi (byla jsem strašně utahaná), poté během půl hodiny 10 cm
a porod. Malej byl velkej, nesestoupil jak měl, proto to trvalo tak dlouho.
Prostě se držel jak klíště Ale jako holky, co byly se mnou na vyvolání,
měly většinou porod do večera za sebou a naprosto v pohodě.
@Lejaa Apolinář. Mezi tím někde proběhl i oxytocin, kontrakce od první tablety téměř ihned až do porodu. Epidural mi zabíral na 30min, dostala jsem 2×, pak už císař. A to plánovali, že počkáme ještě do neděle, já už brečela, že když s tím začli, ať už mi udělají císaře.
Edit: Nakonec zjistili, že bych přirozeně stejně neodrodila, protože všemi těmi jejich pokusy se stalo jen to, že se malý otočil a lezl ven místo hlavou krkem.
Ale je pravda že všechny holky co jsem tam potkala na vyvolávačku, tak nejpozději v noci odrodily.
Příspěvek upraven 16.06.15 v 12:45
Dobrý den, pokud vyvolávačky zaberou, jde to prý rychle, ale já je dostávala skoro 3 dny, kontrakce po 3,5 minutách a výsledek? Akutní císařský řez pro nepostupující porod, bolesti jako blázen a já se ne a ne otevřít. Dají tabletku dovnitř, to nebolí a čeká se a čeká a když nic, tak dají další a zase se čeká a pak do třetice. Ale kontrakce jsou velmi intenzivní. Já měla velmi bolestivé kontrakce po šesti hodinách od první vyvolávačky.
Osobně si myslím, že spíš pomáhají vyvolávačky kvůli problémům (málo plodovky, atd.), než kvůli délce těhotenství (já šla 41+0).
@Katibald já u první
dostala tabletu, po tabletě do 30min bolesti - po 3-4min, silné, žádný jako
menzes
no a porodila jsem po 25h a 3 kapačkách
oxytocinu.
A druhý taky tableta, taky hned bolesti, taky silné, pak praskli vodu,
oxytociny „jen“ 2 a všehovšudy 12hodin.
Kamarádka porodila za 3hodiny od zavedení tablety.
Druhá kamarádka byla na vyvolání jinde a tam byla tuším 3dny - každý den
tableta. Ale abych tě uklidnila, ty 3dny neměla bolesti žádné - říkala,
že jen lehký tlak v podbřišku. Pak jí 4.den praskli vodu a asi za 2hodiny
byl malej na světě
@Katibald Taky mi vyvolávali porod v 38 tt. Ráno v 8 tableta, bolesti po pár minutách, ale bez otvírání. Lékařem okolo 2 odpoledne prasknuta voda, pak se to teda rozjelo, dcera byla v 5 odpoledne venku. Druhý přirozený porod byl teda úplně něco jiného, za hodinu od příjezdu do nemocnice byla malá na světě.