Vyvrtání kazu u dítěte až za 2 týdny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vyvrtání kazu u dítěte až za 2 týdny?
Ahoj, našla jsem dceři při čištění malý kaz. Náš zubař samo do
6.1. dovolená. Budu čistit několikrát denně a mazat elmex gelem. Je
šance, že se to nerozleze? Nebo na pohotovost? Dcera má 5.
Díky za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Růst prvních zoubků, jak na správnou péči o dětský chrup
Reakce:
Pokud ji to nebolí, já bych počkala. Mám dceru 6 let, na preventivce ji dr. Zjistila kaz a objednala nás cca za měsíc na vrtání. Takže myslím, že 2 týdny jsou v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Hlavně ne pohotovost! A to říkám jako někdo, kdo ji sám občas slouží. Ani to tam nepatří, není to akutní bolestivý nebo zdraví ohrožující stav. 2 týdny to v pohodě vydrží, možné to ani není kaz, jen pigmentace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Ibi píše:
Pokud ji to nebolí, já bych počkala. Mám dceru 6 let, na preventivce ji dr. Zjistila kaz a objednala nás cca za měsíc na vrtání. Takže myslím, že 2 týdny jsou v pohodě
Přesně, u nás to samé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Máme skvělou zubařku, ale je přetížená, termíny absolutně plné. Takže když mi najde kaz a objedná mě za čtvrt roku, ještě si lebedím, že jdu „tak brzo“. Do ledna to určitě počká, pokud ji to nebolí. A hodně zubařů nechce mléčné zuby opravovat. Záleží na tom, který zub to je, ale jestli jednička, ty vypadávají první a dcera už na to věk má, takže klidně ti může říct, že počkáte na vypadnutí. Jedno moje dítě mělo kaz asi rok, nikam se to nerozlezlo, zubařka sledovala, ale protože se dítě vrtání bálo, tak jsme se společně domluvily, že necháme zub vypadnout. Že by vrtání bylo, jen kdyby se stav zhoršil.
A pozor! Elmex gel je určený dětem od 6 let!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Melpel Díky. Já vím, má 5,5 a dávám jen na postižené místo sem tam. Měla tam skvrnku na sklovině, tak na radu lékaře. Rozjelo se jí to víc asi po roce. @Killingpink Já vím, že pohotovost je blbost. Jen jsem měla strach, aby se u dítěte ten kaz zbytečně nerozjel, zatím je malý, ale je. Tak ať ji pak moc netrápím. Kdybych si myslela, že je to dobrý nápad, už tam jsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- 2 smlouvy na neurčito ?
- Matrace a polštář pro 2,5 leté
- Přídavky na dítě od července 2022
- Odchod s dítětem na reverz
- Pupínky po průjmu? 2 leté dítě
- Elektronická žádost o přídavek na dítě - zkušenosti
- Skříplý nerv v pánvi 2. trimestr - měl jste někdo ?
- Nahaté a bosé dítě