Vyzkoušený recept na makronky

7.6.17 15:24

Vyzkoušeny recept na makronky

Nemá někdo recept na makronky který už doma zkoušel? :D :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

153
7.6.17 15:31
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.17 15:39
@Marble93 píše:
@Kakajicko69 já dělala mockrát tyhle: http://www.apetitonline.cz/…akronky.html
a jako náplň volím tyto: http://www.vikendovepeceni.cz/…akronky.html?m=1 :)

Děkuju moc ;) :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.17 15:44
@Marble93 píše:
@Kakajicko69 já dělala mockrát tyhle: http://www.apetitonline.cz/…akronky.html
a jako náplň volím tyto: http://www.vikendovepeceni.cz/…akronky.html?m=1 :)

Bez citronu to bude obyčejný krém ne? :lol: já citrín moc nemusím :?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
153
7.6.17 16:28

@Kakajicko69 to vůbec nevím, jestli by to šlo bez něj.. já dělám občas i malinovou a ta je taky super.. :) a nemáš zač

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9543
9.12.17 07:45

Chtěla bych obnovit diskuzi a prosím ty, kterým se daří pečení, jak to sakra děláte? :lol: :mrgreen: Dělám už několikátý plech a pořád to samé - na povrchu praskají, když nechám rovnou nižší teplotu, nemají sukýnku :( a i tak jsou trochu popraskané, nechávám zaschnout i přes 30min, našla jsem postup, kde je lepší nechat mírně pootevřenou troubu, peču kolem 130° - když jsem dala doporučovaných 150°, tak hned popraskají jak cookies :zed: recept jsem zkoušela od Meg i Koko (Menu domu). Hmota se mi ted zdála už fakt pěkná (lesklá, akorát pevná) a dopadlo to stejně..tak nevím, kde už dělám chybu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1498
9.12.17 08:49

Já jsem pekla 2× a 2× se povedly. Peču podle receptů z pekne vypeceny blog. Bílky tedy byly odstáté v lednici 3 dny, protože zbyly a dřív jsem se k tomu nedostala. Peču v horkovzdušné na 135 20min. Pokud je hmota ok, nechávas dost zaschnout, po nanesení těsta na plech tím 2× praštis o stůl (aby utekly bublinky),vteplotu už víc snížit nemůžeš, tak leda ty bilky nechat dýl odstát. Já si představuji, že to praská proto, že se moc páry snaží opustit makronku. Čili menší teplota, nebo méně „vody“ v těstě. Bílek je koloidní roztok bílkoviny s vodou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9543
9.12.17 12:46

@zoy děkuju za komentář..bílky jsem nechala v lednici taky víc dní, s plechem jsem bouchla několikrát. Snad jen to zaschnutí zkusím příště ještě protáhnout, jinak fakt nevím :nevim: pečeš vážně na horkovzduch? Často jsem narazila na komentáře, že na ten se péct nemá..jednu várku jsem zkoušela i na horkovzduch (jinak peču horní a spodní ohřev) a dopadlo to stejně :nevim: Jak dlouho necháváš cca zaschnout? Píšou často 20 min., nechala jsem přes 30min. prst se mi nelepil..tak nevím, jestli delší zaschnutí by mohlo pomoct.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1498
9.12.17 17:19

Peču na horkovzduch, jeden plech uprostřed. 135 stupňů, 20 min. Zaschnout jsem poprve nechávala cca 45min, protože jsem na ně zapomněla :oops: podruhé jen 30.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9543
10.12.17 08:03

@zoy díky, dám jim ještě asi šanci..mají štěstí, že jsou dobré i popraskané :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama