Vzejdou kvasnice s xylitolem nebo čekankový sirupem?
- Fotoalbum (1)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vzejdou kvasnice s xylitolem nebo čekankový sirupem?
Zdravím všechny,
kteří mají zkušenosti se zaděláváním kynutého těsta bez použití cukru.
Lze udělat kvásek z kvasnic nebo droždí s xylitolem nebo čekankovým sirupem? Nemáte někdo zkušenosti?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
@Katalie Tak tohle by me zajimalo, no ne, ze bych se chystala pict, ale mame doma bezne oboji nahrady cukru, ale kynuty jsem s tim nikdy nezkousela. Podle toho, jak si s tim vzdycky poradi moje pratelske bakterie, bych tipovala, ze by to kvasnice dat mohly. Dej vedet, jak jsi dopadla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@bobulka88 píše:
@Katalie Tak tohle by me zajimalo, no ne, ze bych se chystala pict, ale mame doma bezne oboji nahrady cukru, ale kynuty jsem s tim nikdy nezkousela. Podle toho, jak si s tim vzdycky poradi moje pratelske bakterie, bych tipovala, ze by to kvasnice dat mohly. Dej vedet, jak jsi dopadla.
Já právě tyhle náhrady mám doma pořád, na rozdíl cukru, který nemám doma téměř nikdy. Žádná velká pekařka nejsem, tak jsem si vždycky vystačila, ale s covidovým lockdownem na mě přišla nuda a tím i choutky vyzkoušet kynutá těsta.
Asi to zítra prostě zkusím s pak sem napíšu výsledek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Katalie diky, tak at se zadari, klidne se pak pochlub i s fotkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kvasinky nebudou mít co žrát. Kvasinky jedou na cukry, obvykle glukózu, ne na alkoholové cukry nebo na inulin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kvasinkám nejde o sladkou chuť, těm jde o cukr. Takže třeba kokosový jo, xylitol bych nezkoušela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kvasnice vzejdou jen s moukou, když se dá vlažné mléko do dulku v mouce a trochu se zamícha do mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zrovna včera jsem četla, že kvasnice rády cukr a né náhrady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Vzhledem k tomu, že kvasnice se používají i pro kynutí nesladkého těsta, tak bych se nebála. Jen by to těsto nemělo být moc hutné (třeba hodně máslové).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@VelkaMys takže rekapitulace pro naprostého začátečníka…
Mouku mám jen špaldovou, to neva?
Udělám v mouce důlek, naleju do něj vlažné mléko a rozdrobím kvasnice? Pak přikreji utěrkou?
Na stejném principu by fungovalo i sušené droždí?
Šlo by to i s vlažnou vodou, třeba při těstu na chleba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@annlady píše:
Kvasinky nebudou mít co žrát. Kvasinky jedou na cukry, obvykle glukózu, ne na alkoholové cukry nebo na inulin
No právě jsem asi říkala, že ten chemický proces u těch náhrad
nemusí proběhnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Hele, doporučuju vyzkoušet „slánek“, droždí ve slané vodě, je to fakt top a dá se použít i na sladká těsta, kam bych pak místo toho cukru dala xylitol nebo jinou alternativu. Opravdu doporučuju, ty vkasinky jsou po tom vysolení pak jak divé.
Více na vůně chleba od Ludmily Gottwaldové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nakyne, uuuplne v pohode. Tedy pokud nedelas testo z mandlove treba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
No kvasnice ti vzejdou jen v mouce bez cukru. Jinak xylitol je nezkvasitelný, ten nežerou, čekankový sirup ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Katalie Ano, jen je dobré trochu té mouky rozmíchat v té tekutine a dát tam droždí, voda nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Harmonelo sirupy (probiotika)
- Sirup na podporu chuti
- Napila jsem se zkažené vody se sirupem
- DMG sirup - zkušenosti, užívání
- Vzala si 200 Kč za otevřený sirup