Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znáte někoho kdo si vybírá partnera vyloženě podle znamení? Co si o tom myslíte? Já upřímně si myslím, že se občas nevyplatí sázet na znamení…
![]()
No tak kdybych měla koukat na znamení, sedí ke mě víc bejvalej- kterého nemůžu ani cítit-. Je to střelec a já panna a můj přítel teď je štír a harmonie naprostá i když zase podle znamení není moc dobrá kombinace.
Vždycky, když tohle někdo zcela VÁŽNĚ probírá, tak se musím smát.
Jasně, existuje 12 typů lidí.
Ale horoskopy na to myslí… „Jsou dva druhy tohoatoho, jedni rozvážní a klidní a druzí energičtí a spontánní,“ no pak samozřejmě je jednoduché říct, že něčí horoskop na někoho sedí ![]()
Ale v novinách si horoskop vždycky přečtu. A bavím se.
@pelmenka kdybych si měla vybírat chlapa podle znamení, tak si nebudu 10 let s býkem (jsem střelec). Znamení za mě trochu fungují. Ale zřejmě jsem typ, co nemá rád snadné věci, takže mě ta různost a to, že se k sobě zdánlivě nehodíme vlastně baví.
@Myrha to já zase mám prý nějaké dobré spojení s beranem (jsem lev)
ale žádného jsem nepotkala ![]()
@pelmenka píše:
Znáte někoho kdo si vybírá partnera vyloženě podle znamení? Co si o tom myslíte? Já upřímně si myslím, že se občas nevyplatí sázet na znamení…![]()
Je to nesmysl - stejný, jako kdyby sis rodinný vůz vybírala čistě jenom podle barvy..
Jen, co mě teď namátkou z hlavy napadá, tak v natálním horoskopu máš krom slunce ještě dalších 9 planet, čtyři živly, 12 domů, několik pomyslných bodů jako Lilith, malé planetky, arabské body, hvězdy,… - to už jsou při vzájemných aspektech miliony kombinací tak, jako jsou na Zemi miliardy lidí..
A mimochodem, můj současný partner se ke mně čistě sluncem absolutně nehodí, porovnáním základních natálních horoskopů to tak není ideální kombinace, ale co je zajímavé, on má svůj horoskop jakoby zrcadlový k mému.
Já ani nevím, kdo by vodnáři seděl. Mám berana, občas to skřípe, ale jinak si sedíme ![]()
Ja kupodivu se trefila vzdy do toho co mi sedlo jsem rybka a moc mi sedl muj ex stir(mame fajn,,vztah,,)doted.. a muj manzel je rak a taky skvele
ale jinak i s bykama mi bylo dobre
…ale vesmes na vsechny ostatni jsem taky mela stesti… vzdy jsem se trefila do stejneho nikdy jsem nemela berana, strelce a kozoroh mi taky nesed a vodnar taky nic moc
Příspěvek upraven 21.09.13 v 13:57
@pelmenka píše:
„@Myrha“p://www.emimino.cz/profil/myrha/ to já zase mám prý nějaké dobré spojení s beranem (jsem lev)ale žádného jsem nepotkala
Partner je lev a ja beran a nemuzeme si.na nic stezovat
skvele se doplnujeme. A kamaradka je lev a jeji partner beran a to same - velmi krasny vztah.
Nevybirala jsem si chlapa podle znameni, ale shodou nahod si podle horoskopu nase znameni sednou, ja jsem lev a on vaha a uz nam to klape 18 let
Tak ja na horoskopy docela verim, ale ne jen tak si nejaky precist, ale havne vedet proc nekomu nekdo nesedi atd..Je tam spousty veci napriklad vy muzete byt v panne ale vas ascedent bude v blizencich, pak uz nejste tipicka panna atd…je to jako u me ja v blizencich v ascedentu v panne, manzel v panne
ale s ascedentem ve lvu, nebo tak nejak-no se lvem pry podle horoskopu problemy nemam, proto to asi sedi
Ale je fakt, ze obecne se rici neda ja sem blizenec a kazdy v elementu vzduch bude ke me sedet, blbost..to musi byt vypocitanych stovky jinych veci…i tak si porad myslim, ze jde hlavne o charakter, vizaz a jine vci co nas pritahuji, nejenom znameni ![]()
@Anonymní píše:
mám kamarádku a ta je ulítlá na horoskopy, kartářky, nevím co všechno. když se s někým seznámí, zjišťuje znamení a už to jede.Je jí 39let, svobodná, skoro roční dítě se ženatým, který o ně nemá zájem, a bez vztahu je 10let.
Pokud si ale nekdo dopredu zjistuje znameni
tak to vetsinou nedopadne, protoze nejlepsi je dat na instinkt a ne na nejaky vypocty podle me, to ze to pak pri delsi dobe sedi atd, je fajn, ale proste si vybrat podle karet, nebo znameni je blbost…
![]()
Od maminky kamarádky mi bylo vysvětleno, že nezáleží jen na znamení jako takovém. Podle toho kdy ses narodila v kterou hodinu, je tvoje znamení ovlivněné jinými a od toho se prý odvíjí celá osobnost ![]()
Jinak partner je kozoroh a já rak, kozoroh může mít raka za partnera ale naopak je to blbé
Tedy alespoň podle všelijakých vysvětlivek kolem znamení. ![]()
Jinak neznám nikoho kdo by se tím řídil.
Charakteristika slunečních znamení není něco vymyšleného - je to výsledek dlouhodobého „průzkumu“ lidské povahy. Vesmír působí na všechno živé na zemi (vemte si jen jak působí slapové síly měsíce na moře - příliv, odliv). Četla jsem knihu Sluneční znamení od Lisy Goodmanové a každé znamení je tam pěkně popsáno a VĚTŠINOU, co jsme se s různými lidmi setkala, tak popisy sedí dokonale. Každé znamení má svoje charakteristiky. Lidé to obecně odsuzují právě větami typu - „Jasně, je jen 12 druhů lidí, haha..“ - ale takhle charakteristika podle slunečních znamení nefunguje, protože každý člověk je jedinečný - je ovlivněný genetikou, prostředím ve kterém vyrůstá, rodiči, kamarády, médii.. Horoskopy v novinách je jiná kapitola - to se někdo každý den nudí a sepisuje do novin nesmysly, aby se lidi dobře pobavili ![]()
@pelmenka píše:
@Myrha to já zase mám prý nějaké dobré spojení s beranem (jsem lev)ale žádného jsem nepotkala
@pelmenka píše:
@Myrha to já zase mám prý nějaké dobré spojení s beranem (jsem lev)ale žádného jsem nepotkala
ja ano … a uz nikdy vice … v tomhle pripade na to uz asi dam