Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zalezi jak rypou
co vam vycitaji?
Lidi na vesnici maji radi kdyz se vsichni znaji a vsichni vsechno vi
ono staci sem tam prohodit jaky je pocasi a ono to prejde… ale rikam zalezi co vam rikaji.
U nás na vesnici asi klasika, všichni si se všema povídají a pak se za rohem pomlouvájí
. Ale nikdo na nikoho žádný narážky nemá…jen na nějaké vesnické akci kde se to pak popere a druhý den si zase plácaj po ramenou
. Děti spolu vychází všechny dobře. Já jsem taky introvert, ale pokud by měl někdo nějaké přímé narážky nebo řeči tak bych se zeptala co to má znamenat, co má za problém. Zase jako na hlavu si sr. t nenechám.
Proste se nenech.
Kdyz budou mit kecy nahlas, musis se ohradit.
Zalezi jestli normalne, sproste nebo vtipne, to uz je na tvoji nature.
Tomuhle já říkám taková ta vesnická klasika. Oni si myslí, že jsi nafoukaná. Bude se to odrážet na dětech.
Tak ono na vesnici potkáš různé typy lidí, vlastně stejně jako ve městě, až na to že vesnice je v podstatě taková větší jakoby rodina, kde každý každého zná. Záleží na tom, co Ti řekne.
My máme štěstí na báječné sousedy, se kterými je příjemný pokec a tak nějak vzájemně si tam pomáháme. Pak se tam ale taky samozřejmě najdou takové zvláštní exempláře…Někteří třeba neodpoví ani na pozdrav, jiní jsou takoví připrotivnělí a jeden mi zase řekl, když jsem byla na procházce se psem, že jestli tam hodlám krást, tak ať se na ty stromy ani nedívám…Nevím, jak na to přišel. Nedovolila bych si vzít z cizího stromu v nějakém soukromém sadu. A jiný pro změnu sousedce postřelil psa. Pak je tu jeden, který rád všem pomáhá a pořádá různé akce na pomoc seniorům nebo lidem, kteří už kolem svých zahrad nezvládnou třeba shrabat sníh a vždycky se tak nachomýtne někde, kde je ho třeba.
Ale nějakého rýpala asi najdeš tak nějak všude. Důležité je, aby se to nějak nezvrhlo v šikanu.
Můžeš hodit něco do placu? Fakt by mě zajímalo, jestli rýpají nebo ty si to jen blbě vykládáš.
@Janli píše:
Můžeš hodit něco do placu? Fakt by mě zajímalo, jestli rýpají nebo ty si to jen blbě vykládáš.
Nebo jen klasicky drbou a jsou nahluchli ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, nevím úplně jak nazvat toto téma. V naší vsi bydlíme zhruba deset let. Díky své povaze (tichý introvert) jsem nebyla úplně schopna, se zde s kýmkoliv začít více kamarádit. Mně to víceméně nevadí, mám svůj okruh dobrých přátel, tak to nijak neřeším. Nicméně už asi dva roky tu do mě dost často rýpe jedna rodina.Například jdu s dětmi na procházku a když jdou oba spolu, pokaždé si neodpustí nějakou poznámku. Jsou to ale v podstatě jen narážky na mě. Ale začala jsem si i všímat, že jejich děti se k těm mým chovají také s jakousi záští. Manžel by to nejraději vyřešil po svém a proto mu už ani kolikrát neříkám, co mi zase dotyční řekli. Moc prosím jak byste se na mém místě zachovali?
A co ti říkají? Jak na to reagueš?
Hele zaklad dobrych vztahu je hospoda, obchod, popripade vydejna obedu
pozdravit, poznamka o pocasi… a je to
![]()
@arinecka nechtěla jsem být úplně konkrétní, ale dobře…tak například ona říká tomu svému samozřejmě tak aby to bylo dobře slyšitelné…"hele podívej, konečně vzali taky děti ven..Btw. já to opravdu nechci řešit úplně konkrétně. Jsou to prostě narážky na mou osobu a občas i na děti. Na chlapa samozřejmě ne. On by to řešil samosebou razantně…
@Anonymní píše:
@arinecka nechtěla jsem být úplně konkrétní, ale dobře…tak například ona říká tomu svému samozřejmě tak aby to bylo dobře slyšitelné…"hele podívej, konečně vzali taky děti ven..Btw. já to opravdu nechci řešit úplně konkrétně. Jsou to prostě narážky na mou osobu a občas i na děti. Na chlapa samozřejmě ne. On by to řešil samosebou razantně…
Asi mi uniká pointa, v čem je problém?
@Žaňulin píše:
Hele zaklad dobrych vztahu je hospoda, obchod, popripade vydejna obedu![]()
![]()
pozdravit, poznamka o pocasi… a je to
![]()
Ono stačí většinou jen pozdravit a usmát se. Pokud někdo kouká bokem, tváří se jak kdyby žvejkal mrtvou žábu a odpovídá na půl huby, tak to má na vesnici těžký……
@Anonymní píše:
No a? ![]()
Kdyby jsi na ně jednou zahalekala, že jsi musela děcka vykopnout, páč prudily, tak navážete řeč a dávno jste kamarádi. A jak řešil razantně? Že by se s nima pohádal? Proč jste vy vlastně šli na vesnici?
Příspěvek upraven 15.03.22 v 14:58
@Anonymní píše:
Nejsi malinko vztahovačná? Ono jestli tam žiješ 10let, a nebavíš se opravdu vůbec s níkým, tak to působí divně. Jak na to reaguješ? Tak se s nima začni normálně bavit, vždytˇtě nikdo nekousne. To se ani s nikým nepozdravíš?
Zdravím, nevím úplně jak nazvat toto téma. V naší vsi bydlíme zhruba deset let. Díky své povaze (tichý introvert) jsem nebyla úplně schopna, se zde s kýmkoliv začít více kamarádit. Mně to víceméně nevadí, mám svůj okruh dobrých přátel, tak to nijak neřeším. Nicméně už asi dva roky tu do mě dost často rýpe jedna rodina. Například jdu s dětmi na procházku a když jdou oba spolu, pokaždé si neodpustí nějakou poznámku. Jsou to ale v podstatě jen narážky na mě. Ale začala jsem si i všímat, že jejich děti se k těm mým chovají také s jakousi záští. Manžel by to nejraději vyřešil po svém a proto mu už ani kolikrát neříkám, co mi zase dotyční řekli. Moc prosím jak byste se na mém místě zachovali?