Xanthan při pečení - vlastnosti, zkušenosti

Anonymní
6.11.19 13:09

Xanthan při pečení - vlastnosti, zkušenosti

Zdravím holky,
občas zkouším vařit a péct podle zahraničních stránek. V několika receptech se do těsta přidává xanthan. :nevim: Tak jsem nad tím trocchu hloubala :lol: a koukla se na wiki. Jedná se v podstatě o škrob, který má suroviny lépe spojit, těsto zvláčnit. Pokud je to tak, dal by se nahradit kukřičným škrobem? Co myslíte? Nemáte někdo zkušenosti? :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

20631
6.11.19 13:42

Ja na zvlacneni ubiram mouku a pridavam pudink nekdy, coz je skrob. Takze proc by ne. Minimalne bych to zkusila, kdybych to mela doma, nevadi mi zkouset. A myslim si, ted se nepodivam, ze doma mam zrovna kukuricny a ne bramborovy, kdyz delam cinu a rozdil nevidim.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11199
6.11.19 17:02

Xantan je vetsi zhustovadlo nez klasicky skrob.. nikdy jsem ho nezkousela ani v receptu nevidela le jak pise @wildcherry mezi bramborovym a kukuricnym take nevidim rozdil.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama