Holky je normální, že když se mi v půlce měsíce pulila rodičovská
s mateřskou, že peníze přijdou později? Vždy jsem měla peníze na učte
10 a teď nic. Do 18 srpna jsem byla na rodičovské
a od 19 jsem nastoupila na mateřskou a peníze mi nepřišly ani od
jednoho.
Z rodičovské na mateřskou peníze
Přečtěte si článek: Peněžitá pomoc v mateřství 2019: Aktuální info
Mám to podobně a taky vůbec nevim. Ja byla na rodicaku do 23.8. Rodicak
mi stopli s tim, že si mam o ten doplatek zažádat až mi přijde první
mateřská a ta nikde, tak jsem z toho taky mírně nervózní
@topkiss tak ono to první schvalování davky na ppm trvá déle, potom už to chodí většinou automatem
@lachtanice86
Já na mateřskou nastupovala i loni a peníze přišli právě celkem rychle,
tak je mi to teď divný. Mám to ještě v živí paměti když to mám takhle
po sobě
@topkiss je to možný ale tu první dávku musí zkontrolovat víc lidí a taky záleží zda a kdy doloží zaměstnavatel podklady.
@lachtanice86
To je dost možný, že zaměstnavatel bude kámen úrazu. Tam je to teď
nějaký divoký.
@Anonymní píše:
Holky je normální, že když se mi v půlce měsíce pulila rodičovská s mateřskou, že peníze přijdou později? Vždy jsem měla peníze na učte 10 a teď nic.Do 18 srpna jsem byla na rodičovské a od 19 jsem nastoupila na mateřskou a peníze mi nepřišly ani od jednoho.
Tak už ti něco přišlo? Ja pořád čekám.
Tady nám asi nikdo neporadí
Můžu se zeptat jak jste si ten rodičovský příspěvek vyrizovali a co bylo potřeba za papíry ?? Jsem zatím na mateřské a nevím ani poradně kdy mi konci… a s jakým předstihem ?
@lachtanice86 jinak
děkuji za super radu to jsem nevěděla ze se takové věci vyrizuji na pracaku
????????
@Blackp Žádost
o rodičák a další formuláře dostaneš na ÚP nebo si je můžeš
stáhnout tady: https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp
Na konci formuláře žádosti jsou vyjmenovány další doklady, které
potřebuješ.
Pokud např. chceš začít čerpat od listopadu (= aby první dávka přišla v prosinci), tak já bych šla v průběhu října nebo začátkem listopadu. Ale žádat se dá až 3 měsíce zpětně.
Chtěla jsem se zeptat, když jste byli na mateřské a šli vyřizovat rodicak je potřeba nějaký papír kolik jste pobirali kdy konci apod..? Jestli ano kde jo vzít? Děkuji
Je potřeba formulář „Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku“ potvrzený z OSSZ, která ti PPM vyplácela. Formulář dostaneš na ÚP spolu s žádostí o rodičák nebo to můžeš stáhnout tady: https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.