Za jak dlouho do mrazáku? Čerstvá zvěřina apod.

3158
1.8.13 21:51

Za jak dlouho do mrazáku? - čerstvá zvěřina apod.

Prosím potřebuji radu.. Když mám např. čerstvě zabitého králíka, kterého mi někdo donese.. prostě pár hodin.. za jak dlouho ho můžu dát do mrazáku? Můžu hned? Nebo je potřeba ho nechat třeba nejdřív v chladu nějakou dobu? To samé se zvěřinou, takovou tou „čerstvě střelenou“ jestli mi rozumíte :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

7995
1.8.13 21:56
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9092
1.8.13 21:59

Čerstvě zabitého králíka necháváme cca 24 hodin v chladu, namočeného ve vodě a pak teprve do mrazáku. Se zvěřinou neporadím, nemám zkušenost.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3434
1.8.13 22:02

@marmelada78 Zvěřina by měla viset v chladu minimálně 3 dny, ale záleží na druhu. Domácího králíka bych dala do mrazáku po pár hodinách (po vychladnutí), ten zrát nemusí

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1601
1.8.13 22:51

V zime to neni problem nechat zverinu viset v chladu nez se stahne a naporcuje, ale ted v lete je to ponekud o hubu. Takze zakladatelko to neres a hned sup s tim do mrazaku. Ver mi tatka je myslivec a snad co tyden neco streli. ;) Zrovna vcera strelil srnce a predevcirem divocaka a uz to je v mrazaku. Pokud z toho masa budes tak do 3 dnu neco varit, klidne to nech v lednicce.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3158
1.8.13 23:45

Díky moc holky za příspěvky. Narvala jsem to už do lednice, a ráno to teda vrznu do mrazáku. Díky :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14079
2.8.13 07:26

Zvěřinu necháváme v zimě tak 5-7 dnů před zpracováním odležet. V létě je to o hubu, jak píše @Mishaak . Máme sice chladné sklepy, ale mouchy se dostanou všude. Takže do max. 2 dnů. Králíka bych dala zmrazit za pár hodin, až bude vychladlý.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama