Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
U mě to takhle začalo, do porodnice jsem jela, když byly intervaly asi 5-7 minut, což bylo od uplnyho začátku skoro za 12 hodin, ale jako prvorodička. K nesneseni byly bolesti, až když mi dali v porodnici oxytocin.
@dickys píše:
U mě to takhle začalo, do porodnice jsem jela, když byly intervaly asi 5-7 minut, což bylo od uplnyho začátku skoro za 12 hodin, ale jako prvorodička. K nesneseni byly bolesti, až když mi dali v porodnici oxytocin.
Já to měla přesně tak..
@Anonymní píše:
Děvčata budu za blbku tak se omlouvám za anonym. Čekám druhé, jsem 39+1tt.
Predevcirem na kontrole jsem byla otevřená na dva prsty a Dr mi dělal hamilltonuv hmat. Včera vecer odešlo část hlen. zatky a dnes ráno nejspíš komplet hlen. zatka (dle množství). Dnes od 13 hodin me boli celkem pravidelně v podbrisku, tvrdne mi bricho a bolest vystreluje i do zad. Zkusila jsem si stáhnout aplikace na počítání kontrakci a vychází to ze ta bolest je v rozmezí 8-12 minut cca 40sekund. Dala jsem si teplou sprchu a zatím to nepřestalo.
Ano, logicky bych rekla ze by to porod mohl byt, ale bolest je stále celkem snesitelna a čekám ze se to zhorší k nevydrženi jako to bylo u prvního. Jenže u nej mi jako první praskla voda, tak jsem si byla jistá ze rodim, teď jsem celkem na vazkach, aby ze me pak neudělali v porodnici histerku, zvlášť kdyz jsou zitra Vanoce.
Bolesti po odchodu plodovky jsou většinou mnohem silnější než když zůstane.
Řekla bych, že opravdu rodíš. Já to u druhého měla hodně podobně, ale spíš kvůli psychice - chtěla jsem do porodnice dojet co nejpozději, abych měla klid a mohla porodit co nejpřirozeněji (po zkušenostech s první dcerou). Pořád jsem si říkala, že to ještě není ono (odešla zátka, od rána kontrakce, nejdřív hodně nepravidelné, odpoledne dokonce úplně ustaly, večer se ale vrátily a zpravidelněly). No, nakonec to manžel nevydržel a zavelel, že jedeme, když jsem měla intervaly a délky kontrakcí cca stejné jako ty. Porodila jsem přesně za 2 hodiny od příjmu.
Držím pěsti, budete mít krásný dáreček…
Rodíš
, u prvního jsem to měla stejné - nic mne víceméně nebolelo a nebýt manžela, tak porodím doma ![]()
Taky bych rekla, ze rodis…Mne u druhe dcery zacalo pravidelne tvrdnout bricho. Nejdrive po 10 min, postupne se interval zkracoval. Bolesti zadny, jen to neprijemny tuhnuti. Pak se pridaly lehounke bolesti, tak jsem jeste vykoupala a ulozila dceru a radeji jsme jeli do porodnice. Tesne pred prijezdem do porodky mi praskla voda a mala byla za 1,5h na svete. A za 6 dni uz to bude rok
Budete mit krasny vanocni darecek
Preji ti, at mas rychly a hladky porod ![]()
Týý brďo, to jeď - kontrakce když trvaj 40 vteřin to už se podle mého otvíráš! A chce to kouknout, aby mimi bylo uvnitř v pořádku. Já takhle jela letos v létě.. dopadlo to dobře, ale ješrě''tě že jsem jela.. Dej vědět třeba pak. Držímmm palce
![]()
Já to měla u druhé podobne ze preci nerodim a nebudu plasit. Akorát sem měla ten den kontrolu u dr. A ta me hned poslala do porodnice otevřena na 6 cm za 2 hodky byla venku. Pravidelně kontrakce jsem měla az co mi praskli vodu cca půl hodky nez malá vykoukla. Přeju krasny vánoční dáreček.
Ahoj holky, tak planej poplach
jen co jsem poslala sem na emimino dotaz, ještě jsem 3× dostala bolesti a konec - jako na potvoru. Šla jsem si lehnout, ze uvidím jak v noci a ocividne klidná noc
zákl.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak planej poplachjen co jsem poslala sem na emimino dotaz, ještě jsem 3× dostala bolesti a konec - jako na potvoru. Šla jsem si lehnout, ze uvidím jak v noci a ocividne klidná noc
![]()
zákl.
Třeba se to fakt chystá až na dnešek, pod stromeček.
Tak holky dnes v 0:25 se nam narodil syn Alex. Ty prave bolesti začali v 18:00 a o poznání polestivejsi
zakl.
@Anonymní píše:
Tak holky dnes v 0:25 se nam narodil syn Alex. Ty prave bolesti začali v 18:00 a o poznání polestivejsizakl.
Moc gratuluji.
![]()
@Anonymní píše:
Tak holky dnes v 0:25 se nam narodil syn Alex. Ty prave bolesti začali v 18:00 a o poznání polestivejsizakl.
Tak hodně zdravíčka a štěstíčka do života přeji.
@Anonymní píše:
Gratuluji. ![]()
@Anonymní píše:
Moc gratuluji…