Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak zácpu v prvním trimestru dělají hlavně hormony na to nic moc nepomůže. poraď se o tom na gynekologii, takové ty babské rady znáš a děláš a pokud nepomáhají tak se toho moc nezmůže
@paola white no, já beru ještě horm. injekce a estrofem, pregnyl atd..
Takže si myslím, že je to opravdu tím..
Zítra se na to dr. zeptám, já jsem z toho už fakt na prášky, přitom mám být psych. v pohodě, no to jsou rady.. ![]()
@Anonymní píše:
no, já beru ještě horm. injekce a estrofem, pregnyl atd..
Takže si myslím, že je to opravdu tím..
Zítra se na to dr. zeptám, já jsem z toho už fakt na prášky, přitom mám být psych. v pohodě, no to jsou rady..
mě trochu pomáhalo psyllium, ale taky jsem s tím měla a mám problém a to i mimo těhu ![]()
když mi po porodu řekli, že mě nepustí dokud nevypustím bobek tak mě málem omylo ![]()
Mě doktor radil sušené švestky a hodně pít. A pak ještě po ránu lžičku oleje a to že mě určitě prožene ale to jsem nezkoušela to mi přišlo
.Mě pomohli ty švestky ![]()
Znám to, právě mám to stejné. Už tak pomalá a líná střeva se prostě na začátku těhotenství zpomalí, v mém případě zastaví:-) activia, mák - nic nepomůže. Střeva můžeš podpořit tím, že budeš ráno pít (velkou) sklenici vlažné vody a na to hned další sklednici s příměsí psyllium husk (v každé lékárně). Jinak já musím každý den glycerinové čípky. Čekám třetí dítě, takže už jsem na to připravená, ale i tak je to opruz, zábavná určitě nejsem, ale dá se to přežít… po 3. měsíci se to trochu zlepší. Držím palce. katka
Tak přesně s tímhle jsem bojovala, jak řped těhu, tak v těhu obzvláště a jediné co mi zabralo byla vláknina.. každé ráno jsem vypila Vitakávu ( levnější vezce od Caro) a je po problému
určitě vyzkoušej..
Ahojky, taky jsem mela ten problem, muze se Lactulosa, ja ji uzivala pravidelne, bez ni bych, jak pises, byla protivna i sama sobe a o tlacich v brise ani nemluve. Uecite ji aspon zkus, me caro, vitakava, mak, ani jine prirodni podporovadla nepomohla. Neni navykova, mohu potvrdit.
Od početí do konce šestinedělí a to u obou těhotenství jsem vyplodila králičí bobek jednou za tři dny pouze pomocí glycerin. čípku.
co já se nabrečela na záchodě. následné hemeroidy po porodu bolely víc než šití.
vyzkoušela jsem miliony rad, babských i lékařských a nic.
fakt to přešlo až po šestinedělí ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem čerstvě po tranferu embrijka.
Zácpa mě trápí už několik let, na záchod nejdu jinak než s projímadlem, které se teď, kvůli příp. těhotenství bojím vzít.
Na záchodě jsem pořádně nebyla týden, to, že jsem v sobotu „vyplodila“ pár doslova králičích bobků nepočítám, já už na to nemám nervy, jsem protivná sama sobě, i na svoje okolí. Ničí mě to.
Zkouším kde co, mošt, makovou buchtu - mak mě vždy prohnal, hodně piju, jím probiotika, activiu, ovoce…Prosím poraďtenechci skončit v nemocnici
Ahoj, já bych doporučila kapky Emulips Anýz, jsou na zácpu opravdu skvělý, kamarádka si je ode mne taky brala hned na začátku těhotenství a hned po prvnim dnu užívání mi volala, že to zabralo.
Jsou přírodní, žádná chemie, takže miminko nijak neohrožují.
@joaska to je super no
já dneska opět nebyla. A ano, hemeroidy jsou síla, většinou tam sedím a nic, nebo králičí bobek jednou za 3-4 dny + krev na toaletáku. Už mám ten zadek tak rozbitej že mě i tlačení toho miniaturního bobku bolí jak čert.
A čípky? to je taky noční můra, švestky, uvidíme, jestli zaberou ![]()
@Jasou vyzkouším děkuju.. ![]()
@Anonymní píše:
@joaska to je super nojá dneska opět nebyla. A ano, hemeroidy jsou síla, většinou tam sedím a nic, nebo králičí bobek jednou za 3-4 dny + krev na toaletáku. Už mám ten zadek tak rozbitej že mě i tlačení toho miniaturního bobku bolí jak čert.
A čípky? to je taky noční můra, švestky, uvidíme, jestli zaberou
já vím, nepotěšila jsem těale třeba u tebe něco zabere.
je to hnus, já vím
@joaska nejde o to, že nepotěšila, já jsem s tím smířená, nebylo to ono před těhu, v těhotenství nemůžu čekat zázraky..
Ty sis taky užila svoje.. ![]()
Hele před porodem bývá srajdora, tak třeba
jinak, já se těšíla na porod kvůli klystýru ![]()
Ahoj, jsem čerstvě po tranferu embrijka.
Zácpa mě trápí už několik let, na záchod nejdu jinak než s projímadlem, které se teď, kvůli příp. těhotenství bojím vzít.
Na záchodě jsem pořádně nebyla týden, to, že jsem v sobotu „vyplodila“ pár doslova králičích bobků nepočítám, já už na to nemám nervy, jsem protivná sama sobě, i na svoje okolí. Ničí mě to.
Zkouším kde co, mošt, makovou buchtu - mak mě vždy prohnal, hodně piju, jím probiotika, activiu, ovoce…
Prosím poraďte
nechci skončit v nemocnici