Zácpa v těhotenství - začátky

Anonymní
13.8.13 09:57

Zácpa v těhotenství začátky

Ahoj, jsem čerstvě po tranferu embrijka.
Zácpa mě trápí už několik let, na záchod nejdu jinak než s projímadlem, které se teď, kvůli příp. těhotenství bojím vzít.
Na záchodě jsem pořádně nebyla týden, to, že jsem v sobotu „vyplodila“ pár doslova králičích bobků nepočítám, já už na to nemám nervy, jsem protivná sama sobě, i na svoje okolí. Ničí mě to.
Zkouším kde co, mošt, makovou buchtu - mak mě vždy prohnal, hodně piju, jím probiotika, activiu, ovoce…

Prosím poraďte :( nechci skončit v nemocnici :(((

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
13.8.13 10:00

Tak zácpu v prvním trimestru dělají hlavně hormony na to nic moc nepomůže. poraď se o tom na gynekologii, takové ty babské rady znáš a děláš a pokud nepomáhají tak se toho moc nezmůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.13 10:01

@paola white no, já beru ještě horm. injekce a estrofem, pregnyl atd..
Takže si myslím, že je to opravdu tím..
Zítra se na to dr. zeptám, já jsem z toho už fakt na prášky, přitom mám být psych. v pohodě, no to jsou rady.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
12743
13.8.13 10:04
@Anonymní píše:
no, já beru ještě horm. injekce a estrofem, pregnyl atd..
Takže si myslím, že je to opravdu tím..
Zítra se na to dr. zeptám, já jsem z toho už fakt na prášky, přitom mám být psych. v pohodě, no to jsou rady.. :roll:

mě trochu pomáhalo psyllium, ale taky jsem s tím měla a mám problém a to i mimo těhu :zed:
když mi po porodu řekli, že mě nepustí dokud nevypustím bobek tak mě málem omylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
13.8.13 10:08

Mě doktor radil sušené švestky a hodně pít. A pak ještě po ránu lžičku oleje a to že mě určitě prožene ale to jsem nezkoušela to mi přišlo :poblion:.Mě pomohli ty švestky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katty78
13.8.13 10:10

Znám to, právě mám to stejné. Už tak pomalá a líná střeva se prostě na začátku těhotenství zpomalí, v mém případě zastaví:-) activia, mák - nic nepomůže. Střeva můžeš podpořit tím, že budeš ráno pít (velkou) sklenici vlažné vody a na to hned další sklednici s příměsí psyllium husk (v každé lékárně). Jinak já musím každý den glycerinové čípky. Čekám třetí dítě, takže už jsem na to připravená, ale i tak je to opruz, zábavná určitě nejsem, ale dá se to přežít… po 3. měsíci se to trochu zlepší. Držím palce. katka

• Citovat
  • Upravit
1352
13.8.13 10:19

Tak přesně s tímhle jsem bojovala, jak řped těhu, tak v těhu obzvláště a jediné co mi zabralo byla vláknina.. každé ráno jsem vypila Vitakávu ( levnější vezce od Caro) a je po problému :pankac: určitě vyzkoušej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
13.8.13 11:08

Ahojky, taky jsem mela ten problem, muze se Lactulosa, ja ji uzivala pravidelne, bez ni bych, jak pises, byla protivna i sama sobe a o tlacich v brise ani nemluve. Uecite ji aspon zkus, me caro, vitakava, mak, ani jine prirodni podporovadla nepomohla. Neni navykova, mohu potvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.13 11:14

@hany18 tu mám doma,

holky děkuju!!

• Citovat
  • Upravit
joaska
13.8.13 13:01

Od početí do konce šestinedělí a to u obou těhotenství jsem vyplodila králičí bobek jednou za tři dny pouze pomocí glycerin. čípku. :roll: co já se nabrečela na záchodě. následné hemeroidy po porodu bolely víc než šití. :zed: vyzkoušela jsem miliony rad, babských i lékařských a nic. :nevim: fakt to přešlo až po šestinedělí :(

• Citovat
  • Upravit
394
13.8.13 13:57
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem čerstvě po tranferu embrijka.
Zácpa mě trápí už několik let, na záchod nejdu jinak než s projímadlem, které se teď, kvůli příp. těhotenství bojím vzít.
Na záchodě jsem pořádně nebyla týden, to, že jsem v sobotu „vyplodila“ pár doslova králičích bobků nepočítám, já už na to nemám nervy, jsem protivná sama sobě, i na svoje okolí. Ničí mě to.
Zkouším kde co, mošt, makovou buchtu - mak mě vždy prohnal, hodně piju, jím probiotika, activiu, ovoce…Prosím poraďte :( nechci skončit v nemocnici :(((

Ahoj, já bych doporučila kapky Emulips Anýz, jsou na zácpu opravdu skvělý, kamarádka si je ode mne taky brala hned na začátku těhotenství a hned po prvnim dnu užívání mi volala, že to zabralo.
Jsou přírodní, žádná chemie, takže miminko nijak neohrožují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.13 18:10

@joaska to je super no :( já dneska opět nebyla. A ano, hemeroidy jsou síla, většinou tam sedím a nic, nebo králičí bobek jednou za 3-4 dny + krev na toaletáku. Už mám ten zadek tak rozbitej že mě i tlačení toho miniaturního bobku bolí jak čert.
A čípky? to je taky noční můra, švestky, uvidíme, jestli zaberou :(
@Jasou vyzkouším děkuju.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
joaska
13.8.13 18:48
@Anonymní píše:
@joaska to je super no :( já dneska opět nebyla. A ano, hemeroidy jsou síla, většinou tam sedím a nic, nebo králičí bobek jednou za 3-4 dny + krev na toaletáku. Už mám ten zadek tak rozbitej že mě i tlačení toho miniaturního bobku bolí jak čert.
A čípky? to je taky noční můra, švestky, uvidíme, jestli zaberou :(
já vím, nepotěšila jsem tě :( ale třeba u tebe něco zabere. ;) je to hnus, já vím
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.13 18:55

@joaska nejde o to, že nepotěšila, já jsem s tím smířená, nebylo to ono před těhu, v těhotenství nemůžu čekat zázraky..
Ty sis taky užila svoje.. :(

• Citovat
  • Upravit
joaska
13.8.13 19:13

Hele před porodem bývá srajdora, tak třeba :lol: jinak, já se těšíla na porod kvůli klystýru :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex