ZADELAVANA kureci polevka

Anonymni
25.9.09 19:12

ZADELAVANA kureci polevka

Ahoj,
prosiiim, jste moje posledni nadeje.
O prazdninach jsme si dali v jedne hospode na venkove zadelavanou kureci polevku. Lepsi polivku jsem snad v zivote nejedla, byla naprosto uzasna. Byla to vlastne bila, mirne zahoustla polivka, ve ktere byly kousky kureciho masa a ruzne zeleniny (dali mrazenou, byla tam i kukurice). Jenze nevim, jak na ni - a to prosim pekne varit (si myslim) umim. Vlastne nevim, co to znamena, kdyz je neco „zadelavane“.
Bohuzel Seznam mi nic nenabidl, v kucharkach, co mam doma, taky nic.
Zda se mi divny do kureciho vyvaru treba nalit mliko, vzdyt to musi vzniknout humus:) … ale mliko urcite obsahovala.
Nevite nekdo, jak na to ? Nejaky recept od maminky nebo babicky ? :)
Byla bych moc vdecna, chtela bych ji zaradit do svyho repertoaru :)
Urcite by to bylo i dobry jidlo pro dite.
diky moc
nakukovatelka

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10016
25.9.09 19:28

Tak ja udelam svetlou jisku,do toho zeleninu,kratce osmahnu,zaliju vyvarem.Zavarim nudle,obrany kureci maso z vyvarenych kosti,nekdy i jatrovy knedlicky.Je to vynikajici.Tu bilou barvu podle me dela ta svetla jiska,ale trochu mlika taky muzes zkusit :wink:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10016
25.9.09 19:30

Jo a pojem ,,zadelavana,, je prave tou jiskou :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9868
25.9.09 19:44

Hutný kuřecí vývar se spoustou masa a zeleniny, na konec místo nudlí zavařit jíškou. Jíme ji s křupavýma kuličkama :) Je to moje oblíbená.

L.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymni
25.9.09 21:48

Diky ! Pustim se do ni hned o vikendu.
nakukovatelka

  • Citovat
  • Nahlásit
184
25.9.09 22:56

Tak u nás se tomu říká „kaldó“ ale v receptech to najdeš pod názvem „kaldoun“ a pravý se dělá z kachny. Ten je nejlepší. Ale může se udělat i z kuřete a z králíka je též výborný. Nedávno jsem koukala v tv na nějaké vaření a zrovna ho tam vařili. Říkali že je to krajové jídlo z mělnicka-kokořínska a já odtud pocházím.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
50730
25.9.09 22:58

To zní zajímavě, neznala jsem, určitě někdy zkusím…

K tomu mléku - my třeba jíme uzenou polévku s mlékem - nalíváme si ho tam až na talíři a je to boží :lol: Drahý to teda nechce a můj taťka to taky tak nejí, ale koneckonců jejich škoda, je to dobrovolné :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2681
26.9.09 09:30

Kaldon babička vařila taky a já ho dělám podle ní. Kuřecí polévka zahu?těná světlou jí?kou z másla a my do toho dáváme bílé knedlíčky - strouhanka, vajíčko, sůl a mu?kátový květ, mů?e se zadělat trochou vývaru. Já si jí taky pamatuju z dětství jako oblíbenou. Ale z kachny jsem to nikdy nezkusila, ale to asi bude mňamka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymni
26.9.09 20:44

Diky za tipy, hlavne za ten „kaldoun“ - na to uz mi Seznam vyhodil spoustu receptu. Koukam, ze se to hodne dela z drubku, a zelenina skoro vzdy obsahuje kvetak. Trochu mlika nebo smetany dam urcite.
nakukovatelka

  • Citovat
  • Nahlásit
18558
27.9.09 11:30

My zname pod nazvem kaldon - a klasicky drubezi vyvar s nudlickama,zeleninou a knedlickama zahusteny jiskou,ty jisky teda nedavam tolik,jako treba do bramboracky..a u nas je zvykem tuto polivku delat na stedrovecerni vecu,bud tuto nebo cockovku :wink:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama