Zdravim, v rijnu jsem nastoupila na novou MD a nestihla jsem vycerpat
predchozi RP. V souvislosti s tim jsem si nechala na socialce vyplnit
„Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši
rodičovského příspěvku“ a poslala jsem ho na pracak, aby mi ukoncili
vyplaceni RP. V dubnu si pujdu na pracak zadat o novy RP. Moje otazka zni:
Bude pracaku stacit „Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující
nárok a výši rodičovského příspěvku“ vyplnene letos v lednu, kdyz se
tyka stavajici PPM, nebo musim na socialku pro nove? U nas pracaku uz tradicne
zasadne nezvedaji telefon a neodpovidaji na maily. Diky
Žádost o nový RP, když jsem předchozí nestihla vyčerpat
@Janča6 N, jak se to vezme, jelikož se vždy k novému roku mění redukční hranice, tak bys správně měla mít jedno potvrzení na ukončení toho předchozího rodičáku a druhé na nový, ale pokud si měla PPM nedosahující ani první redukční hranice a máš ji tedy stále stejnou, tak by mělo stačit jen to jedno.
Ahoj.
Má zkušenost z praxe a si Tě moc nepotěším. Skutečně jsem potřebovala nové „Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku“.
Podstatná je totiž kolonka: „Dítě, které zakládá nárok na níže uvedené dávky“. A tam se vyplňuje jméno dalšího potomka.
Takže přímá úměra: nové dítě = nové čerpání = nové lejstro.
Njn. Úřední šiml zase zařehtal.
@tininas Ale toho dalšího potomka už tam vyplňovala i před porodem, protože nárok na mateřskou zakládá to nenarozené dítě, nikoliv to, na které bere rodičák…
@j.a.n.i1
Nene, tuhle kolonku já vůbec vyplněnou neměla. Nemůžeš si tam napsat
dítě, které ještě k datu vyplnění nebylo narozené.
Ja tam teda to dite vyplnila, protoze nejprve vyrizeni nove PPM pozdrzel
zamestnavatel, pak chvili trvalo socialce, nez mi vyplatila prvni davku. Ta mi
prisla na ucet v den narozeni ditete. A potvrzeni formulare mi socialka
vystavila v lednu. Tak si to pro jistotu vyridim znova. Chjo
@Janča6 píše:
Obavam se, ze nejake redukcni hranice asi dosahuju.
No, pokud si tam byla v lednu, tak tam vlastně ještě můžeš mít loňské hodnoty, těžko říct, co tou dobu měli v počítači.
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud si tam byla v lednu, tak tam vlastně ještě můžeš mít loňské hodnoty, těžko říct, co tou dobu měli v počítači.
Aha, diky. Navic jsem ted nasla fotku toho vyplneneho formulare. Je z 29. 12. Vyrizovala jsem to postou. Takze ted uz mam jistotu, ze si to musim vyridit znova.
Diky vsem
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.