Žádost o PPM nevím si rady

1688
14.12.15 09:18

žádost o PPM nevím si rady

Ahoj,

chtěla jsme se zeptat, jak mám vyplnit žádost o PPM?

První část mám vypněnou od doktora, druhá část je žádost o dávku: konkrétně na peněžitou pomoc PPM jsme zaměstnána:

No a jde o to, že nevím co tam napsat, v zaměstnání jsme končila ve zkušební době, byla jsme na nemocenské, která mi běžela až doposud - ted žádám o PPM, nárok na PPM mám, to jsme si zjištovala na sociálce, mám splněno víc jak 270 hodin a vešla jsme se do ochranné lhůty, jen teda nevím co vyplnit do této kolonky, toho posledního zaměstnavatele, byt už u něj nejsem zaměstnána? nebo to nechat prázdné?

díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
14.12.15 09:25

Měla bys tam napsat posledního zaměstnavatele od kterého nastupujes na PPM, pokud se nemylim, kdyztak mě někdo určitě opraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
14.12.15 09:30

Pokud jseš v ochranné lhůtě (180 dní - půl roku) píšeš posledního zaměstnavatele - přépadně necháš prázdné - ale tomu zaměstnavateli to stejně musíš odevzdat - ne přímo na sociálku. Zaměstnavatel pošle přílohu k žádosti o dávku. Přpadně se domluv, že mu dáš kopii a originál pak na ČSSZ.
Ty si hlavně dopiš své číslo účtu a kdy nastupuješ na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
14.12.15 09:43
@mall1976 píše:
Pokud jseš v ochranné lhůtě (180 dní - půl roku) píšeš posledního zaměstnavatele - přépadně necháš prázdné - ale tomu zaměstnavateli to stejně musíš odevzdat - ne přímo na sociálku. Zaměstnavatel pošle přílohu k žádosti o dávku. Přpadně se domluv, že mu dáš kopii a originál pak na ČSSZ.
Ty si hlavně dopiš své číslo účtu a kdy nastupuješ na PPM.

Tak pokud končila ve zkušební lhůtě, tak ochranná lhůta rozhodně nebude 180 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
14.12.15 09:44

@ahhotep odnes to poslednímu zaměstnavateli, ten to musí vyplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
14.12.15 09:45
@mag píše:
Tak pokud končila ve zkušební lhůtě, tak ochranná lhůta rozhodně nebude 180 dnů.

není, je dlouhá tak dlouho jak byla zkušební doba, zaměsdtnavatel mi zkušebku prodloužil o měsíc, abych se vešla do ochranné lhůty a nepřišla o PPM. jen jsme právě něvěděla, co jen dopsat do té kolonky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
14.12.15 09:47
@mag píše:
@ahhotep odnes to poslednímu zaměstnavateli, ten to musí vyplnit.

on to právě nevyplnil, jen tam zaslal nějaké ty papíry k tomu s touto žádostí, toto nechal prázdné, poslali mi to zpět, abych opravila datum, upsala jsmwe se v měsíci a koukám, žen tato kolonka je prázdná, říkala jsme si, že by mi asi napsali at ji opravím též a chtěla to tak nechat, ale známá mi ted říkala, že je divné, že bych to měla mít prázdné, aby mi to zase neposlali zpět, ale asi to tedy prázdné může zůstat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
14.12.15 10:33
@mag
@mag píše:

Ano, to je pravda, omlouvám se za chybnou informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí