Zahuštění omáčky pro 10měsíční dítě

Šárka 1990
12.5.17 15:13

zahuštění omáčky pro 10ti měsíční dítě

Ahoj dámy, už to nějakou dobu hledám ale nemůžu se dopátrat jasných informací. Vařím si pro malou sama a teď chci začít s omáčkami, můžu smetanovou omáčku zahustit klasickou jíškou/moukou? jakou jednoduchou omáčkou k těstovinám jste začínali vy?

  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

21926
12.5.17 15:18

Jestli nemá alergii na lepek, nemuselo by mu to vadit. Synovi jsem omáčku dala až po roce života. Pak už jedl to co my, akorát moc nesolím. Měl určitě rajskou a s dušenou zeleninou pod svíčkovou, akorát bez smetany.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11685
12.5.17 15:23

Ja nezahustuji ani pro nas (vetsinou), delavala jsem hodne zeleninove (ale ja teda davala v tom veku klidne rajcata atd)…i neco jako kure na paprice, jen se smetanou, bez mouky…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22545
12.5.17 15:28

Já bych se toho nebála, když to nebude mít 3× týdně a dostatečně to povaříš. Ale můžeš zkusit třeba jáhelnou moučku, nepoznáš to a je to lépe stravitelné.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4250
12.5.17 15:28

@Šárka 1990 V tomhle věku jsem dávala mouku, nedávala smetanu. :mrgreen: Pokud je dítě na lepek zvyklé, proč to nezkusit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1035
12.5.17 15:29

Nezahušťuju ani pro nás a jde to. Ale pokud nemá alergii na lepek tak asi v poho.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.5.17 15:34

Zahustit muzes treba i detskou obilnou kasi. Ja kupuju ovesnou od Hippu, je od 4. mesice.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10701
12.5.17 15:44

Já zahušťuji téměř výhradně tím, že pomixuju tu zeleninu. Dětem se dá dobře zahustit krupičkou nebo těstovinami (opět zamixovat). Ale jinak proč ne. Lepek už má jistě vyzkoušený.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20820
12.5.17 16:23

Mouka je pro normálně zdravého člověka v pohodě, nebála bych se toho :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka 1990
12.5.17 16:32

@Aries6 jahelnou moucku? Tak tu sem ještě neviděla… Da se sehnat normálně v obchodě? Jiná lepek máme v pohodě… Možná ale upřednostním tu mixovanou zeleninu :D

  • Citovat
  • Upravit
3761
12.5.17 16:56

Pokud nemá alergii na lepek, tak když je to občas nevidím problém, proč nepoužít normalní bílou mouku, v 10ti měsících přeci často děti jedí pečivo, jaký je rozdíl mezi lžící mouky v omáčce nebo snězeným rohlíkem :nevim: :nevim:

ale jinak jak píšou holky, zahušťovat se dá rozmixovanou zeleninou a třeba guláš nastrouhanou bramborou

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
71
12.5.17 16:57

Ahoj, já jsem začínala zahušťovat pohankovou moukou. Kupovala jsem ji v DMku. Z té jsem malemu i pekla. Na klasickou mouku jsem přešla v cca roce.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.17 18:18

Místo normální pšeničné mouky, která má zbytečně moc lepku a žádné živiny, doporučuji na zahušťování kamutovou mouku, rozdíl od normální pšeničné nepoznáš :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7533
12.5.17 20:12

Spíš dělám zeleninové omáčky a tu zeleninu trošku mixnu, aby to bylo hustější. Ale teď jsem dělala třeba i sýrovou z mozzarely bez dalšího zahušťování.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6118
12.5.17 21:26

Dávám hodně zeleniny, samo se to zahustí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama