Zahustila jsem omáčku moukou a udělali se v ni hrudky

Anonymní
16.5.21 07:53

Zahustila jsem omáčku moukou,a udělali se v ni hrudky

Zdravím, mám dotaz zahustila jsem omáčku mouku, ale jsou tam hrudkyy jak se jich mám zbavit? Děkuji :D ano jsem mladá kuchařka

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7321
16.5.21 07:55

Přecedit ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1427
16.5.21 07:57

Pres cednik?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8692
16.5.21 07:58

Rozmixuj buď tyčový nebo klasickým mixérem na max.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
54116
16.5.21 08:10

Zátřepku dávám vždy přes sítko. A musí se míchat, když to tam liješ.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
48885
16.5.21 08:17

Davam kupovanou jisku

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1238
16.5.21 08:19

Zkus rozmixovat.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2830
16.5.21 08:25

Do omáčky se mouka nestrka :poblion:, když už to musí být, tak si udělej jíšku- zápražku( světlou- tmavou), pak si odeber cca 200-300 ml omáčky - vraž tam jíšku- rozmíchwj a směs přes cedník překapej..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
58752
16.5.21 08:29

Přes cedník. Příště si udělej jíšku - máslo mouka. Nebo můžeš zahustit, brambourou, zeleninou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2535
16.5.21 08:31

Do omáčky se mouka nesype. Když chceš zahustit, tak osmazis trochu mouky na másle, aby to bylo řidší, a pak to tam das. Nebo se moukou poprasi maso, opeče se a pak se zalije vodou.

Případně se mouka rozmicha ve smetaně, do toho se vmicha trochu omáčky a pak se to vlije do zbytku nezahustene omáčky.

Takhle vařím já ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14876
16.5.21 08:34
@Anonymní píše:
Zdravím, mám dotaz zahustila jsem omáčku mouku, ale jsou tam hrudkyy jak se jich mám zbavit? Děkuji :D ano jsem mladá kuchařka

Rozmíchat nebo přecedit… 8) A příště bych dal radši jíšku… Na rozpálený máslo za stálýho míchání nasypeš mouku a osmahneš dozlatova… Nebo můžeš koupit hotovou, drahou jíšku v supermarketu… 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
58752
16.5.21 08:37
@bse.pedro píše:
Rozmíchat nebo přecedit… 8) A příště bych dal radši jíšku… Na rozpálený máslo za stálýho míchání nasypeš mouku a osmahneš dozlatova… Nebo můžeš koupit hotovou, drahou jíšku v supermarketu… 8)

Hotová jíška s palmovým tukem je mega hnus.
Da se použít i tzv. francouzske máslo (máslo smíchané s moukou zastudena).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6440
16.5.21 08:39

Projeď to tyčovým mixerem nebo to přeceď.
A prosím tě, rozhodně nedělej jíšku s rozpáleným máslem, jak ti radí nade mnou :roll: :poblion: Máslo se nikdy nerozpaluje! Jen ho nechej rozpustit.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
58752
16.5.21 08:41
@Tableta píše:
Projeď to tyčovým mixerem nebo to přeceď.
A prosím tě, rozhodně nedělej jíšku s rozpáleným máslem, jak ti radí nade mnou :roll: :poblion: Máslo se nikdy nerozpaluje! Jen ho nechej rozpustit.

Jo, to je pravda. Já používám prepustene máslo, to se nepřepaluje.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14876
16.5.21 08:42
@aiwwa píše:
Hotová jíška s palmovým tukem je mega hnus.
Da se použít i tzv. francouzske máslo (máslo smíchané s moukou zastudena).

Já to nikdy nečet ani nekupoval, jen vím, že to existuje… :nevim: To jako fakt prodávaj takovej hnus… :nevim: 8o 8o 8o :roll: 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat