Zaměstnání ve státním sektoru - osobní ohodnocení

26
28.1.16 17:30

Zaměstnání ve státním sektoru - osobní ohodnocení

Ahoj všichni. Ráda bych se zeptala, v jakých rozmezích se pohybuje osobní ohodnocení zaměstnanců ve státním sektoru. Ráda se dozvím o různých platových třídách, nejlépe však 11. třída, bez praxe. Děkuji :) :srdce: :dance:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Anonymní
28.1.16 17:33

Po devíti letech praxe mám osobní ohodnocení 8000. Začínala jsem na 2000 po zkušební době.

  • Nahlásit
  • Citovat
26
28.1.16 17:35

Děkuji a v jaké jsi platové třídě?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 17:35

V jedenácté.

  • Nahlásit
  • Citovat
26
28.1.16 17:37

Můžu se zeptat ještě v jakém odvětví státního sektoru pracuješ? :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 17:38

V samosprávě.

  • Nahlásit
  • Citovat
26
28.1.16 17:41

Děkuji za názor. Prosím o další příspěvky z různých odvětví státního sektoru ;-) Napište prosím vždy odvětví, třídu a ohodnocení (na kolika jste začínali a klidně ještě kolik máte po x letech praxe) ;-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4627
28.1.16 17:44

Tak jako zdr. sestra v nemocnici jsem po 2 letech praxe v 9 plat. třídě měla 200kč

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13665
28.1.16 17:44

Pokud daná pozice spadá pod zákon o státní službě, tak osobní hodnocení se udělí po 6 měsíční zkušební době a může být až 25% tarifu. Pozor na to, že jsou různé tarifní tabulky pro různé oblasti státní sektoru. V pracovních pozicích spadajících pod zákoník práce toto % omezení pro osobní hodnocení není. Pak hodně záleží na tom, jestli je na daném pracovišti kolektivní smlouva a další interní předpisy. Ty většinou také upravují výši osobního hodnocení a podmínky pro jejich udělení.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23852
28.1.16 17:45

Já ve zdravotnictví, v 11. třídě, cca 18 let praxe, v roce 2000 jsem měla osobní 2000 kč, což tenkrát byla asi čtvrtila tarifního platu. Pak cca v roce 2003 nebo 2004 nám osobko sebrali plošně, aby ho mohli dát do tarifu, takže jsem měla asi 400. Poslední roky před odchodem na MD (2011) jsem měla 1000, což byla asi 5% základu. Po návratu mi ho nechali, ovšem pokrácené k úvazku. Takže velikost se poslední roky číslem držela, ale poměrem k základu, který se různě navyšoval, to je čím dál míň.
EDIT začínala jsem v roce 1997, osobní jsem dostala po půl roce v roce 1998 asi 700.

Příspěvek upraven 28.01.16 v 17:47

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
26
28.1.16 17:47
@nozu píše:
Pokud daná pozice spadá pod zákon o státní službě, tak osobní hodnocení se udělí po 6 měsíční zkušební době a může být až 25% tarifu. Pozor na to, že jsou různé tarifní tabulky pro různé oblasti státní sektoru. V pracovních pozicích spadajících pod zákoník práce toto % omezení pro osobní hodnocení není. Pak hodně záleží na tom, jestli je na daném pracovišti kolektivní smlouva a další interní předpisy. Ty většinou také upravují výši osobního hodnocení a podmínky pro jejich udělení.

Aha, děkuji moc za info. Já mám nastoupit na Úřad práce jako rada/odborný rada. Nevíš jak je to v tomto případě? :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 17:50

Pribuzna referentka na UP 500,–. Uz tri roky.

  • Nahlásit
  • Citovat
13665
28.1.16 17:57

@drinka odborný rada bude podle názvu spadat pod služební zákon. Ale to jsi musela vědět, když ses hlásila o místo. Je to ve všech inzerátech psané… Takže tam počítej s tou 6 měsíční zkušební dobou. teprve poté ti bude přiděleno osobní hodnocení. a další věc je, že budeš asi muset skládat nějaké úřednické zkoušky. Záleží na tom, jakou máš uznatelnou praxi ve státní službě. Koukni se na tyto stránky: http://www.mvcr.cz/sluzba/ Zde je hodně informací, včetně otázek k úřednickým zkouškám a studijních textů.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
26
28.1.16 18:07

@nozu děkuji za odkaz i ochotu. Ano, v inzerátu bylo napsané, že místo spadá pod zákon o státní službě. Takže během 6m zkušebky nebude žádné OO? Škoda :-D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
32998
28.1.16 18:09

Pracuju v soudnictví a ohodnocení nemám žádné..taky záleží pod které ministerstvo spadáte.. :? u nas si osobka rozeberou " spatně " placení soudci..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama