Žampiony a příprava

161
14.8.15 14:41

Žampiony a příprava

Dobrý den, můj dotaz je asi dosti stupidní, ale přesto se zeptám. Dnes jsem chtla dělat houbové rizoto. Pokrájela jsem si žamipony a hlívu koupenou v Kauflandě a můj dotaz zní nevadí, že když jsem tybhouby restovala, že jsem je nechala tak trochu polotvrdé? Jak dlouho se mají připravovat? Nemůže se nám něco stát. Restovala jsem je ještě se zeleninou tak necelých 10 min

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

5632
14.8.15 14:44

:lol: teda, nikdy mě to nenapadlo, neřešila jsem to a žiju doteď :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
JayLee
14.8.15 14:46

@lola123 ja osobne bych je nechala dele ale nestane se vůbec nic ;)

  • Citovat
  • Upravit
161
14.8.15 14:53

Díky moc

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
262
14.8.15 14:54

@lola123 Někde jsem četla, že obecně houby se mají tepelně upravovat alespoň 20 minut. Ale hlíva z Kaufiče je asi v poho, takové houby se asi nezbírají v lese, ale pěstují v pěstírně, takže v nich snad žádné škodlivé látky, které by bylo třeba delší tepelnou úpravou zničit, nejsou ;).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
161
14.8.15 14:56

Já jsem chtela aby byli takové jak kdyby křupavé a jí to i má 5tiletá dcera a muž tak mě to napadlo.Jak se vlastně houby mají tepelně upravovat? Aby se nco nestalo. Syrové nejsou, ale i tak mě to problesklo hlavou☺

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.15 16:10

Pokud houby obsahují škodlivé látky, tak to jsou těžké kovy a ty se delší přípravou stejně neodstraní.

Když někdy připravuju žampiony do jídla - jako beef bourginon treba - tak je ctvrtim a delam na masle cca 5-10 minut. Ctvrceny si uchovaji vic chute nez na platky, ale treba na pizzu je krajim tence.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8952
14.8.15 16:11

Pro jistotu bych je nechala restovat o chvilku dýl, ale neboj, budete všichni ok :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6231
14.8.15 16:20

Osobně dělám rizoto tak, že houby orestuju s česnekem a jarní cibulkou, přidám zeleninu, nasypu do toho rýži, zaliju vývarem a vařím, dokud rýže není měkká. Takže se houby restujou a pak vaří a konkrétně hliva rozvařená není, s žampiony nemám zkušenost.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2365
14.8.15 16:37

@lola123
klid já jedla a dělala i salát ze syrových žampionů, ta hlíva je ale dost houževnatá.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama