Zamrazení vaječného žloutku

14
18.5.16 20:03

zamrazení vaječného žloutku

Ahojte, dají se žloutky zamrazit? Děkuji.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

3031
18.5.16 20:07

Já bych to nedělala. To raději nějak spotřebuj, to snad v domácnosti není problém.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5271
18.5.16 20:19

Dají. Ale nevím s použitelnosti po rozmrazení :lol:.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4263
18.5.16 20:46

Ne… Vajicka se nezmrazuji..stejne jako banan aj.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.16 20:59

Vajíčka nejsou vhodná k zamrazování. Vždy vařím čerstvé.

  • Citovat
  • Upravit
14
18.5.16 21:05

Děkuji. Myslela jsem si to. Sousedka my jich dala 0.7l. Dostala to z pekárny.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
18.5.16 21:22
@novakova.t píše:
Ne… Vajicka se nezmrazuji..stejne jako banan aj.

proč ne banán? Já je mrazím a dělám z nich výbornou zmrzlinu. Vím jen, že nemá být v lednici, kam ho ale stejně dávám ;-)

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
19.5.16 09:34

@Jitka369j tak udělat pomazánku
@mila.dka1 tež jsem dávala a od té doby co nedávám, déle vydrží.

  • Citovat
  • Upravit
mila.dka1
19.5.16 11:49
@Peczka píše:
@Jitka369j tak udělat pomazánku
@mila.dka1 tež jsem dávala a od té doby co nedávám, déle vydrží.

no mě právě ne, já nemám ráda dozrálé a sladké, v lednici my nedozrálé vydrží déle. Kdysi jsem četl, že se mají skladovat v temnu, zabalit třeba do novin, to nedělám, nevím, zda by to pomohlo, ale mám je ve spíži, temnu, tak už by to asi nemělo vliv…

  • Nahlásit
  • Citovat
26240
19.5.16 11:52
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2668
19.5.16 12:29

Dají se zmrazit- vejce se nedají zamrazit vařená vcelku (jako bílek se žloutkem pohromadě), ale jinak to lze, je potřeba je upravit pro zmrazení takto:
http://clanky.vareni.cz/…znicky-1dil/

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2668
19.5.16 12:33
@Malaga píše:
@Jitka369j http://cs.wikihow.com/…mrazit-vejce

Hezky popsáno, aspoň už vím, proč do toho dávat sůl :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2668
19.5.16 12:39
@mila.dka1 píše:
no mě právě ne, já nemám ráda dozrálé a sladké, v lednici my nedozrálé vydrží déle. Kdysi jsem četl, že se mají skladovat v temnu, zabalit třeba do novin, to nedělám, nevím, zda by to pomohlo, ale mám je ve spíži, temnu, tak už by to asi nemělo vliv…

Banány údajně vydrží déle, když je dáš do nějakého uzavřeného boxu - třeba plastové nádobky. Viděla jsem video, kde zkusili nechat pár dní půlku banánů normálně v kuchyni na míse, tu druhou dali do potravinového boxíku. Ty, co byly venku evidentně přezrávaly (začínaly černat atd.), v boxu zůstaly normálně žluté, prostě jim to překvapivě prodloužilo životnost (myslela jsem, že v plastu se dozrání spíš urychlí). Ještě jsem to ale netestovala doma :P

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
19.5.16 12:42
@entropy píše:
Banány údajně vydrží déle, když je dáš do nějakého uzavřeného boxu - třeba plastové nádobky. Viděla jsem video, kde zkusili nechat pár dní půlku banánů normálně v kuchyni na míse, tu druhou dali do potravinového boxíku. Ty, co byly venku evidentně přezrávaly (začínaly černat atd.), v boxu zůstaly normálně žluté, prostě jim to překvapivě prodloužilo životnost (myslela jsem, že v plastu se dozrání spíš urychlí). Ještě jsem to ale netestovala doma :P

no tak tomu bych asi věřila-mám na cibuli a jablko takové těsnící kulaté nádobky a fakt tam nic neokorá, rozpůlené jablko nezhnědne. Takže věřím, že i na banán to má vliv. Tak jako ono to v tom špajzu taky vydrží, ale my jíme banány strašně pomalu :-)

  • Nahlásit
  • Citovat

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama