Zánět mozkových blan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9741
2.7.13 14:48

@Z.jev
Jaký stejda Google?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
2.7.13 15:07
@Bábi Zlopočasná píše:
Hm, tak som sem zabrusila, pretoze prave prekonavam ovcie kiahne, co som na „stare kolena“ chytila od dcery a jednou z komplikacii pre dospelych je prave zapal mozgovych blan. A to sa mi zrovna moc nehodi :mrgreen: Trochu ma zaujimalo ako s tym nalozit, vyhnut sa, rozpoznat, ale popravde, ako to slusne povedat… prd som sa dozvedela :think:

Vyhnout se tomu nevyhneš, buď to dostaneš, nebo ne. Rozpoznat meningitidu je celkem jednoduché, specifický příznak je, že v leže nezvedneš hlavu na prsa, prostě ti to nedovolí ohnout krk. Pak taky specifické skvrny na nohou. Dál samozřejmě teplota, bolest hlavy, nevolnost, někdy citlivost na světlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.13 15:11

@Z.jev a mozem este prudit? Ako dlho sa mozem komplikacii obavat? Momentalne ma vydesi kazde zatocenie hlavy, ale to tiez moze byt len slabost z teplot a ze slecna sa rozhodla byt pocas choroby zase plne kojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
2.7.13 15:12

@Z.jev Syn teda neměl fleky žádný…

• Citovat
  • Upravit
monca114
2.7.13 15:13

@Bábi Zlopočasná Každý druh má jinak dlouhou inkubační dobu

• Citovat
  • Upravit
9741
2.7.13 15:14

@monca114 Červné skvrny na kůži se opravdu vyskytují až v pozdějších fázích, tehdy, kdy již pravděpodobnost vyléčení klesá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
2.7.13 15:23

@Bábi Zlopočasná Inkubační doba je většinou do týdne. To motání hlavy bude nejspíš z teploty a celkového oslabení, nejjistější příznak je to ztuhnutí šíje ;)
@monca114 Ty fleky se objevují až později, jestli to synovi zachytili včas, tak se nestihly objevit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
2.7.13 15:34

@Doctus @Z.jev Právě mu to včas nezachytili. Do nemocnice jsme jeli s horečkama a poslali nás domů, ale aspoň nám dali ATB. Možná to pozastavili, ovšem atb nezabíraly a jeli jsme tam po 2 dnech znovu, kdy měl CRP v krvi téměř 300. Pak to stouplo ještě ke 400 a byl hrozně chudokrevný, dostával transfuze. Doktoři pochybovali, že přežije. Bakterií měl v mozku přes 6000. Nevím, zase tak se v tom nevyznám, ale hospitalizovali ho hodně pozdě už

• Citovat
  • Upravit
1133
2.7.13 15:36

Mně během noci vylítla teplota na 40, k tomu silné zvracení. Dr. mi zkusil předklonit hlavu..a pak už rychlý převoz do nemocnice. Fleky se mi neobjevily, bolestmi hlavy jsem pak trpěla docela dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
2.7.13 15:38

@vitecek A co to bylo přesně?

• Citovat
  • Upravit
1133
2.7.13 15:51
@monca114 píše:
@vitecek A co to bylo přesně?

Udělali mi lumbálku a jednalo se o zápal mozkových blan po příušnicích, přesnou specifikaci neznám..ATB mi nasadili injekčně hned na 10 dnů, ležela jsem tenkrát 3týd. na infekčním. Ze třídy jsme tam tenkrát byli 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
2.7.13 16:27

@vitecek ajo takhle. No to je taky dobrý…

• Citovat
  • Upravit
684
2.7.13 19:12

Tak meningita nepotvrzena, horecky klesaji, snad bude za chvili ok. Vsem dekuji za rady a prispevky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
2.7.13 19:15

@Domcus1 tak to je moc dobrá zpráva. Už to bude dobrý

• Citovat
  • Upravit
2
4.8.13 23:39

Dobry den, prosim vas o radu.muj syn ma nestovice, ma 2 roky, jak se chovat, abychom predesli zanetu mozkovych blan? Dekuji prosim slo by odpovedet na mail? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí