Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, chtěla bych trochu poradit, co používat na přeléčení zánětu varlat. Nemáte některá zkušenost od partnera? Na spermiogramu manželovi zjistili, že něco přechodil a má zánět varlat. Manžel ale nepujde na urologii, protože nemá rád, když se mu nakdo na toho jeho nádobíčko dívá nedejbože, kdyby na nej mel nekdo sahat. (prý to muže jen on sám a já) Zjistili jsme to, když jsme se rozhodli pro druhé dítě a ono to nešlo, ale moje testy byly naprosto v pořádku. Manžel bere selzink plus, ale asi by to chtělo něco na ten zánět, jenže k doktorovi ho nedostanu. Vezme si cokoliv, co mu donesu z lékárny, ale k doktorovi nepujde. Děkuji za každou i drobnou radu
@kokli2 Doktora by navštívit měl jestli chce děti, protože neléčený zánět nebude žádná sranda, může zůstat neplodný. Jinak nevím jak to léčit doma, podle mě to doma nevyléčí. Co mu doporučili v CARu? Návštěvu toho urologa? Měl by tam jít, protože ho to stejně nemine.
Dá přednost tomu, aby mohl mít děti, aby byl zdravý, nebo se sobecky nebude léčit.
Vždyť i ženy musí k lékaři, ač jim to není příjemné.
Bylo nám řečeno, že něco přechodil a odrazilo se to zánětem zrovna na varlatech. Dostal papír na urologii, aby se zánět přeléčil a pak bude všechno v pohodě. Nebyli jsme v CARu, odběr jsme dělali doma dle návodu od doktora a do hodiny byl v ordinaci. Už tohle byl velký ústupek z jeho strany. Jemu jedno dítě stačí, vím, že je to jeho obrana, ale nechci na něj nějak moc tlačit, aby se nezasekl.
Určitě je to na lékaře- už jen proto, že dostane antibiotika na přeléčení zánětu. Když bude zánět přetrvávat, tak muže dojít, až ktomu, že bude neplodný a časem se to muže zvrhnout, až uplně kněčemu jinému.
Moji nejl. kamarádky manžel měl zánět ve čtyřiceti letech jednoho varlete. Nikam stím nechtěl jít. Až ho to po čtyřech měsících začalo strašně bolet, tak nakonec byl donucen lékaře vyhledat. A tím, že došel, tak pozdě, tak o to varle přišel. Museli mu ji vyoperovat ven.Ale jinak dobrý-na sex. život to nemá žádný vliv i když má jen jedno varle. Ale je pravda, že oni už tři děti mají. Nevím, jaký by to mělo vliv, kdyby děti ještě neměli. ![]()
![]()
![]()
![]()
@kokli2 a co pohrozit nějakýma horšíma nemocema, prostatou, impotencí atd. Když je na to svoje nářadí tak citlivej. Podle mě to není sranda nejen z důvodu neplodnosti.
Od čtvrtka, kdy to víme se sho snažím přesvědčit, ale je neoblomnj. Prvně jsem si říkala, že to musí strávit, ale po týdnu už b to mohl mít strávený a myslet rozumně.
S tímhle bych teda k doktorovi šla a ten můj určitě taky. Vždyť to není žádná sranda a jak se tu píše, ženský taky k doktorovi musí a myslím, že většina tam chodí i když z toho žádný požitek nemáme
tohle není nachlazení nebo rýmička, tohle asi doma nepřeléčíte. Ale s chlapama je to v těhle oblastech fakt těžký…
No jedine, ze sezenes Mudr, co mu predepise ant bez toho, aby videl manzela, coz pochybuju. Nicmene zanet se leci 14 dni antibiotikama a pokud se zanet neleci, znamena to nejen sterilitu, ale i muze utrpet kvalita sexualniho zivota. Tak at si manzel vybere, jestli pretrpi navstevu lekare nebo chce byt zmrzaceny-je to jeho telo a jeho zdravi ![]()
Ahoj, no já být hlavně tebou, tak mu nescháním žádné info o přeléčení na doma. Protože doma nic nepřeléčí, nechápu to, podle mě by ho ani nevytahoval, k čemu když už se ví, že tam byl zánět, být tebou, tak ho na toto navedu, že mu urolog jen napíše antibiotika a když už bude v ordinaci, děj se vůle Boží ![]()
@Karku píše:
Ahoj, no já být hlavně tebou, tak mu nescháním žádné info o přeléčení na doma. Protože doma nic nepřeléčí, nechápu to, podle mě by ho ani nevytahoval, k čemu když už se ví, že tam byl zánět, být tebou, tak ho na toto navedu, že mu urolog jen napíše antibiotika a když už bude v ordinaci, děj se vůle Boží
já vím, neměla bych hledat způsob jak přeléčit doma, ale jak ho dostat k doktorovi. Jenže ono je to těžký, nechci ho moc prudit, aby se opravdu nezasekl. Na netu jsem se dočetla, že je dobrý Wobenzym, ale já bych radši něco, co je od doktora.
Tak to já bych ho prudila, protože podle mě, on k tomu doktorovi vlastně chce jít, protože ví, že by měl, ale někdo ho tam prostě musí dokopat a promiň tady jde o zdraví, a předpokládám, že máš chytrýho chlapa, takže já bych na něj šla tvrdě..a wobenzym je dobrej, ale jsi doktorka? Určitě wobenzynem nic nezkazíš, otázka je, jestli to pomůže na ten zánět
A jen ještě, nechci tě strašit, ale já byla taky strašně chytrá a léčila se doma a pak jsem málem umřela, takže od té doby vím, že na mě okolí mělo být daleko tvrdší a hnát mě k doktorovi
@kokli2 Zrovna teď s neléčeným zánětem leží strejda v nemocnici…už má týden 40horečky a včera se rozhodlo…že mu ho budou muset vzít. Nechci strašit, ale na tohle asi samoléčba nepomůže.
Tak na zánět jedině ATB bez toho to nejde a to není volně prodejné. Manžel měl dokonce 3 druhy, protože mu stále vycházely špatné výsledky ze stěrů.