Zapomenute upečené kuře přes noc venku

111
19.3.20 08:22

Zapomenute upečené kuře přes noc na lince

Prosím o radu, včera jsem upekla kuře, když jsme šli v 10 spát bylo ještě vlažné, tak jsem řekla že ho uklidim do lednice v noci až pujdu na záchod nebo až se vzbudi dcera. Bohužel jsem si na to vzpomněla az v 5:45 a letěla ho dát do lednice. Bude ještě k jídlu? Měl to byt byt oběd, u nás bych to normálně i riskla, ale nevím jestli dat dceři a ja jsem těhotná.

Příspěvek upraven 19.03.20 v 08:28

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

5983
19.3.20 08:26

Kolik bylo stupňů? Pokud to přes noc nevylezlo přes 10°C, tak já osobně bych ještě problém neměl. Ale ze striktně hygienického hlediska už je to špatně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3083
19.3.20 08:26

Taky to tak dělám, když vařím večer tak nechám kuře v troubě až do rána vychladnout.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
111
19.3.20 08:27

@Ivan PPZ
Venku na lince

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15615
19.3.20 08:29

Nic mu není. Nech ho dnes ohřát v troubě a normálně ho snězte.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6674
19.3.20 08:31

Úplně v pohodě. V noci ještě teplota klesne na ledničkovou teplotu, včera jsem nechala za oknem pekáč, aby mi nezavazel v ledničce. Ale nevím, na kolik kleslo dnes v noci. Přesto bych se já nebála, pokud vyloženě nesmrdí. ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
111
19.3.20 08:33

@Petule030
Bylo doma na lince v kuchyni

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6674
19.3.20 08:35

Aha, dočítám. Stejně se odrazím od toho pachu a jestli nesmrdí, tak bych to snědla. Já kolikrát zapomenu od oběda kuře v troubě a dávám do ledničky až pozdě večer, než jdeme spát. Někdy taky zapomenu a ještě jsem z tohoto důvodu nic nevyhazovala.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8712
19.3.20 08:36

U nejake omacky z kurete bych se asi bala, ale s pecenym mam zkusenosti dobre. Vydrzi celkem dost.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5983
19.3.20 08:45

Posuzovat podle pachu nemá smysl, to je příliš krátce, ale „potvory“ se tam pomnožily jistě. Záleží, jak v podobných situacích fungujete jindy, jestli jste trochu „očkovaní“. Na druhou stranu, samotné pečené maso asi něco vydrží. Pro větší jistotu bych zahodil kůžičku (i když ta je obecně nejlepší).

@JancaS84 píše:
Taky to tak dělám, když vařím večer tak nechám kuře v troubě až do rána vychladnout.

Nechávat kuře vychladnout ve vyhřáté troubě do rána je už opravdu risk.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1417
19.3.20 11:08

Nejedla bych to. Po dvou hodinach venku se v jidle zacina tvorit bacillus cereus. Zpusobuje prujmy, zvraceni.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama