Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj.Tak autíčko dobře vyberte.To je třeba.Já nevím jak by jsem to bez něj zvládala..Já by jsem brala nějaké novější,ale teď se musím spokojit s tím jaké mám..Zatím se na něj nějak nedostává..Teď mám v plánu pomalu zařizovat malýmu pokojík.Sice je ještě čas,ale má věci u nás v ložnici v komodě,ale už se tam nějak nechtěji vejít…
Ten jich má víc než my s tatínkem dohromady..
Jinak s tím ježděním.To brzy do toho přijdeš…Já řídím dost dlouho,ale když jsem zkraje vozila malýho tak jsem měla nervy jak u zkoušek…Zajímavý je,že to samý měl manžel a to je profík..Dneska jedem k babičkám a večer na tu akci,tak mi držte palce ať malej nestávkuje ![]()
tak s tim jezdenim drzim palecky, malej taky odjezdil autoskolu se mnou
, ridicak jsem udelala na poctvrty v osmym mesici
tak se taky pomalu snazim rozjezdit, koupili jsme malinkyho citroen saxo, tak tak ze se tam vleze kocar a vic uz nic a uz vesele drandim po okolnich vesnicich, do prahy si zatim troufnu jenom s dozorem (pritelem) ale pristi tyden zaciname v s plavanim tak budu muset jezdit, nastesti je to jen na okraji prahy
Tak je asi vybráno. Hyundai Getz, na tu výbavu celkem dobrá cena, no známý…
. Samo, že není nový, nechtěla jsem a ani na to není. Na začátky je lepší nějaký otloukánek…
. I když kufr bych viděla taky tak akorát na kočár a nic víc, no ale lepší menší zas kvůli parkování, tady v Brně hrůza. Ještě to vyzkoušíme, asi bude tak na konci dubna, začátkem května.
Z prvních jízd mám bobky už teď, ono jezdit po městě žádná sranda. Všude samá šalina, zaparkovaný auta, chodci, co ignorujou přechody, pokud se do pruhu vyloženě nenacpeš, nemáš šanci odbočit, nikde nezaparkuješ…a prcek za zády. ![]()
Hailli , žes dělala řidičák těhotná, to se prý nesmí? Aspoň mě to tak říkali, teda myslím od pátýho měsíce… Tak jsem ho dělala až teď… Takovej rychlokurz, za šest týdnů bylo hotovo. Ale u závěrek jsme komisaře trochu přemlouvali, jinak by mě nechal jízdy opakovat. Jednou jsem najela do špatnýho pruhu, neznala to tam, na silnici sníh a žádné značky si nevšimla a pak jsem jela v levým, ačkoliv se má jet v pravým, jenže tam jsou vždycky zaparkovaný auta a tak je lepší najet rovnou do levýho, než pořád objíždět, to říkal i sám učitel a všichni tam tak jezdí…no prostě komisař-policajt… Tý jo, ale nervy to byly slušný…
Ale jsi dobrá, že už takhle jezdíš, bojíš se ještě, nebo za jak dlouho Tě to přešlo? ![]()
teda tak to jsem ani nevedela ze se to nesmi, no ja zacala v kvetnu, takze nejaky treti mesic, videt nebylo samozrejme nic a instruktorovi jsem to nerikala, ja delala klasicky nejaky tri mesice a vic videt to zacalo byt vlastne az na konci kurzu a nikdy teda nikdo nic nerikal
dokonce jsem inspektora premlouvala, ze bych ten ridicak rada mela jeste nez porodim
co se tyce strachu, tak uz jsem v pohode tam kde to znam, vim kde mam co cekat, kde je jaka prednost, zatacka atd. kde to neznam, tak jedu spis s pritelem, aby sedel vedle me a trochu mi radil, poradne do prahy si netroufnu, to je na me moc komplikovany a velkej provoz, i kdyz jsem tam odjezdila celej ridicak, precejen si jeste nejsem tak jista ale ted se snad vic vyjezdim pres leto, strach mam sice porad ale uz me to zacina i docela bavit a hlavne ze je clovek nezavislej
Tak to bude ono, když jsi začala docela brzo a pak už Tě to nechali dodělat… Prý po pátým by se už nemělo. Já chodila do konce šestýho denně do práce, takže jsem mohla až pak…a to už jsem nemohla ![]()
To máš dobrý, že se můžeš pěkně rozjezdit mimo město. Myslím, že je to lepší, naučit se nejdřív dobře ovládat auto a pak se vypravit někam, kde musíš ještě hodně přemýšlet nad předpisy a rychle reagovat k tomu… No já do toho budu muset po hlavě…
Už to vidím, jak na mě všichni budou pořád troubit a vehementně gestikulovat a významně kývat „no jó, ženská“…
Tak už se těším, až to bude všechno za mnou a pofrčí to samo…
Ahoj,
my taky nakupujeme hodně často oblečky v Tescu, zrovna včera jsem malýmu koupila 3 pyžámka. ![]()
Holky, co máte za kočárky? Příjde mi, že Saxo i Getz mají docela malý kufry, ne? Taky právě řešíme autíčko pro mě, teď žádný nemám, manža je pořád v práci, takže na něj spoléhat nemůžu… Naštěstí bydlíme s tchánovcema, takže si půjčuji auto od nich. Ale to se jim musím podřídit, vrátit auto v určitou hodinu a tak, což bude hlavně v létě docela omezující. A ještě ke všemu bydlíme na vesnici, kde nic není. ![]()
Chtěla bych právě spíš kombika, aby se mi tam ten kočár pořádně vešel… Mám Peg Pérego GT3. Do Felicie nebo Fabie ho dám jen tak tak… ![]()
Já myslím, že my máme na snižování postýlky ještě čas, sice malej péruje na kolínkách a snaží se lézt, ale ještě se mu to nedaří a asi to jen tak nebude. Nepřišel totiž ještě na to, že by měl posouvat i ruce. ![]()
No muzu potvrdit ze Saxo je opravdu miniaturni, my mame kocarek Bebecar Stylo, podvozek kocarku zabere cely kufr, takze bud vezmu prcka do sedacky ktera se da na ten podvozek, nebo nastesti se da i korbicka pripoutat v aute a prevazet prcka v ni, ale to pak zabere cely zadni sedadla, no az prejdeme na sportak a budu tam muset nacpat normal autosedacku, podvozek a jeste sportovni korbu tak to bude asi zajimavy, chtela bych poridit jeste nejakej miniskladnej sportacek nebo golfky, aby se to veslo do kufru, ale zas aby se v tom prcek jeste v pohode vyspal, polohovaci az do lehu, zatim koukam po netu
No já mám Jané slalom, ten podvozek tam budem muset zkusit nějak dát, určitě na stojáka a pak se tam už nic nevejde. Zatím jezdím s korbičkou, ta jde taky uvázat na zadní sedadla, ale jednak to nemám ráda, a pak od toho května už sporťák určitě dám, takže tím odpadne zavazadlo, kočár se pak skládá i s tím. Pevně doufám, že tam půjde, dnes jsme to zkusit ještě nemohli, malej byl jen v sedačce a stejně ta paní, co auto prodává tam měla ještě věci. Příště už by mělo být nachystaný. V nejhorším se bude sklápět zadní sedadlo. Combi jsem taky mohla mít, Opela, ale už byl samo dražší a s tím bych při prvním couvání byla v nějakým sloupu na 100%, takže raději menší. Ale když jezdíš v pohodě, jasně že kombíka, to je vždycky lepší… ![]()
Golfky jsem právě chtěla pořizovat až příští rok a pak už opravdu nějaký mini…
Ad lezení. Greti , abys nebyla překvapená, náš malej začal pérovat a za 14 dní lezl. No lezl, ono je to takový lezoplazení, ale dnes, třetí den přemísťování, už prolezl celý byt, všude šmejdí a všechno bere a olizuje, takže pořád uklízím, vytírám, vysávám a srovnávám tu spoušť, co za ním zůstává…a je den ode dne rychlejší… Nevím co budu dělat, až bude opravdu lézt a rychle… ![]()
Zatím se teda nestaví, ale snaha dosáhnout co nejvýš tam je… ![]()
Ahoj.Tak včerejší akce se nám vydařila.Martínek byl moc hodnej a vzbudil se kolem jedný,tak mi babička volala ať jedu domů a když jsem přijela tak už spinkal.Na krmení se budil až kolem čtvrt na pět
..Dokonce mě nechal spát až do půl devátý.Asi byl nějakej unavenej nebo byl rád že jsem byla pryč a chtěl aby jsem zase brzy šla.No my máme velký auto i kufr,ale když tam nacpeme ten náš tank tak se do kufru už nic nevejde..
Jediná výhoda je,že teď když je pěkně,tak taháme golfky a hned je místa dost ![]()
Martasajo,tak ti dává Martínek docela zabrat..No u nás se to taky začíná rozjíždět..Martínek už leze taky docela slušně.Sice pořád tím svým zajímavým způsobem,ale už taky nabírá na rychlosti.Teď se snaží se stavět.Sice potřebuje pomoct,ale docela mu to jde..Taky vymyslel přitahování se za šprcle postýlky a sundavá si plyšáky…Vůbec si nedokážu představit až se mi tady bude prohánět jako tornádo.. ![]()
Ahoj po delší době.
Ad auta tak mám Yarise a kočár se do kufru vejde a na něj ještě nějaká taška. A Getz si myslím je ještě trochu větší.
Ad plazení tak to Jáchymovi celkem jde jen jsem ráda, že ještě není tak rychlej no a na kolínka mohutně zkouší.
On tu ale patří k těm mladším a já bych ráda, kdyby ještě chvíli nechvátal. ![]()
Jinak všem lezcům gratuluji.
O víkendu jsme ho po:,–(ili na houpačku a byl úplně nadšenej.
http://rodina.cz/…c00373_1.jpg
Ahojky
Tak koukám že probýráte autí. Já jsem taky chtěla pro mě a pro Terezku malé autíčko. Taky se mi moc líbí Getz ale manžel mě odrazuje že to má malej kufr na kočárek. Tak mi našel Hondu Jazz.
Ale ještě kde vzít ty prachy na to ![]()
Manžel je s autem furt v práci a já jsem zalezlá doma a nikam se nedostanu. A už mě to štve. No budeme to muset nějak vymyslet. Sice bych mohla jezdit trolejbusama ale u nás nejezdí ty nízkopodlažní,a prosit lidi aby mi pomohli to se mi nechce když vidím jak se tváří ![]()
Terezka má teploty tak jdeme dnes k dr. Tak jsem zvědavá co se z toho vyklube. Buď nějaká nemoc a nebo zuby.
Spaní je u nás už katastrofa 3 týden.
Jsem jak mrtvola.
no Honda Jazz je super, me by se taky mooooooc libila a jeste vic by se mi libil takovej ten Civic 3D co vypada jak ze Star Trek ![]()
pritel ma Hondu FRV, takovej velikej tank pro sest lidi a ten Jazz jsme zkouseli kdyz bylo auto v servisu, tak nam ho dali jako nahradni vuz a jezdil moc dobre, bohuzel jsou fakt docela drahy ale pry temer bezporuchovy
nas se to spatny spani taky drzi, zatim sice teprve tyden, ale docela mi to staci
a hlavne celkem prestal spat i pres den, driv hodku dopol a tak tri hodky odpol, ted si dopoledne da par minutek a odpoledne jen dokud ho vozim v kocare, jak zastavim tak je vzhuru
Jojo Jazz je jedno z malejch aut který je držák, a má velkej kufr. A taky je držší než ostatní malé auta.
Ahoj,
co se týče Jazze, dobře ho znám, kamarádka ho má a často nás v něm vozí, je to supr auto a rozměry kufru v porovnání s Getzem bezkonkurenční…kočár se tam vejde v pohodě a ještě spousta dalších věcí. Jediný problém je cena. Svoje auto budu mít přes člověka, co s Hondami obchoduje, sám řekl, že ojetá Honda v dobrém stavu pod 150tis. nepůjde… My můžem dát max.100, takže tak. A jak už jsem psala, pro mě, jako řidiče začátečníka, nemá smysl investovat do drahýho auta… ![]()
Tak nám se spaní naopak zlepšilo. Martínek už spává pořád v postýlce, protože v posteli se mnou už měl málo místa a já byla celá okopaná, usíná nejpozději v devět, pak se ještě jednou napije než jdu spát a spí až do rána. Přes den je to stejný. Tak půlhodinka kolem poledne a hodinka až dvě odpoledne… ![]()
Danuško , tak vám to pěkně vyšlo. Martínek je hodnej, že Tě nechal se aspoň trochu pobavit. Ten můj mně příjde, že dělá pravý opak, vždycky, když potřebuju aby zrovna spal, nespí… ![]()
Pájo , Terezka je nemocná?
Tak snad to nebude nic vážnýho a bude zase brzy veselá princezna. Třeba to jsou fakt jenom zoubky…
Vasinko , koukám, že taky rostete jako z vody. Jo jo, utíká to strašně rychle. Dneska jsme odpoledne byli na chvíli na zahrádce a bylo tam strašně moc kočárků a samí takový prcci, dva až tři měsíce, tak jsem si tak zavzpomínala, příjde mi to strašně dávno, že už to ani není pravda a přitom jen tři, čtyři měsíce zpátky a byl taky takovej mrňavej…
Jinak díky za gratulace, je už rychlej jak sviňa a strašně ho to baví… Mě už míň a tak bych to brala ještě chvíli zpátky…