Zarizoval si nekdo na svatbe hostinu sam ?

8.10.19 11:13

Zarizoval si nekdo na svatbe hostinu sam ?

Zdravim, je tady nekdo kdo si na sve svatbe zarizoval sam hostinu? Na kolik takova hostina pro cca 40 lidi muze vyjit? Nemate nekdo pojem?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

858
8.10.19 11:23

To záleží na představách o tom. jak by měla hostina vypadat. Servírované jídlo o šesti chodech na porcelánu vyjde jinak, než příprava chlebíčků a obložených mís nebo grilování prasete s papírovými tácky..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.19 11:30
@Yves6511 píše:
To záleží na představách o tom. jak by měla hostina vypadat. Servírované jídlo o šesti chodech na porcelánu vyjde jinak, než příprava chlebíčků a obložených mís nebo grilování prasete s papírovými tácky..

No priklad na oběd treba svickova a polivka, odpoledne rauty (oblozeny talire + minirizecky) a vecer ne prase ale v makru maji uz nachystany gyros na toceni a klasika nealko, pivo a zakladni alkohol (slivovice, vodka, rum mozna jegr, vino ), kava caj

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.19 11:32

To hrozně záleží, kde to bude, jestli budou chlebíčky matlat babičky v předvečer, budeš nebo nebudeš mít více chodů, budeš mít jen pivo, víno, nealko, nebo i tvrdej, nebo i kvalitní tvrdej…ono i jen dort. Může ti ho upéct dobrá kámoška za pár stovek, nebo tě vyjde na desítku v kvalitní cukrárně :nevim:
Nebo jestli to budeš mít v restauraci, tak jestli je to obyčejná hospoda nebo něco víc na výši 8)

My sme třeba zařizovali kamarádce na svatbu jako dar to grilovaný sele (nebylo to jediné jídlo) a to nás vyšlo na cca 4 000,– a to jsme si ho vlastně komplet zajistili sami a neměli jsme na tom nikdo ani halíř :) Být to ofic, bude to dobře jednou tolik (plus pronájem něčeho, v čem to prase vůbec opečeš)
atd atd atd…

Myslím, že takovej obecnej a hodně hrubej propočet se říká okolo tisícikoruny na hlavu plus pití…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2502
8.10.19 11:55
@Mar__tanka1983 píše:
To hrozně záleží, kde to bude, jestli budou chlebíčky matlat babičky v předvečer, budeš nebo nebudeš mít více chodů, budeš mít jen pivo, víno, nealko, nebo i tvrdej, nebo i kvalitní tvrdej…ono i jen dort. Může ti ho upéct dobrá kámoška za pár stovek, nebo tě vyjde na desítku v kvalitní cukrárně :nevim:
Nebo jestli to budeš mít v restauraci, tak jestli je to obyčejná hospoda nebo něco víc na výši 8)

My sme třeba zařizovali kamarádce na svatbu jako dar to grilovaný sele (nebylo to jediné jídlo) a to nás vyšlo na cca 4 000,– a to jsme si ho vlastně komplet zajistili sami a neměli jsme na tom nikdo ani halíř :) Být to ofic, bude to dobře jednou tolik (plus pronájem něčeho, v čem to prase vůbec opečeš)
atd atd atd…

Myslím, že takovej obecnej a hodně hrubej propočet se říká okolo tisícikoruny na hlavu plus pití…

Tisíc na hlavu nás to vyšlo ale v hospodě, plus alkohol, víno svoje, a dort, koláčky, zákusky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
209
8.10.19 12:09

:-) hostina proběhla na zahradě. Moje maminka uvařila svíčkovou a vývar pro 30 lidí. Pak se večer ještě grilovalo. Bratr je cukrář, tak nám upekl dort a zákusky a tchyně přivezla ještě něco sladkého. Cenu už si ale nepamatuju.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.19 12:21

@Veru1987 taky jak v který. V hospodě se říkávalo litr na hlavu už před deseti lety. Vzhledem k růstu cen si myslim, že za stejnou tisícovku už toho v hospodě máš o třetinu míň… :think:

Zakladatelko, tak ono když si budeš třeba chlebíčky objednávat, ten gyros taky dost sežere (počítej plus chleby, zelenina, dresinky), tak ono to o tolik levněji nevyjde, jen si to uděláš podle sebe (kvalitnější suroviny a uděláš si toho obvykle víc, než v hospodě).
ALe jestli máš jednu známou cukrářku, druhou lahůdkářku, třetí hospodskou (co umí uvařit ve velkým), kamaráda s pípou, co bude ochotnej celej večer čepovat atd atd, tak to pak vyjde třeba na polovic.
Takže bych spíš obvolala známosti, kdo by byl schopen a ochoten co zařídit a podle toho uvidíš.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.19 12:25

Jo, my jsme si zarizovali komplet všechno sami. Napekla jsem cca 1000 koláčů a na jídlo byl guláš a salát. Na pití sud piva a limonády. Kdo chtěl něco jiného, chodil si to objednat sám. Měli jsme hodně malý rozpočet, lidi asi 60-70 a úplně se vším všudy nas svatba výška cca na 45 tis., z toho jídlo a pití bylo tak max půlka.

  • Nahlásit
  • Citovat
2502
8.10.19 12:27
@Mar__tanka1983 píše:
@Veru1987 taky jak v který. V hospodě se říkávalo litr na hlavu už před deseti lety. Vzhledem k růstu cen si myslim, že za stejnou tisícovku už toho v hospodě máš o třetinu míň… :think:Zakladatelko, tak ono když si budeš třeba chlebíčky objednávat, ten gyros taky dost sežere (počítej plus chleby, zelenina, dresinky), tak ono to o tolik levněji nevyjde, jen si to uděláš podle sebe (kvalitnější suroviny a uděláš si toho obvykle víc, než v hospodě).
ALe jestli máš jednu známou cukrářku, druhou lahůdkářku, třetí hospodskou (co umí uvařit ve velkým), kamaráda s pípou, co bude ochotnej celej večer čepovat atd atd, tak to pak vyjde třeba na polovic.
Takže bych spíš obvolala známosti, kdo by byl schopen a ochoten co zařídit a podle toho uvidíš.

My toho měli dost. Na oběd byla panenky plněná nějakým sýrem, tymiánové brambory. a pak byli rauty. (řízky, stehýnka, tatarák, guláš, sekaná, šunky, sýry, vídenský salát, coleslaw, zelenina, ovoce), voda s citronem, džusy litrové rozlívané.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1815
8.10.19 13:55

Hostina byla na zahrade, rizek a salat, knedlickova polivka+ gril kdo by chtel. Pivo sud+vino. Cca 30 lidi a pohoda se vsim vsudy :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama