Zase jsem potratila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
20.5.10 13:46

Vím jak Ti teď je , v pondělí jsem jela na scrining ve
13tém týdnu a tam jsem se dozvěděla, že srdíčko nebije je to moje druhé zamklé těhotenství během půl roku, teď čekám na výsledky z genetiky.Minulý týden mě můj gynekolog ubezpečoval, že tentokrát se vyvíjí vše jak má a vše odpovídá, asi měl slabou chvilku, protože na ultrazvuku mi řekli, že se mimísek přestal vyvíjet už v osmém týdnu.Je to těžké, ale člověk se s tím musí poprat.Přeji Ti také hodně síly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
20.5.10 13:47

jsem požádala doktora, jsem mu napsala email, jestli by mi neporadil odbornou pomoc psychologa. Sám mě objednal a jen napsal kdy a kam se mám dostavit…
Já už nemůžu :cry:

Asi to možná prožívám více než bych měla, ale já si příjdu jak vypuštěná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
20.5.10 13:48
zulok píše:
Nina, je mi velmi luto, ze ste si tym vsetkym presli a mate akurat tak bolave srdiecko..ale tolkokrat to vacsinou nebyva nahoda..skuste vysetrenia, i ked asi aj mnoho z nich mate za sebou..
hlavne ci nemas trombofiliu, zvysenu zrazanlivost krvi…ono niekedy vyjde, ze am clovek len nejaku „malo zavaznu“ napr. MTHFR, ale aj ta moze sposobovat potraty, ja som tak 2krat prisla o babatkoa poznam maminky, ktore tak prisli aj 5krat a pri jednoduchej liecbe sa dockali babatka..
a vysledky krvi byvaju tak do 3 tyzdnov..
skus poprosit gynekologa alebo obvodaka, nech ta poslu na hematologiu..
drzim palce nech sa najde pricina

jo ty trombofilní mutace byste měli zkusit …hodně štěstí do dalšího pokusu a at vám to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.5.10 13:51

Neboj zase bude líp, ta smůla se taky musí někdy unavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.5.10 13:52
Nina Filipi píše:
jsem požádala doktora, jsem mu napsala email, jestli by mi neporadil odbornou pomoc psychologa. Sám mě objednal a jen napsal kdy a kam se mám dostavit…
Já už nemůžu :cry:Asi to možná prožívám více než bych měla, ale já si příjdu jak vypuštěná

Nino, není divu, po tom, co jsi prožila! Psycholog je dobrá volba, snad ti to pomůže.
Jinak já se v tom moc nevyznám, ale přesně to, co píše zulok, tak měla myslím ta moje známá - zvýšenou srážlivost krve. Miminku vždy ve stejnou dobu toto utlo výživu a ono odumřelo.

• Citovat
  • Upravit
7332
20.5.10 13:57

já už jedny genetické testy mám i na to MRHFR či co to je. Mám tam nějaký nález, ale prý není nijak závažný aby s to muselo léčit.. To mi řekl pán z genetiky, že to neohrožuje ani mě ani miminko …tak já nevím. Nicméně teď byla odeslána krev na genetiku zase a také i ten plod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
20.5.10 14:00

já taky nemám závažný nález ,který by se měl léčit ,ale když už jsem byla těhu píchali mi clexane ,abych znova nepotratila…Ale jestli to pomohlo říct nědokážu ,začali mi to píchat až ,když to bylo zase „na hraně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
20.5.10 14:24
Nina Filipi píše:
já už jedny genetické testy mám i na to MRHFR či co to je. Mám tam nějaký nález, ale prý není nijak závažný aby s to muselo léčit.. To mi řekl pán z genetiky, že to neohrožuje ani mě ani miminko …tak já nevím. Nicméně teď byla odeslána krev na genetiku zase a také i ten plod

no..tak ked mas nalez, aj ked nie „zavazny“..chod s vysledkami na hematologiu…ono castokrat na hematologii to podcenuju, ale gynekologovia sa naopak obavaju…
urcite zbehni na tu hematologiu…a ak nikde neuspees..napis Kouckemu..on sa zaobera tehulkami s trombofiliou a isto ti daco poradi..skus mu napisat, co am tu poradnu, viacerym tam napise aj telefonne cislo, nech sa nanho obratia..

isto v dalom tehu ber kyselinu listovu vo velkych davkach, k tomu aj B6, pripadne B komplex forte..pri aj slabom naleze to pomaha..
a na skodu by nebol anopyrin, je na riedenie krvi..(nech ti odporuci gynekolog)davaju ho aj pri IVF bezne, neublizi..ale mnohym tehulkam velmi pomohol..

nenechaj sa odradit, ze mas lahky nalez..s tymto som bojovala aj ja teraz na hematologii, nakoniec som vybojovala liecbu..

tu ej diskusia o trombofilii http://www.modrykonik.sk/…trombofilie/?… je tam kopec uz maminiek, co mali „lahky nalez“ a az po liecbe sa zadarilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.5.10 17:48

Úplně chápu jak ti je, dneska je to 6 dní, co jsem musela ve 20 týdnu porodit…
Zatim žádné 100% výsledky proč tomu muselo tak být nevím, vím jen že malej měl špatnou funkci ledvin a já tudíž málo, nebo spíš ke konci žádnou plodovou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
20.5.10 18:04
wetro píše: Úplně chápu jak ti je, dneska je to 6 dní, co jsem musela ve 20 týdnu porodit…
Zatim žádné 100% výsledky proč tomu muselo tak být nevím, vím jen že malej měl špatnou funkci ledvin a já tudíž málo, nebo spíš ke konci žádnou plodovou vodu.

posílám pohlazeníčko, to musí být ještě těžší. Takhle jsi musela rodit, viď :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.5.10 18:26

Musíme být holky statečný, čas je nejlepší lék…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
24.5.10 16:45

Milá Nino ještě ti doporučuju návštěvu imunologie, tak se najde taky dost problémů, já jsem potratila dvakrát v 8tt, doktorka se mnou nic dělat nechtěla, vyšetření v Gennetu jsem si vydupala a ejhle, zjistilo se, že mám alergii na spermouše a moje tělo spouští autoimunitní reakci proti miminku a vždycky ho zlikviduje, teď beru na to léky a všechno je zatím v pořádku, takže to asi byla příčina. Akorát je záhada, že v první těhu, ze kterýho mám dceru se to neprojevilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LIBUS
25.5.10 15:34

JE MI TO MOC LITO TAKE JSEM PRISLA TRIKRAT O MIMINKO VZDY NA KONCI CTVRTEHO MESICE A NIC SE NEZJISTILO A TO ME DELALI UPLNE VSECHNY TESTY I MIMINKAM .JA MAM DVE DETI TAK SI MYSLIM ZE TO ZVLADAM LEPE NEZ TY I KDYZ TAKY JSEM TO NESLA SPATNE .MOZNA BY TI POMOHL KONTRYHEL SLYSELA JSEM ZE JE NA ZENSKE POTIZE I POTRATY TAK HO CHCI ZKUSIT MOZNA ZE TI POMUZE ZA SKOUSKU NIC NEDAS A PRY TO FAKT POMAHA .TAK TI MOC DRZIM PALCE A NEVZDAVEJ TO A UVIDIS ZE SE DOCKAS MIMINKA :kytka:

• Citovat
  • Upravit
LZMZ
3.6.10 17:56

Zdravím všechny, mám za sebou jeden spontální a čtyři zamlklé potraty, naposledy nám dělali vyšetření v Plzni, známá docentka Ulčová-Gallová. Zjistili, že mám MTHFR, jak o tom tady psala jedna holka v diskuzi. Takže příčina byla na světě. Začla jsem léčbu a pro jistotu nás objednali na IVF kliniku na umělé oplodnění, aby jsme měli vše hned pod kontrolou. S otěhotněnímm nikdy problém nebyl, tudíž ani teď ne a čekali jsme rovnou dvojčátka. Bohužel i přes veškeré udržovací injekce a léky a klidovému režimu, jsem opět ve 12 týdnu potratila. :?: Je to už skoro 6 let a zatím nemám odvahu jít do dalšího ,,pokusu,,. Dítě si přeju z celého srdce. Věřím, že příště to vyjde.

• Citovat
  • Upravit
567
29.6.10 23:32

nejsi v tom sama

Ahojky,je mi moc líto co se ti stalo a sama nelépe vím co prožíváš.Já sama jsem byla v pondělí na 7 potratu.Je to šílený a už přestávám věřit v dobrý konec.Jak se připravuješ na další těhotenství?Kdy se chceš začít snažit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty