Zavádění příkrmů a zapíjení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
S příkrmama není kam spěchat, já do půlky 4 měsíce kojila, 5 měsíc jen na UM, Příkrmy jsem začala tak 14 dní před 6 měsícem. A váha? Malá má v 7m - 6700g (porodní 3160), Pokud doktorka říká začít, tak pomalu, po pár lžičkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MMartina1 píše:
já teda nevím co ta moje doktorka divočí. Náš malej má ukončenej 4. měsíc, krásně prospívá, porodní váha
3500, současná váha 6500, to bysme podle toho manuálu na kojení.com nemuseli vůbec nikam kvaltovat. Navíc Honzík je nejedlík, on ani to UM moc nedá, takže já to do něho budu asi tlačit na sílu. No půjdeme na to asi pomaleji.
Tak to taky nechápu - náš malej má v bez pár dní půl roce 6050g (porodní 3020g) a i tak mi doktorka řekla, že s příkrmama začít s ukončeným 6.měsícem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak mrkvička mu nejede
. Ten údiv v očích, když jsem mu dala tu lžičku do pusinky, jako co mi to dáváš - fuj
. Doteď jsem si pochvalovala, jak mám neblinkací čistotné miminko
, měli jste vidět ten bordel okolo. To nám ta výbavička ani nebude stačit, když budeme takhle špinit. Nu což, zítra pokračujeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na krmení - nějaké starší oblečení i pro sebe, velký igelitový brindák, nebo velkou plenu. A krmit někde mimo koberec… Přeju pevné nervy a vydrž…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme první krmení za sebou
Myslela jsem si, že to bude plivat, ale zdlábla půl skleničky
Já vím, má se začínat po lžičkách, ale ona chudinka vůbec mlíko nechtěla, tak jsem jí ještě dala zeleninu a tu si vzala hned ![]()
Myslela jsem, že mi spolkne i misku se lžičkou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ty bláho, tak to gratuluju a zááávidím. A co bylo jako první mls. Já jsem začala tou mrkvičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
joo a už vím, ona je to holčička, to já říkám pořád, že holčičky jsou nejhodnější a že ten můj mrňous jako každý chlap je protivný už od malička
Ale jinak ho miluju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tím se vůbec netrap. My máme holčičku a když jsme v šestém měsíci zkusily poprvé příkrm, tak si skoro zaťukala na hlavu a vyprdla se na mě
. Tak jsem to 14 dní nechala a teď normálně otvírá pusinku sama. Sice dá pár lžiček a pak dost, ale aspoň něco
. A jinak náš Tobík hned napoprvé zdlábnul celou skleničku, takže v holčičkách a klukách to nebude
. Já bych počkala a zkusila později. Hlavně si teda myslím, že se těm dětem nic nestane, když budou o chvilku déle na mlíčku a začnou „lžičkovat“ až později. Tak asi takhle od nás. tak držím pěsti, ať se daří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moje dcerka,za chvíli jí bude 6.měsíců,měla první příkrm brokolici a málem mi spapala celou tu malou skleničku
,začala jsem ve 4.měsících-měla 7,3kg a UM už jí nestačilo,tak jsem postupně zkoušela a moc jí to šmakuje.teď jsem zkoušela vařenou kedlubnu a tyk mňamka-akorát že jsem v obchodě koupila 2 kedlubny a jelikož už nejsou nic moc,tak sem to vykrájela na jednu porci.Občas dávám i přesnídávku,neslazenou a nebo jí zozvařím jablíčko,ale s tím jsem začala až nedávno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já chci taky začít, a to dneska ![]()
Dr. mi řekla, že pokud je na mateřským, pak nejlíp v 6. měsíci nebo když má 7 kg a je hladovej. což ten náš je
( kojení co 2 hodiny, i v noci
). Vyžral se z nízký porodní váhy do pátýho měsíce na 7,2kg,takže začnu. Mám koupenou Hami mrkev. Dám zapít mlíkem a na večer se chystám s rejžovou kaší
Jaké čaje se pro mimi vaří? A zatím teda stačí jen to MM na zapití? Asi jo, co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bébka píše:
Ahoj, tak já chci taky začít, a to dneska
Dr. mi řekla, že pokud je na mateřským, pak nejlíp v 6. měsíci nebo když má 7 kg a je hladovej. což ten náš je( kojení co 2 hodiny, i v noci
). Vyžral se z nízký porodní váhy do pátýho měsíce na 7,2kg,takže začnu. Mám koupenou Hami mrkev. Dám zapít mlíkem a na večer se chystám s rejžovou kaší
Jaké čaje se pro mimi vaří? A zatím teda stačí jen to MM na zapití? Asi jo, co?
tak mě doktorka řekla, že zatím tekutiny nějak zásadně doplňovat nemusím. On ten můj rarach ani moc čaje nechce. Ale když třeba se mi zdá, že by si mohl něco zapít, tak vařím čajík bio dětský čáj. Je to normální sáčkový čajík. Jinak Honzík teda moc těm příkrmům nedá, on je takový nejedlík. Takže my jsme stále u mrkvičky
, teď jsme dokonce dali víkendovou pauzu a dál zkusíme brokolici, možná bramboru. Jo s toukaší, budeš to dávat taky přes lžičku nebo do lahvičky? Tak příkrmům třikrát zdar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
CHtěla bych kaši lžičkou.
Dneska teda první mrkvička, dal tak půl lžičky, šklebil se, ale neplival, tak uvidíme zítra ![]()
Já na tu kaši sázím , že by mohla prodloužit ty spací intervaly v noci, protože teď po těch dvou hodinách je to v noci masakr
![]()
Na ten čajík jsem koukala v DM, tak asi koupím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bébka píše:
CHtěla bych kaši lžičkou.Dneska teda první mrkvička, dal tak půl lžičky, šklebil se, ale neplival, tak uvidíme zítra
Já na tu kaši sázím , že by mohla prodloužit ty spací intervaly v noci, protože teď po těch dvou hodinách je to v noci masakr
Na ten čajík jsem koukala v DM, tak asi koupím.![]()
![]()
tak to gratuluju a chápu, přes den člověk vydrží všechno, ale jak se v noci nevyspí, tak to je na budku
. V tomto my jsme v pohodě, Honzík usíná už dlouho mezi 6-7, pak ho vzbudím v 10 na jídlo a kdybysme ho nebudili ve 4 ráno, tak spí durchem až do 6, když se ve 4 napapá, tak spí do 7 až do 8. Což je fakt super. Tak držím palec, ať se večer krásně nadlábne a ať máte klidné dlouhé spavé noci
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky začínáme s příkrmy ![]()
V poledne dávám zeleninku z lahviček, ale pak vždy ještě UM, malá je nekojená. Večer jsem začala dávat kaši od Nutrilonu, ale přes flašku s větší dírkou (po lžičkách zatím bojujem) Musím dát ještě něco k pití ? Jinak se mi budí po třech hodinách hlady ![]()
Zatím dávám 150 kaše a pak ještě vypije 150 UM, ale nevím jestli třeba neudělat víc kaše a pak dát čaj ? no je to fakt věda tak prosím poraďte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit