Zavařit či zamrazit přebytek svíčkový?

72
27.10.19 18:50

Zavařit či zamrazit prebytek svíčkový?

Přeji hezký nedělní podvečer :kytka:,
prosím o radu. Uvařila jsem kýbl svíčkový, nakonec nepřijelo tolik hostů a hoodně toho zůstalo. Je trošku zahuštěná moukou a je v ní smetana. Postačí mi, aby byla jedlá třeba za 10 až 14 dní.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

1750
27.10.19 18:52

Zamrazit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8969
27.10.19 18:55

Já zamražuji a zatím pokaždé byla OK

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.10.19 19:05

Zamrazit :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5879
27.10.19 19:07

Taky mrazím, zrovna dneska kuře na paprice

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
227
27.10.19 19:08

Tenhle typ jídla se ani v domácích podmínkách bezpečně zavařit nedá. Ačkoliv vím, že si řada žen myslí opak.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5879
27.10.19 19:14
@MrsNorris píše:
Tenhle typ jídla se ani v domácích podmínkách bezpečně zavařit nedá. Ačkoliv vím, že si řada žen myslí opak.

nezavařujeme, mrazíme

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2068
27.10.19 19:24

Svickova je druh masa :roll: ne omacka, te se rika,,na smetane,, - korenova zelenina+smetana.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7998
27.10.19 19:35
@Micaella22 píše:
Svickova je druh masa :roll: ne omacka, te se rika,,na smetane,, - korenova zelenina+smetana.

Tak to tady asi většina lidí ví, přesto když se dočteme, že je svíčková zahuštěná moukou a smetanou, tak nám jaksi dojde, že se zakladatelka neptá na maso, ale na omáčku. Kroutit očima nad něčím, co je naprosto běžný slang mi přijde fakt zbytečné (stejně opovrhuješ tím, že někdo je schopen dělat svíčkovou z hovězího zadního místo z pravé svíčkové?)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15298
27.10.19 19:36
@Micaella22 píše:
Svickova je druh masa :roll: ne omacka, te se rika,,na smetane,, - korenova zelenina+smetana.
:mrgreen: poplacej si po rameni
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
81480
27.10.19 19:42
@MrsNorris píše:
Tenhle typ jídla se ani v domácích podmínkách bezpečně zavařit nedá. Ačkoliv vím, že si řada žen myslí opak.

Neznám nikoho, kdo by tohle zavařoval :nevim:
Zajladatelko zamrazit klidně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.19 19:42

Zamraž to. Mám zkušenost se zavařováním omáček, když chlap jezdíval s kamionem a jak to bylo smetanový, většinou to nepřežilo.
Jento chce pak pomalu rozmrazovat, při rychlém rozmražení se oddělí voda a není to moc dobré.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13146
27.10.19 19:50

Zmrazit, pak to vyndas a necháš projít varem a bude to dobrý

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
72
27.10.19 20:57

Děkuji vám. Zamrazím. Jste hodný, že jste si udělaly čas poradit :mavam: :hug:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1257
28.10.19 01:28
@Micaella22 píše:
Svickova je druh masa :roll: ne omacka, te se rika,,na smetane,, - korenova zelenina+smetana.

A titul „Nejdebilnější příspěvek roku“ získává @Micaella22

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama