Zavařování letních jablek na příkrmy?

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2453
18.7.14 13:47

Zavařování letních jablek na příkrmy?

Jdu si pro radu. Máme nadúrodu letních jablek a protože brzy začneme s příkrmy, ráda bych je nějak zpracovala, docela rychle se kazí. Ale přijde mně, že ta letní jablka jsou kyselejší než podzimní. Zpracováváte je nějak? Nemáte osvědčený recept co s nimi, ideálně pro malé mimino, tj. bez cukru na ty počáteční příkrmy.
Případně je můžu zavařit jako přesnídávky s cukrem s tím, že teď jsou čerstvé, stejně tak na podzim a pak přes zimu, spíš tedy až po zimě, už bude malé rok a mohla by i něco maličko oslazeného.
Uvítám tipy a recepty!

Děkuji :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
18.7.14 13:53

Zavarila bych bez cukru a az bych ji davala, rozmackala bych do ni kousek bananu. Ja bych nesladila. Ani tak ne, ze by to to dite nemohlo, jako spis ze mi to pripada zbytecne.
a jinak moje zkusenost - jablecnych presnidavek se dite preji pomerne brzy, stejne pak bude muset ruzne kombinovat, aby to chitnalo trochu jinak ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6653
18.7.14 13:53

Já bych je nehcala nepřislazený a uvidíš, jak jí budou šmakovat. Můžeš pak třeba přidat do kaše rýžové. Našemu synátorovi kyselost vůbec nevadí. Někdo přidává vanilkový puding po uvaření, který to přisladí a ochutí, já to nedělám.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2453
18.7.14 13:55

Díky holky.
Jen mám obavu z těch letních jablek, aby nebyly kyselé až moc.
A normálně tedy oloupat, nakrájet, rozvařit a dát horké do šroubovacích skleniček? Já nezavařuji, čili potřebuji návod skutečně step by step jako pro blbečka :twisted:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3630
18.7.14 13:56

Dělám přesnídávky: 1kg oloupaných, pokrájených jablek
dám do hrnce a trochu podleji vodou
můžeš udělat jenom z jablek nebo já třeba v mrazáku skladuji jahody a 250g jahod přidám k těm jablkům (akorát ty jahody namelu na mlýnku)
no a sladím podle chuti, protože každá várka je trochu jinak sladká a taky záleží jaká ta jablka jsou. Nechám to všechno rozvařit a plním horké do přesnídávkových skleniček a otočím dnem nahoru.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2453
18.7.14 13:57

Jo a ještě poddotaz.
Můžu nastrouhat a zamrazit? Jak to pak chutná rozmrazené?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
60046
18.7.14 14:02

Cukr bych tam trochu dala, aby se to nekazilo

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
60046
18.7.14 14:07
@ana11 píše:
Jo a ještě poddotaz.
Můžu nastrouhat a zamrazit? Jak to pak chutná rozmrazené?

bych řekla, že zamražené, rozmražené jablka budou břečka :think: nedala bych to dítěti

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6653
18.7.14 14:08

@ana11 já bez cukru!!! dám nakrájená jablka do hrnce, trochu podleji, dusím do změknutí, rozmixuji a dám do skleniček, já ještě zavařím v troubě, pro sichr, ale to je jen pro můj pocit. Přijde mi fakt škoda tam cpát cukr. A zamrazený jsem dávala taky mixovaný a dobrý, strouhaný jsem nezkoušela. Nebo udělej s něčím ty přesnídávky, já dělala s hruškou, ta je sladká.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
24722
18.7.14 14:36
Já teda zavařuju, 20min na 80°C :nevim:
@ana11 píše:
Jo a ještě poddotaz.
Můžu nastrouhat a zamrazit? Jak to pak chutná rozmrazené?

I nastrouhané zavařujem. Nastrouhat, vymačkat přebytky šťávy (zas ne úplně dosucha :mrgreen: ) nacpat do sklínek, zavíčkovat a zavařit taky těch 20 minut. Pak jen otevřu a dám do štrůdlu, do žemlovky, na koláč…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2724
18.7.14 14:58

Já jsem letní jablka vždycky přisladila a zavařila. Nikdy se nezkazily a byly super, husté, ovocné, svěží (bez cukru nic moc). Jak dozrávaly další plody (meruňky, broskve, švestky, hrušky) tak jsem míchala s letníma jablkama a dělala další, vše s trochou cukru. Holky jsou už velké, ale moje přesnídávky na rozdíl od těch z obchodu mají rády pořád.
Letňáky už nám taky dozrávají, takže začíná sezóna kompotů a přesnídávek.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
193
18.7.14 15:24

Holky, opravdu staci naplnene sklenicky otocit dnem vzhuru a dal uz nezavarovat? Jak dlouho to takhle vydrzi?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6653
18.7.14 21:17

@minkar já zavařuji - v troubě.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat