Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neee, už mě to nebaví, zase chtějí zavřít i první stupeň ZŠ, a silně pochybuji, že k tomu nedojde.
Já prostě po zkušenosti z konce minulého školního roku mohu říct, že nezvládám se synem doma pracovat tak, aby to mělo nějaký smysl
nechce si ode mě nechat cokoli vysvětlit, úkoly zpracovává s nechutí až vztekem, jak kdy. Přitom ve škole nemá absolutně žádný problém, myslím kázeňský, premiant to sice zrovna není, a učitelka i družinářky ho chválí. Přijímá prostě výuku jen od nich.
jsem na mateřské, líná, čekám už doslova na porod a potřebuji si vše pro miminko vklidu připravit… navíc se mám dle dr šetřit… občas potřebuji absolvovat nějaké vyšetření předporodní… to ho tam mám tahat s sebou? Nebo nechat doma půl dne, nebo jak? A to mu zase nebudu moci nechat svůj mobil, aby se připojil na Teams
A co kdybych najednou začala nějak rychleji rodit a musela ho nechat samotnýho doma a odjet sanitkou, než někdo bude schopen přijet ho pohlídat
Chudák malej.
Achjo. No chtěla jsem si trochu postezovat, už jsem z toho všeho nějaká unavená a znechucená snad ještě víc.
@Semtex no, pokud druhaka nemuzes nechat chvilku doma, nez nekdo prijede nebo si obehnes poradnu, tak na tom zapracuj. Fakt, ze deti s jinymi spolupracuji lepe, je znamy, s tim se bohuzel nic neudela. Bude to opet o nervy.
Z epidemiologickeho hlediska by to bylo nejlepší řešení. Opakovaně se ukazuje, že ty malé děti jsou bezpriznakoví prenaseci, kteří to rozsevaji dál. O co Ti vůbec jde? Rozpoutat už X tou hadací diskuzi na to téma? Pokud k tomu dojde, mělo by to být na dva týdny plus už schválené covid prázdniny.
Jak je situace vážná, některým dojde, až se to bude týkat přímo jich, jejich rodiny nebo úzkého sociálního okolí.
Kazda situace má nějaké řešení, když nejde o život, nejde o nic. Tvé dítě bude z online výuky omluveno, pokud budeš potřebovat k doktorovi nebo rodit. To nehrot.
No my mame doma sice holcinu v 7 třídě ale už toho máme taky dost! Děcka potřebuji nějaký řád a ne sedět doma. Navic korona je dle me blbost. S chřipkou jsou doma aspon lidi na lecich. S pozitivni koronou jen karantena a hotovo. Kdyby se kazdy nechodil testovat, kdo nema priznaky byl by klid. Teď se to zase vše uzavře, sníží se počet a jakmile se to rozvolni začne to znovu a znovu!!!
Já Vás chápu, ale při sledování počtu nově nakažených si myslím, že je to celkem logické. Prostě se budeme muset na nějakou dobu všichni omezit, jinak to nezmizí.
Rozumím ti. Naprosto. V únoru jsem porodila třetí, od začátku března jsem měla doma jak skolkovou tak školní. Do toho zemřela tchyně. Škola mě strašně obtezovala a skolkova se nudila, já byla rada, ze jsem rada, všude mléko, pleny, mimino co je odmala neodlozitelny. Měla jsem blízko k nějaký psychóze. Mimino jsem si poradně neuzila a obě starší byly po 14 dnech na zabiti. Jediný co mě drželo bylo jaro a tím o možný procházky po lese. Teď to po dešti nepůjde takže jestli zůstanou doma, představám kojit a jdu na víno s lexaurinem.
Každý se s tím bude muset nějak poprat. Nemáš nikoho kdo by ti pomohl? Sousedka, co pohlídá, když budeš potřebovat odejít? Do které třídy chodí? Četla jsem tu, že někdo posílal dítě k externí učitelce na dopoledne, že taky doma nepracovalo.
Vy nemáte ntb, tablet, PC, aby mohl být online při výuce? Požádejte školu, zkuste vypůjčit od rodiny, známých.
Já měla na jaře druháka, třeťáka, roční batole a manžela normálně v práci. Většina úkolů přes email, později 3× týdně on-line výuka, někdy i měli oba zaroven. Muselo to jít. Teď to taky bude muset, i když z toho nejsem odvazana a doufám, že školy bude fungovat co nejvíc a nejdýl.
Příspěvek upraven 12.10.20 v 13:34
Ne, to oni nás chtějí omezit, bohužel spousta lidi jim to pořad věří. Až si Prymula a spol poradně namasti kapsy, tak to skončí.
Hele, proste to zvladnes, co jineho. Nemusis u toho pracovat, budes si nunat mimino za chvili. Na kontroly, co jeho otec?
Jen ať ty školy zavřou, ono to jinak stejně nepůjde, lidé opatření nedodržují. Bohužel…
Jinak chápu tě, všechny máme své starosti. Nicméně musíme se s tím nějak porvat
@Natálka26 já díky koroně kojím dodnes, malému je 20 měsíců. Víno si normálně dávám, o víkendu s manželem. A čokoládu.
Hmmm jako já to na jednu stranu chápu, ale prostě já nejsem schopná mu doma ten “školní” řád zajistit. Kdyby mu to aspoň v tý škole šlo, ale tím, že je slabší, bude stále víc a víc pozadu, když to budou stále dokola zavírat. Ten virus prostě nezmizí, jako spousta jiných. A to mě štve, už tak mu ta doba předtím strašně chybí a tu látku úplně nezvládá.
Poradnu mám daleko, celý proces mi MHD zabere tak 5 hodin, než to vyřídím, nějaký čas na čekání pro sichr, kdyby bylo zpoždění, pak čekání za zpáteční přípoj a tak. To je už dost dlouho no, ale snad by to mohl jednou do týdne dát no.
@Natálka26 Měla jsem to podobně, třeťečka, 2,5 letá a půlroční mimino věčně řvoucí. On-line výuka nic, jen seznamy úkolů a odkazů. Já hotová. Teď budu za strašnou matku, ale pokud zavřou školy a nechají školky, tak prostřední do školky chodit bude, jinak to nepřežiju, protože nevěřím tomu, že to bude na pár týdnů. No a s kojením se snažím taky končit, protože nějaká dávka alkoholu bude nutná ![]()
@Kotatko03 píše:
Jen ať ty školy zavřou, ono to jinak stejně nepůjde, lidé opatření nedodržují. Bohužel…Jinak chápu tě, všechny máme své starosti. Nicméně musíme se s tím nějak porvat
a myslíš, že když zavřou školy, tak ti lidé, kteří opatření nedodržují, je začnou dodržovat?
a vůbec to je tady hrozně často, že lidé nedodržují opatření? která opatření? kteří lidé?
Školu zavřou na týden, další týden budou prázdniny. Zase se není potřeba z toho tak hroutit. Kdyby to dítě onemocnělo, stejně ho budeš mít doma a jak by jsi potom řešila lékaře apod.? Zapoj i tatínka, však se může s klukem učit, když přijde z práce.