Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Dollorres píše:
Měří 168 Cm a váží 126 kg.
Dekuju, zadám to tam. Brichace už mám objednanou knihu.
jejda, tak to je opravdu širší než delší
@stinga píše:
jejda, tak to je opravdu širší než delší
To jo no, on se váze vyhýbal. Mysleli si, ze má tak 100 kg.
@Dollorres píše:
To jo no, on se váze vyhýbal. Mysleli si, ze má tak 100 kg.
ale tak hlavně, že chce on sám se sebou něco dělat, chlapi většinou hubnou dobře, a hlavně nesmí nikdy hladovět, to si pak tělo ty zásoby drží
@Dollorres píše:
No tak hlavně, že mu to ta doktorka řekla, když jste všichni nad tím včetně něho zavírali oči. Hlavně ten začátek nepřepalte. Odhodlání je fajn, ale tohle fakt nedá dolů za 3 měsíce…
Nejdřív bych omezila sladké nápoje, tam je hromada prázdných kalorií. Určitě bych mu nechala nějakou dobrotu…třeba malou čokoládku nebo ovocný nanuk… Ale určitě bych navýšila bílkoviny a snažila se dát dolů cukry… Denně 3 porce zelenina a jen jednu porci ovoce… Fruktóza z ovoce akorát napomáhá ztukovatěni jater. A pak teda mít vždy po ruce něco, co mu zažene vlčí hlad… Např nakrájený na kostky 30% eidam a k tomu na kolečka salátovou okurku… Prostě aby měl pořád něco po ruce. Jako dezert klidně proteinový puding a čerstvé jahody nebo maliny. Z ovoce určitě ne banány a hroznové víno…
Bude to hodně těžká a dlouhá cesta. Ty mu můžeš být nápomocná, ale nikdo to za něj neudělá.
Jinak bych ho ze začátku ani nelosilala nakupovat, aby ho to nesvádělo…
@Magical-eyes píše:
No tak hlavně, že mu to ta doktorka řekla, když jste všichni nad tím včetně něho zavírali oči. Hlavně ten začátek nepřepalte. Odhodlání je fajn, ale tohle fakt nedá dolů za 3 měsíce…
Nejdřív bych omezila sladké nápoje, tam je hromada prázdných kalorií. Určitě bych mu nechala nějakou dobrotu…třeba malou čokoládku nebo ovocný nanuk… Ale určitě bych navýšila bílkoviny a snažila se dát dolů cukry… Denně 3 porce zelenina a jen jednu porci ovoce… Fruktóza z ovoce akorát napomáhá ztukovatěni jater. A pak teda mít vždy po ruce něco, co mu zažene vlčí hlad… Např nakrájený na kostky 30% eidam a k tomu na kolečka salátovou okurku… Prostě aby měl pořád něco po ruce. Jako dezert klidně proteinový puding a čerstvé jahody nebo maliny. Z ovoce určitě ne banány a hroznové víno…
Bude to hodně těžká a dlouhá cesta. Ty mu můžeš být nápomocná, ale nikdo to za něj neudělá.
Jinak bych ho ze začátku ani nelosilala nakupovat, aby ho to nesvádělo…
On nakupovat nechodí, to s tím ovocem je zajímavý. To jsem di myslela, že může kolik chce. Dneska jsem mu udělala jogurt s malinami a vlockami, k obědu kuře a zeleninu. Ale fakt je, ze jsem nedomyslela, co dopoledne a odpoledne. K pití má sodastream s citronem a matou.
@Dollorres já si dělala prostě různé maso a k tomu dušenou zeleninu nebo čerstvou, saláty. Proteinový chlebík/jeden plátek s hodně pomazánky, nebo kvalitní šunky, proteinový koktejl nizkosacharidovy, bílý proteinovy jogurt s ovocem..
Nejdůležitější je vynechat pečivo, přidat hodně zeleniny misto brambor, rýže apod..
Nepít žádné sladké pití..
@Dollorres píše:
On nakupovat nechodí, to s tím ovocem je zajímavý. To jsem di myslela, že může kolik chce. Dneska jsem mu udělala jogurt s malinami a vlockami, k obědu kuře a zeleninu. Ale fakt je, ze jsem nedomyslela, co dopoledne a odpoledne. K pití má sodastream s citronem a matou.
maliny jsou fajn, to nevadí… jak píše hrozno je fakt sladké, banány taky. Bobuloviny ano na snídaní. Ještě bych místo jogurtu dala tvaroh, více zasytí. a k tomu kuřeti klidně rýži, nebo brambor, těstovinu celozrnou.
@Dollorres píše:
To jsem rada, to keto se mi moc nezdá. Ze by přežil dlouhodobě jen na koktejlech.
Už se někam k nutriční terapii objednal, ne teda na obezitologii. Ale to by možná bylo lepší? Doporučení by mu snad dali.
Tady bych šla cestou praktika, tam by měli dát kdyžtak žádanku, případně by to mělo jít aj bez ní. Ale potřebuje pomoc odborníka, chápu, že je to citlivé téma a stydí se. Ale jde mu o život, tady musí být tvrdý ![]()
Jinak tady jsou ještě tipy na zdravá, ne moc složitá a chutná jídla ![]()
https://www.instagram.com/…dravastrava/
Ona je v určitém smyslu i „výhoda“, že manžel měl stravování dosud opravdu ukázkově příšerné, bude mu stačit změnit relativně málo a váha půjde dolů + i zdraví se bude rychle zlepšovat. Ten McD je v tomhle ohledu fakt zlo, dokáže ty hodnoty cholesterolu, krevního cukru atd. hodně rozházet i během krátké doby. Pokud se to manželovi podaří omezit a začne jíst normální kvalitní jídlo, bude se fakt i brzy cítit líp ![]()
Ještě bych ho zkusila přimět zařadit nějaký malý pravidelný pohyb, aspoň třeba procházky, to taky hodně pomůže.
Keto ale není o přežití na koktejlech. Můžeš vlastně jíst dost a kvalitně, jen si hlídat sacharidy. Mě i manželovi to vyhovovalo..zkus si o tom něco přečíst.
Je fajn stáhnout kalorické tabulky a zapisovat, jo někdo na to není, ale nám to nevadilo..
@Dollorres píše:
Když bude poctivý, tak může dat klidně 30kg za pul roku dolů, ale fakt zapisovat a s pohyben začít pomalu a treba až za dva týdny.
@Dollorres píše:
Děkuju za tip, toho neznám. Ale kouknu na to. Snad to nebudou moc slozite recepty.
I já se přimlouvám za Břicháče Toma, jídla jsou jednoduchá, chutná, rychle připravená, určitě to stojí za vyzkoušení. U nás doma se Břicháč Tom zabydlel
.
@lucynka25 píše:
Keto ale není o přežití na koktejlech. Můžeš vlastně jíst dost a kvalitně, jen si hlídat sacharidy. Mě i manželovi to vyhovovalo..zkus si o tom něco přečíst.
Je fajn stáhnout kalorické tabulky a zapisovat, jo někdo na to není, ale nám to nevadilo..
to je spíše lowcarb, keto myslela zakladatelka přímo ty sáčky, ty nápoje z ketodiet.
@Dollorres píše:
On měl příjem opravdu velmi velký. Nevím jaké jsi mu dala množství, ale při 126 kg, jestli jsi mu dala jeden jogurt do toho pár tepelně neupravených vloček (jsou hůř stravitelné), maliny a k obědu jen kuře a zeleninu… to zní jako jídelníček pro pokračující dietáře. Dlouho na tom nevydrží, bude mít hlad. Je to málo, jestli má vydržet do večera.
@meduzza píše:
On měl příjem opravdu velmi velký. Nevím jaké jsi mu dala množství, ale při 126 kg, jestli jsi mu dala jeden jogurt do toho pár tepelně neupravených vloček (jsou hůř stravitelné), maliny a k obědu jen kuře a zeleninu… to zní jako jídelníček pro pokračující dietáře. Dlouho na tom nevydrží, bude mít hlad. Je to málo, jestli má vydržet do večera.
Mně to taky přijde jako hodně radikální omezení, které je neudržitelné i jen v řádu dní, natož dlouhodobě. Bude mít hrozný hlad.
Rozumnější by bylo počkat na pořádného nutričního terapeuta a zatím omezit jen ty největší zvěrstva - zejména sladké pití a fast foof. Takhle si akorát totálně rozhodí metabolismus. ![]()