Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím o rychlou pomoc, jsem v procesu zavařování hub. Dělala jsem ted várku v sladkokyselém nálevu, jednu sklenici šroubovací, ta je ok, ale ta s víčkem, které se naráží tou spešl hlavou, tak tam po zavaření v hrnci nálev pod víčkem vytíká. Nevím teď jednak co s tím - převíčkovat a znova zavařit tu půl hodinu? A druhak čím to je. Málo naražené víčko hned na začátku? Natlačí se to víčko jen jednou nebo se hlavou otáčí a zamačkává několikrát? Nebo to utěsnění zajistí až zavaření? Zavařuji v klasickém hrnci, na utěrce, voda do dvou třetin sklenic.
![]()
Ahoja, mělas ji špatně zavřenou. Před zavařením musí víčko držet pevně. Zjistíš to tak že s ním budeš chtět pootočit a když to nepůjde, máš vyhráno.
@Kapaz ja teda zavaruji jen ve sroubovacich, takze snad jen ze bych to vrazila do lednice a snedla tak za dva tydny. bala bych se, ze napodruhy se mi to rozvari.
@Jitule22 To nacvakávací se nedá otočit, je to to jednorázové víčko. ![]()
@Pudloslava To mělo být na Vánoce.
![]()
To je pravda, že by se to zozvařilo ale když to sníte v nejbližší době nic se nestane.
Jsem to tou hlavou ještě na dvou místech domáčkla a už to neteče. Postavila jsem to na víčko a třeba se to ještě uchytí. No, jsou to malé skleničky jen pro mě, tak v nejhorším to vyhodím. Utahoval mi to předtím manžel a asi to povolilo, jak nešetrně tu hlavu z víčka sundával.
No uvidme… ![]()
Hlavně dej pozor, abys nedávala náplň až nahoru, dej ji třeba 2cm pod okraj - to je právě pro to, aby nálev nevytékal, potom to špatně chytá a zavaříš to špatně…
@Kapaz píše:
@Jitule22 To nacvakávací se nedá otočit, je to to jednorázové víčko.@Pudloslava To mělo být na Vánoce.
![]()
to byla jedina sklenice? tak to zkus znova, trebas houby vydrzej a urcite jim to nebude tolik vadit, jako trebas okurkam. ja houby nedelam, protoze je neumim sbirat.
@Pudloslava Ne, 4. Já už se dočetla jinde, že se zavařené sklenice neotáčí - jak je to horké, tak je víčko volnější a zatáhne se až zchládnutím. Jsem holt zblblá z marmelád, zkušenosti se zavařováním zatím sbírám. Teď už nic neteče, blbý je, že tím otočením se pod víčko dostal nálev, tak nevím, do jaké míry to chytlo. Ale tak o nic nejde. Žádný učený z nebe nespadl a 4 zavařovačky nejsou taková škoda na vyhození. ![]()
@Kapaz píše:
@Pudloslava Ne, 4. Já už se dočetla jinde, že se zavařené sklenice neotáčí - jak je to horké, tak je víčko volnější a zatáhne se až zchládnutím. Jsem holt zblblá z marmelád, zkušenosti se zavařováním zatím sbírám. Teď už nic neteče, blbý je, že tím otočením se pod víčko dostal nálev, tak nevím, do jaké míry to chytlo. Ale tak o nic nejde. Žádný učený z nebe nespadl a 4 zavařovačky nejsou taková škoda na vyhození.
aha, proto mi asi tekly nektere sirupy
tak jsem se taky poucila ![]()
nalev pod vickem je blby, je to cesta pro bakterie dovnitr do flasky
hub je celkem skoda, je to vzacnej material a nekoupis to
Já by sem je nevyhazovala, to by byla škoda, vždyť je můžete sníst.