Zelené fazolky ve slaném nebo kyselém nálevu

604
1.8.13 22:00

Zelené fazolky ve slaném nebo kyselém nálevu

Ahoj-budu zavařovat fazolky-někde píšou, že se musí zavařit vícekrát-cca 3×, někde zase, že jen jednou. Máte někdo zkušenost? Já je vždycky mrazila, ale už nám v mrazáku dochází místo. Bylo hodně jahod :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

71518
1.8.13 22:02

@Minutet Já mám pocit, že bude záležet na tom, zda budou ve slaném (tam 3×) nebo kyselém (1×). Alespoň co mám zkušenost od babičky, tak kyselé v pohodě, ale ty ve slaném se strašně rády kazily.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7965
1.8.13 22:02

@Minutet zavaruju jen jednou a jsou bozi sladkokyselý nálev :palec: :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1767
1.8.13 22:05

Tak nějak to bude, to, co nemá kyseliny, se zavařuje víckrát. Já se nedávno snažila najít návod na netu na zavařování fazolí či cizrny a nikde nic. Pak jsem to radši kvůli botulismu vzdala… 8o

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
604
1.8.13 22:45

Na jiném foru jsem zjistila toto: Očistím fazule, nakrájam a dám variť do hodne slaneho nálevu. Varím, kým niesu fazule polomäkké ocedím a prepláchnem studenou vodou. Potom nakladiem do 3dcl flašiek a do každej flašky dám kopcovitú čajovú lyžicu soli a zalejem horúcou vodou. Zatvorím a sterelizujem asi 10 min od vtedy, kým nezačne voda vrieť. Paní psala, že to tak dělá někol let a ještě se jí nic nezkazilo. Tak udělám půlku ve slaném a půlku v kyselém. A v zimě uvidím :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama