Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
13.1.13 19:15

@Betty03 volit s ním šla, ale nenechala se fotit. Ohledně vzdělání - na tom snad zas tolik nesejde, ne? To, že má někdo VŠ, neznamená, že je to automaticky kvalitnější člověk.
A ještě k té ústavě - nebudu ti tvou naivitu brát. Ale stačí podívat se, co všechno s etady děje a co všechno je možné, aby člověku došlo, že stát se může i ta největší absurdnost.
On stejně každý zvolí podle svého názoru. O tom to je. Já v prvním kole nevolila ani jednoho z těhle dvou, ale teď už vybráno mám, i když to pro mne taky není ideální volba. Stoprocentně nevěřím ani jednomu, ale K. S. nevěřím o kus víc. A to i přes to, nebo možná právě proto, že vystupuje s určitou noblesou a má ten aristokratickej punc. Jeho dosavadní působení na mě působí tak, že není zrovna z těch, kteří hájí zájmy naší země. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.1.13 19:16
@Denisa56 píše:
@Betty03 .
A ještě k té ústavě - nebudu ti tvou naivitu brát.

To bylo k té nemožnosti prezidenta měnit Ústavu? No, tak nevím, kdo je tu naivní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikakr
13.1.13 19:18

Kníže

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.13 19:22

No Morava myslím Zeman, Čechy Schlafenberg, proč tomu tak je netuším? Proč je morava převážně levicová a čechy pravicové? Může mi to někdo vysvětlit?
Milena :-)

• Citovat
  • Upravit
Betty03
13.1.13 19:23

Jako o možnosti měnit ústavu - to není naivita, to je reálný fakt. Myslíte si opravdu, že kdyby to šlo tak lehce, Klaus to neudělal? Bože, zeptejte se nějakého právníka, bordel je všude, ale změna ústavy je změna ústavy…
Tohle není rovina úvah, to tvrdit, že jako že 2 a 2 je 5. Prostě ty čísla poslanců a senátorů a podmínek jsou jasně daná.

• Citovat
  • Upravit
10185
13.1.13 19:23

@Betty03 Ale jo, já ti to neberu, máš na to svůj názor, máš jasno, koho budeš volit a proč. Já mám taky svůj a taky jasno.
Ještě k Ch. Masarykové - ano, byla Američanka, ale Masaryk byl Čech jako poleno, vlastenec, ohromně pokroková osobnost. Taky v té době asi neměl status první dámy takovou váhu jako dnes.
A když už mluvíš o tom, kdo s kým šel nebo nešel volit a jestli byla prodavačka v bufetu nebo asistentka… tak K. S. byl se svou ženou dvacet let rozvedený a pak se dali znovu dohromady. To píšu jen proto, že v životě a ve vztahu se holt komukoli dějí různé věci. Mně je celkem jedno, kdo má koho za manželku a jaký je mezi nimi věkový nebo vzdělanostní rozdíl. Mně se jen nelíbí představa, že by manželka českého prezidenta neuměla mluvit česky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.1.13 19:29
@Betty03 píše:
Jo a mimochodem - Charlotta G. Masaryková byla Američanka a česky tuším taky neuměla. ;) Nikdo se to nikdy neodvážil vytáhnout. Ono lépe, než když promluvila česky mluvící Marta Gottwaldová. :roll:
Že se to nikdy nikdo neodvážil vytáhnout? To ti budu oponovat. Pražské rádoby měšťanské kruhy si po několik generací vykládají, jak tu šílenou ženskou, co si Masaryk přivezl z Ameriky, drželi za mřížema na jednom dobře známém pražském zámečku…
(Charlotta Garriguová coby jezdkyně na koni utrpěla při pádu zranění, které se projevilo epilepsií s progresivní tendencí, komplikovanou ještě čímsi. No a prorakousky smýšlející pražští měšťané to neopomněli při každé „vhodné“ příležitosti přetřásat v kuloárech…)
A mimochodem za první republiky se upravovala ústava, aby bylo Masarykovi umožněno pokračovat v prezidentské funkci…
(Na druhou stranu, jeden z jeho vnuků padl za války jako pilot bombardéru RAF. I když měl švýcarský pas, nosil na rameni nášivku „Czechoslovakia“. Tož tak… Tohle jsou vážně debaty na tenkém ledě…)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
13.1.13 19:31

@Betty03 no tak snad máš s tou ústavou pravdu. Já o tom ale přesvědčená nejsem. Už se toho tady stalo opravdu strašně moc, o čem bych si v nejhorším snu nemyslela, že se to může stát. Tak proto jsem v tomto ohledu možná až paranoidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
13.1.13 19:46

Nakonec je jedno, kdo tam bude…

http://www.ac24.cz/…lide-okradat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
13.1.13 19:55

Karel

Za mě Karel, navíc teď přiznal, že fakt zpívat neumí :lol:. a s tím mluvením, česky mu nejde rozumět, ale jiným jazykem mluví bez chyb a zadrhávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
13.1.13 20:00

Mě prostě opravdu vadí že první dáma čr by byla žena co neumí ani slovo česky :poblion:
navíc on sice mluví ale já mu nerozumím
volím menší zlo a to zemana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
13.1.13 20:09

A co je platné, že Ivana Zemanová česky umí, když jsme ji prakticky nikdy neslyšeli, odmítá se ukazovat a místo sebe nastrkuje dceru (nebo dcera se tam dere sama, kdoví)? takové 1. dámy já bych si vážila mnohem míň než dámy, jakou je T. S., která je intelektuálně i morálně silná osobnost (její práce lékařky v Africe atd.). (jo, nezapomeňte ale někdo vytáhnout, že její táta byl fašoun).

měli jsme spoustu prvních dam, většina (až na Ch. Masarykovou) česky uměly a češky byly, ale nebylo o co stát (čest výjimkám jako H. Benešová a O. i D. Havlové) :roll:

a s tou řečí…prostě pro někoho je podstatný obsah, nikoli forma. Co Stephen Hawking? Ten vlastně mluvit vůbec neumí, co „říká“ mu tvoří počítač a na první pohled působí jako největší ubožák. A přesto (trochu nadneseně) touto svou vygenerovanou řečí mění svět a v jeho ubohé tělesné schránce se skrývá jeden z největších mozků současnosti.

nehodlám nikoho zviklávat, stejně to nejde, komu je bližší rétorika a názory Zemana, nechť ho volí, proč ne. Jen pár námětů k přemýšlení, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
13.1.13 20:15

@elanaa no tak prvni dama nebude umet cesky, tak se to douci, nevidim na tom nic spatneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
13.1.13 20:17
Přesně. Inteligentní je na to dost :palec:
@janik73 píše:
@elanaa no tak prvni dama nebude umet cesky, tak se to douci, nevidim na tom nic spatneho
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.13 20:21
@Daniellla píše:
Za mě Karel, navíc teď přiznal, že fakt zpívat neumí :lol:. a s tím mluvením, česky mu nejde rozumět, ale jiným jazykem mluví bez chyb a zadrhávání

no tak pardon, že by projevy k lidu republiky, kde je prezidentem byly v jiném jazyce než v mateřském. Tak o Okamurovi se tu mluvilo, že není čech, přitom je více čech než kníže pán.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová