Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17581
13.1.13 21:13
@janik73 píše:
@marye no to je sice pravda, ale vem si, ze me se treba dotklo, ze se zbavili Okamury nebo Dlouheho, protoze kdyby tam tyhle dva zustali mozna to mohlo teoreticky dopadnout jinak, ale jako muj postoj je jasny, jit k volbe a nevratit se do totality to bych opravdu nerada…
muj los pada na starsiho Karla z duvodu, ze by to tak mohl dva roky vydrzet a pak by se lide snad vzpamatovali a dali lepsi squadru dohromady

třeba sama jsem volila rozumem a ne srdcem, což mě teď dost mrzí, protože můj hlas je tak jako tak vyhozený… a spousta lidí to udělala stejně. takhle změnu mít nikdy nebudeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
13.1.13 21:17
@tetma píše:
ALE VADÍ mi jeho napojení na vládu - nebude nestraný a jeho názor na amnestie :think:

jak dlouho tam tahle vláda bude? vždyť sotva lapou po dechu, podle mě do léta jsou předčasné volby a vláda bude jiná. A i kdyby ne, tak než tomuto novému prezidentovi skončí volební období, tak jiná bude natuty.

ad amnestie-mě dnes přišlo, že názor má Zeman podobný. Všichni se shodujou, že amnestie byla nutná a dobrý krok a všichni kritizujou její článek 2. Ať jde o tyto kandidáty, tak (vesměs) o politology.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
13.1.13 21:20

Jo tahle vlada dokaze div, ze se drzi zuby nehty a kdykoliv se jedna o vysloveni neduvery tak se tak nestane… takze tyhle zoufalci vydrzi do pristich voleb, muj nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
13.1.13 21:24

@janik73 no i kdyby…tak to je kolik, rok a půl? ani ne už. Furt to prezident o mnoho, mnoho měsíců přesáhne. A jelikož nová vláda bude na 99% levicová, senát je taky levicový a ještě nějakou dobu bude, tak aspoň ten prezident by (podle jakéhosi principu rovnováhy, o který samozřejmě leckdo nestojí) měl levicový nebýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
13.1.13 21:30
@tetma píše:
Diskuze přečtená tak do půlky.
Jsem asi jediná, ale stále nejsem plně rozhodnutá koho volit a nevolit.
Karel - je klasic, má ve světě uznání a jako reprezentanta čr si ho dovedu představit víc než Zemana, ALE VADÍ mi jeho napojení na vládu - nebude nestraný a jeho názor na amnestie :think:
Miloš - ok je to čech, umí česky ( možná) slibuje sociální jistoty, ALE VADÍ MI jeh projev na veřejnosti je to jako by mluvil strejka z hospody, některé jeho sliby mi příjdou hodně nereálné a celkově jako k člověku k němu nemám důvěru.
No mám čas projet net a zkouknout znova rozhovory a pak uvidím, ale přiznám se víc jsem pro Karla :think:

Připadá mi, že máš rozumný postoj. Když nevíte, koho volit, a já nikomu nenutím svůj názor, tak hledejte o kandidátech - co chtějí, co prosazují. Ovšem to, co kdo proti tomu druhému používá zde, to nejsou názory, ale „pavlačové klepy“, jako že Schw. chce vracet něco sudeťákům (jako by snad mohl), jak mluví čí manželka apod. Pokud jde o volbu, řešte, co prezident skutečně může a dělá - dle jeho pravomocí, ne co je absolutně OT. Opravdu nemůže vracet majetky, připojit nás k Rakousku, dát všem 13.-18. důchod, nebo co za soc. jistoty by sliboval, kdyby sliboval. Pravomoce má jasně dané, nakonec Klaus nejlépe ukázal, jaké jsou, ten využil co mohl, protože moc mu chutnala, ten kdyby to šlo (jak si mnozí myslí, že jde), tak si tu ústavu rád změnil ve prospěch ještě větší moci…

• Citovat
  • Upravit
7887
13.1.13 21:36

@elanaa presne tak, protoze vsichni si mysli, ze levice je vyhra, staci se podivat k sousedum na slovensko, kterym levice naslibovala hory i s horakama a skutek utek… takze to same v blede modrem nebo blede ruzovem bude zde… takze jestli se ceka na zazrak a na to, ze se stane, tak jsou vsichni vedle jak ta jedle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.1.13 21:37

Ahoj, narazila jsem na tuhle diskuzi. Já už mám jasno. V druhém kole volit nepůjdu. Karel: Česká republika, údajně demokratický stát, si zvolí rakouského knížete? No to snad ne. Mimoto neumí pořádně česky, není mu rozumět a neumí ani českou hymnu. Miloš: v době svého premierování šikovně „odklonil“ miliardy a miliardy patřící státu (např. z ruského dluhu) neznámo kam (žeby někam do vlastní kapsy?) a je napojený na mafii.

To je vtip? Pane bože, na co ti lidi mysleli, když si tohle zvolili? Je mi z toho dost smutno. Přitom tam pár celkem slušných adeptů bylo, výřečných, solidních, s relativně čistou minulostí. Tak za co, pane bože, za co??? Kdo volil tyto dva, nechť si příště nestěžuje na situaci v tomto státu. Co si volíme, to máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.1.13 21:40
@janik73 píše:
@marye no to je sice pravda, ale vem si, ze me se treba dotklo, ze se zbavili Okamury nebo Dlouheho, protoze kdyby tam tyhle dva zustali mozna to mohlo teoreticky dopadnout jinak, ale jako muj postoj je jasny, jit k volbe a nevratit se do totality to bych opravdu nerada…
muj los pada na starsiho Karla z duvodu, ze by to tak mohl dva roky vydrzet a pak by se lide snad vzpamatovali a dali lepsi squadru dohromady

Vrátit se do totality? Proboha proč? Zeman je pravičák jako prase! A mafián navrh. Karel je druhej pravičák. Takže do totality se pomalu vracíme, bohužel ale do té, která leží na druhé straně a tím pádem je pro nás, pro normální lidi, ještě daleko, daleko horší. Proboha lidi, proberte se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.1.13 21:41
@Marky897 píše:
Ježíš lidi proberte se!!! To tam opravdu chcete Karla??? Vždyť Karel je jen maskot TOP09, vede ji Kalousek. Umíte si představit, kdyby vyhrál volby ve 2. kole, jak by Kalouskovi šlo všechno pěkně od ruky…Reformy jsou třeba jasně - ale přiměřené. Zvedá mě ze židle např. to že v téhle republice se mají dobře jen doktoři, poslanci, soudci a zloději, pro ně je to tady právý ráj to napohled. Zbytek republiky živoří, práce není, děcek není a čí je to chyba???Kdyby měl Karel sociání cítění, tak podporuje rodiny s dětma, nesnižuje, neomezuje dávky, nechtěl by zavést školné, DPH zvyšovat…A ta věc s amnestií mě úplně dorazila, když řekl, že by byl znovu pro amnestii. Proboha už dost!!!
:hug: :hug: :mavam:

Příspěvek upraven 13.01.13 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.1.13 21:42
@elanaa píše:
jak dlouho tam tahle vláda bude? vždyť sotva lapou po dechu, podle mě do léta jsou předčasné volby a vláda bude jiná. A i kdyby ne, tak než tomuto novému prezidentovi skončí volební období, tak jiná bude natuty.ad amnestie-mě dnes přišlo, že názor má Zeman podobný. Všichni se shodujou, že amnestie byla nutná a dobrý krok a všichni kritizujou její článek 2. Ať jde o tyto kandidáty, tak (vesměs) o politology.

Já se obávám, že se situace nikdy nezmění, protože lidi si asi opět zvolí to největší zlo, když si ho zvolili i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
13.1.13 21:46
@Pajanka píše:
Karel: Česká republika, údajně demokratický stát, si zvolí rakouského knížete? No to snad ne.

pořád rakouský kníže, rakouský kníže…každý máme nějaký původ, co vím, tak Schwarzenbergové jako rod jsou mj. přímými potomky Přemyslovců, když už budem slovíčkařit. Kdo z nás ví, jestli Zeman není třeba potomek Čingischána nebo Tutanchamona (podle DNA studií v naší zemi takoví lidé jsou) :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.1.13 21:49

Vidím, že tady řešíte levici a pravici. Blbost. U nás není vůbec nic z toho. Tady je sajrajt nad všechny sajrajty. Kradou ti vlevo i vpravo. A nejvíc mě dojímá, že ti blbci, kteří nám tvrdí, že dělají všechno kvůli tomu, aby snížili dluh, tak dělají všechno naprosto naopak. Proboha, copak tam není jediný ekonom? Vždyť jednají přesně naopak, než by v současné situaci měli! Přiškrcují ekonomiku a tím dluh ještě prohlubují. To, co dělají, v delším horizontu nikdy příjmy do rozpočtu nezvýší, naopak. Bude hůř a hůř. V současné situaci je levicová politika, samozřejmě správně nastavená! - naprosto nezbytná. Jde o oživení ekonomiky, aby se zase do rozpočtu začaly vracet peníze. De facto jde o to, že v krizi se má ekonomika uvolňovat, má se podporovat zaměstnanost, do ekonomiky se má pumpovat ekonomika, aby se probrala. A v expanzi se má naopak ekonomika přiškrtit a více se lidem brát - můžou se zvyšovat daně, snižovat výdaje. Ale to snad ví každý, kdo má aspoň minimální ekonomické vzdělání. Takže v této situaci takto vedená politika NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.1.13 21:50

@elanaa Ale pořád je to kníže, ne? Šlechta, která nás kdysi určitým způsobem vykořisťovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
13.1.13 21:51

@elanaa presne tak, ja v tom nevidim problem… mam pocit, ze za 14 dní budeme moudrejsi tudiz 50% bude spokojenych a 50% nespokojenych…
jak pisi, musime v tuto chvili vzit rozum do hrsti a popremyslet, ktery z tech dvou duchodcu bude mensi zlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.1.13 21:55

@Pajanka jinak rod Schwarzenbergů je původem z Německa, alespoň podle wikipedie. A ne všichni šlechtici vykořisťovali obyvatelstvo, stejně jako dnešní politici.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová