Zeman versus Schwarzenberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31386
15.1.13 12:36

@andelka83 přesně tak…celou dobu, když tam naskakovaly ty průběžné výsledky z ČR, tak bylo vidět, že Karel posiluje hlavně na úkor Fischera, který souběžně ztrácel. A jak začaly přicházet výsledky ze zahraničí, zastavil se Fischer i Zeman (ten trochu padal) a rostly hlasy pro Karla jakoby pro krajany jiná volba prostě nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
15.1.13 12:37

Teď se asi hodí napsat… voliči Karla Schwarzenberga, podpořte ho na sociálních sítích :palec:
 http://www.volimkarla.cz/…uzetepomoci/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
15.1.13 12:39

@elanaa podle mě voliči ze zahraničí nejsou tak spojení s domácí politikou a nenechají se vývojem současných věcí tak ovlivnit, vidí to komplexněji a víc z dálky. A to je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
15.1.13 12:40

Kdybyste místo Karla (a Zemana) volily v prvním kole nějakého opravdu slušného člověka, nemusely jsme si před druhou volbou připadat jak v panoptiku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
15.1.13 12:41

@kaminky kamarád má na plotě ten plakát s názvem Volím Karla - a kdosi mu tam výrazně připsal: TAK TO SEŠ PI*A :mrgreen: :mrgreen: A taková malá vesnička to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
15.1.13 12:42
@marye píše:
Kdybyste místo Karla (a Zemana) volily v prvním kole nějakého opravdu slušného člověka, nemusely jsme si před druhou volbou připadat jak v panoptiku :mrgreen:

Já si jako v panoptiku nepřipadám, volila jsem ho i v prvním kole. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
15.1.13 12:43

Já taky. Nikdo jiný mi jako solidní schopný kandidát nepřišel (i když mnozí mi byli sympatičtí..resp. aspoň jedna) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
15.1.13 12:44

Jo, 25% procent voličů, kteří přišli k urnám, tedy asi 15% všech… to je hodně vypovídající ;)
@Virginia
ty si tak nemusíš připadat, ty v něm už žiješ :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
15.1.13 12:45

@Virginia :mrgreen: dobrý no. Já si dala na FB profilovku placku a mám tam nějaký články s názory Dienstbiera atd. Asi si seženu tu samolepku a lípnu jí na auto :lol: :palec:

Příspěvek upraven 15.01.13 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
15.1.13 12:47

Ahoj, všechna čest holky, moc sem nechodím, ale narazila jsem na tuto diskuzi a musím konstatovat, že po shlédnutí diksuzí na FCB je to tady nebe a dudy.
Jinak já jsem pro Schwarzenberga, protože pro mě jsou důležitější hodnoty jako demokracie, demokratické prosazování názorů (byť nepopulárních), průhledné financování kampaně. To, že se vynořují korupční kauzy nyní považuji za fakt, že se snimi začalo koněčně něco dít.
Na blogu Lubomír Zaorálek (ČSSD) píše o podezřelém financování, které je hlavním důvodem, proč nemůže Zemana podpořit.
Prostě pro mě sice Zeman říká, že chce prosadit věci, s nimiž některými souhlasím (školné, poplatky, ovšem říkám si, zda je to reálné to neplatit), ale na druhou stranu lže - financování kampaně je neprůhledné, nidky nemohla stát tolik, kolik prezentuje, na účet mu posílají peníze právníci, jež mají na svědomí exekuce, jeho kampaň je podezřele levná (jo, kdo umí, ten umí).
Tvrdí, že je proti zvýšení DPH, ale Strana práv občanů - Zemanovci(sice navrhuje nižší DPH na základní potraviny a léky), ale až 25% na vše ostatní (to jsou i služby, další potraviny apod.). Filip Renč o něm tvrdí, že je to politik s čistým štítem, ale po zhlédnutí dokument Vládneme, nerušit (najdete na Youtube), kde je osvětlená Opoziční smlouva, která se Zemanovi, podle mě právem, neustále předhazuje - díky Opoziční smlouvě ovládli lidé kolem Zemana a Klause všechna státní zastupitelství, důležité kontrolní orgány a dozorčí rady, likvidovali se protivníci vykonstruovanými procesy, připravovala se vražda novinářky a on tvrdí, že Opoziční smlouva je standartní dohoda.
Takového člověka na Hradě vidět nechci. To, na co má prezident republiky vliv, plně naplňuje moje představa v panu Schwarzenbergovi. Nikdo není ani černý, ani bílý, ale někdo je víc šedivej.
Považuji se za spíše levicového voliče, nechci, aby výkon na úkor lidství byl hlavním výkonem, ale stejně tak si nepřeji zadlužování státu, to pak půjde do… všechno.

Někdo tu psal, že se mu nelíbí vysoká nezaměstnanost - jeďte se podívat do Španělska, jak vypadá následek vládnutí populistů, kteří naslibovali kde co - tam je nezaměstnanost 30%. Nezaměstnanost u nás je jedna z nejnižších v Evropě.
Jistěže každej by se chtěl mít lépe, ale upřímně, máme se špatně? A pokud ano, děláme všechno proto, aby tomu bylo jinak? Ráj na zemi nebude ani s Karlem ani s Milošem, ale nebudu se stydět.
Prezidnet má být nad věcí a ne s protivníky (myšleno novináři, který poukazují na chyby) nemluvit nebo jim nadávat do idiotů (v lepším případě).
Stejně tak směřování naší země je pro mě důležité. V Rusku se píše souboj kandidátů, kde jeden je pro a druhý proti Kremlu. Jasně že bysme si všichni přáli děsnou suverenitu naší země, ale čistě realisticky řečeno, na to fakt nemáme a musíme se vždy přičlenit někam, jinak se podle mě můžeme odepsat. A já si se zemí, kde prakticky pořád vládne totalita podávat ruce nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.1.13 12:51

@vendyca Jo, to se musí nechat, na emiminu jsou ty hádky prakticky v přátelském duchu, proto sem tak ráda chodím, protože i když napíšu, že jsem volila Karla už v prvním kole, tak maximálně žiju v panoptiku :dance:, tomu se zasměju, nevadí mi to a diskutuje se dál. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914

@vendyca perfektně napsáno :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
@Virginia píše:
Já si jako v panoptiku nepřipadám, volila jsem ho i v prvním kole. :-)

Jsem na tom stejně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
15.1.13 12:52

@vendyca Souhlasím. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.1.13 12:53
@kaminky píše:
@Virginia :mrgreen: dobrý no. Já si dala na FB profilovku placku a mám tam nějaký články s názory Dienstbiera atd. Asi si seženu tu samolepku a lípnu jí na auto :lol: :palec:Příspěvek upraven 15.01.13 v 12:47

To já si radši na auto nic nelepím :mrgreen:, místní voliči jsou vesměs silně levicově založení, ještě by mi to auto někdo ojel pětikačkou. :lol:
Když místní rozhlas hlásí výledky voleb v naší vesničce střediskové, pokaždé zavírám okno, jinak bych zaplakala. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová