Zhubnout rychlou chůzí. Jde to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hubnete? Chystáte se hubnout? Sdílejte své pokroky v Deníčcích
Reakce:
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Dlouho jsem teď neměla pohyb, jakože fakt nulový pohyb. Doma na home office a dvakrát týdně nákup. Autem. Samozřejmě jsem trošku nakynula, ale chci zhubnout a nejlíp to zkusit rychlochůzí, až si trošku vymakám fyzičku, tak zkusit i běh, ale na to je ještě čas. Zhubl tak někdo? Mám fitness náramek, hlídám si tepovku, zatím se cítím po týdnu denní chůze moc dobře, akorát mě dost bolí v kříži, ale to je asi tím, že mám ztuhlé svaly od sezení..Budu ráda za vaše rady a zkušenosti.
btw denně zatím chodím tak 3-4 km, postupně chci zvyšovat, nechci to přepálit.anonym kvůli známým
Záleží na spoustě faktorů. Ale pokud nejsi vyloženě obézní, tak
3-4 km ti nepomůžou. Já chodím 2-3× týdně 7-8km skoro během a na váhu
to má jen pramalý efekt (a to už jsem na hranici nadváhy s obezitou).
Základem je skutečně se zapotit a zadýchat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@unuděná píše:
Záleží na spoustě faktorů. Ale pokud nejsi vyloženě obézní, tak 3-4 km ti nepomůžou. Já chodím 2-3× týdně 7-8km skoro během a na váhu to má jen pramalý efekt (a to už jsem na hranici nadváhy s obezitou). Základem je skutečně se zapotit a zadýchat
To se právě snažím, jak jsem psala, snažím si hlídat tepovku a zatím
se daří. Nicméně nechci hned od začátku najet na velké vzdálenosti,
abych si spíše neublížila/neznudila se atd. protože já fakt skoro čtvrt
roku nevylezla z domu, denně jsem měla třeba jen 700 kroků
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
To se právě snažím, jak jsem psala, snažím si hlídat tepovku a zatím se daří. Nicméně nechci hned od začátku najet na velké vzdálenosti, abych si spíše neublížila/neznudila se atd. protože já fakt skoro čtvrt roku nevylezla z domu, denně jsem měla třeba jen 700 kroků
A ty se skutečně zapotíš a zadýcháš při chůzi na 4 km? Dáš to alespoň za 40 minut? Za mě je hubnutí z 80 % o jídelníčku, pohyb beru spíš jako něco pro své zdraví a psychickou pohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kdyz k tomu upravis jidelnicek, tak ano.
Taky mi za ten covidovy rok neco narostlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@unuděná píše:
A ty se skutečně zapotíš a zadýcháš při chůzi na 4 km? Dáš to alespoň za 40 minut? Za mě je hubnutí z 80 % o jídelníčku, pohyb beru spíš jako něco pro své zdraví a psychickou pohodu.
zadýchám se i u 1km když jdu svižněji. Mám opravdu slabou fyzičku a nejsem zvyklá chodit a navíc mám ne úplně nejlepší boty, ale snažím se. Věřím, že i silnější lidi mohou mít lepší kondici.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Efekt by to mohlo mít ve chvílí, kdy budete chodit alespoň hodinu v kuse a opravdu rychle. Držet se v tepové frekvenci kolem 140 tepů třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Denně nachodim tak 9 kiláků. Z toho tak 4 kilometry s kočárem
rychlou chůzí. A na váhu to u mě vliv má takovej, že nepřibírám.
Žeru co se mi zachce.Ono když ta chůze bude opravdu rychlá, tak možná
něco spálíš. Ale klíč k úspěchu bude i ve stravě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Rychlou chuzi se zhubnout v zacatku da, ale pridej denne tak na 7km a kazdy
tyden to zvysuj, tim fakt nic neprepalis, 3-4km je fakt malo a divila bych se,
kdyby to nejaky efekt melo. A jeste bych k te chuzi pridala 2× tydne 30 min
posilovani, at se zpevnis a trochu vytvarujes. A samozrejme uprav jidelnicek.
Postupne bych z rychlochuze prechazela na beh, az ziskas trosku fyzicku. At ti
odhodlani vydrzi!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@zaludova píše:
Efekt by to mohlo mít ve chvílí, kdy budete chodit alespoň hodinu v kuse a opravdu rychle. Držet se v tepové frekvenci kolem 140 tepů třeba.
hmm, náramek i aplikace mi ukazují, že 140 je už anaerobní pásmo, což je moc, a pro takové klasické hubnutí ne moc vhodné a na dlouhou metu neudržitelné, protože tělo nemá kyslík. Před léty mi to říkala i fitness trenérka na trénincích a ke konci jsme málem zvracely…snažím se držet trochu níže, to je pravda.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Ernais píše:
Rychlou chuzi se zhubnout v zacatku da, ale pridej denne tak na 7km a kazdy tyden to zvysuj, tim fakt nic neprepalis, 3-4km je fakt malo a divila bych se, kdyby to nejaky efekt melo. A jeste bych k te chuzi pridala 2× tydne 30 min posilovani, at se zpevnis a trochu vytvarujes. A samozrejme uprav jidelnicek. Postupne bych z rychlochuze prechazela na beh, az ziskas trosku fyzicku. At ti odhodlani vydrzi!
děkuji! Určitě mám v plánu přidat jen si taky říkám, že pro tělo, které
absolutně nic nedělalo je šok i ty 4 km
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
zadýchám se i u 1km když jdu svižněji. Mám opravdu slabou fyzičku a nejsem zvyklá chodit a navíc mám ne úplně nejlepší boty, ale snažím se. Věřím, že i silnější lidi mohou mít lepší kondici.
Tak to bych spíš počítala, že si takhle zlepšíš kondičku, ale váha
dolů nepůjde, ba naopak možná něco málo přibereš na svalech Jestli chceš svižně chodit, kup si pořádné
boty. A ujasni si, zda chceš hubnout nebo zlepšovat kondičku. Máš v tom
kapku bordel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@unuděná píše:
Tak to bych spíš počítala, že si takhle zlepšíš kondičku, ale váha dolů nepůjde, ba naopak možná něco málo přibereš na svalechJestli chceš svižně chodit, kup si pořádné boty. A ujasni si, zda chceš hubnout nebo zlepšovat kondičku. Máš v tom kapku bordel.
proč si myslíš, že v tom mám „bordel“? Nemyslím si. Cíl je zhubnout, ale představ si člověka, který dejme tomu 3 měsíce seděl/ležel doma. Je logické, že není trénovaný na zátěž, která mnoha lidem přijde i normální. Na to abych denně ušla 10 km a další dva dny fungovala prostě ještě nemám, psala jsem to v úvodním příspěvku.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Já chůzí něco málo zhubla, ale mě šlo spíš o zlepšení fyzičky
než o hubnutí. Bylo mi vždycky potom hrozně fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Chodila jsem denně 20 000 kroků a za 7 měsíců nezhubla nic. Chodila jsem rychle, je ale fakt, že jsem štíhlá (BMI budu mít do 20). Kamarádka se nehýbá za 3 měsíce má 7 kilo dole. Všechno je to o jídle.
Od ledna chodím běhat 12 km 4× týdně a to můžu říct, že od ledna mám dole 2kg. Ale trošku hlídám i jídlo, pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Rychlý tep a bušení srdce
- Jde o zánět nebo těhu
- Přes rok po porodu a stále nejde zhubnout
- Holky nějaké jednoduché a rychlé recepty ? SEM S NIMI !
- Jde o cystu?
- První sex - rychle nebo pomalu?
- Ped.-psych. poradna i soukromá-bere rychle-Střed.kraj, Praha
- Jak rychle zhubnout?
Prosím o radu. Dlouho jsem teď neměla pohyb, jakože fakt nulový pohyb. Doma na home office a dvakrát týdně nákup. Autem. Samozřejmě jsem trošku nakynula, ale chci zhubnout a nejlíp to zkusit rychlochůzí, až si trošku vymakám fyzičku, tak zkusit i běh, ale na to je ještě čas. Zhubl tak někdo? Mám fitness náramek, hlídám si tepovku, zatím se cítím po týdnu denní chůze moc dobře, akorát mě dost bolí v kříži, ale to je asi tím, že mám ztuhlé svaly od sezení..Budu ráda za vaše rady a zkušenosti.
btw denně zatím chodím tak 3-4 km, postupně chci zvyšovat, nechci to přepálit.
anonym kvůli známým