Zjistí očkovaný, zda prodělal COVID?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zjistí očkovaný, zda prodělal COVID?
Ahoj všichni. Může nějakým způsobem zjistit očkovaný člověk, zda prodělal COVID (bezpříznakově)? Jelikož nejsem doktor, nevyznám se ve všech těch testech na protilátky. Očkovaný člověk protilátky samozřejmě mít bude, ale zajímá mě, zda z toho lze vyčíst i reálné prodělání nemoci? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Nezjistí. A že má očkovaný člověk protilátky taky není jistota, musela by se změřit hodnota buněčné imunity a ani tam není stanovena protektivní hladina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ja myslim ze da. Uz jsou testy ktere odlisi protilatky po ockovani a po nemoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@veria píše:
Ja myslim ze da. Uz jsou testy ktere odlisi protilatky po ockovani a po nemoci.
A který testy to jsou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Nowuka2 Ja vím, že se
podle protilátek nedá řídit, takže to jejich množství mě ani tak moc
nezajímá. Spíš jsem si říkala, jestli to
detekuje opravdu ten COVID
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Nowuka2 píše:
A který testy to jsou?
dělají to automaticky. Necháš si nabrat krev a zvlášť jsou tam rozepsaný protilátky proti spike (po očkování) a proti nukleokapsidu (součást viru jako takového).
mě to stálo 400,– v Citylabu, předpokládám, že to takhle dělají už všude, protože ještě na jaře se to nerozdělovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@veria Jo, tak to je
přesně to, co bych potřebovala o množství protilátek mi v podstatě nejde,
jde mi jen o to prodělání covidu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@AnetkaAnke jj, muzes to zjistit. Zavolej do laboratore kam se chystas, zda to takto rozdeluji. Nevim zda to delaji vsevjny, ale nektere urcite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Lepší nevědět, já když si vezmu, co za příšerné dlouhodobé
problémy mají moji známí, co to měli (hlavně ti s lehkým nebo nulovým
průběhem), tak to bych si to pak ještě vsugerovala taky. Takže díky pravidelnému testování vím, že
před očkováním jsem nic neměla (a to je celkem výhra - protože
infikovaným už ta vakcína nemusí úplně pomoct, jako to je u většiny
vakcín), teď tedy „žiju v domnění“, že taky nic nemáme, tak snad to
vydrží…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@elanaa píše:
dělají to automaticky. Necháš si nabrat krev a zvlášť jsou tam rozepsaný protilátky proti spike (po očkování) a proti nukleokapsidu (součást viru jako takového).mě to stálo 400,– v Citylabu, předpokládám, že to takhle dělají už všude, protože ještě na jaře se to nerozdělovalo.
Ne vsude to automaticky nedelaji, některé laboratoře to maji jako dražší variantu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@listento píše:
Lepší nevědět, já když si vezmu, co za příšerné dlouhodobé problémy mají moji známí, co to měli (hlavně ti s lehkým nebo nulovým průběhem), tak to bych si to pak ještě vsugerovala taky.Takže díky pravidelnému testování vím, že před očkováním jsem nic neměla (a to je celkem výhra - protože infikovaným už ta vakcína nemusí úplně pomoct, jako to je u většiny vakcín), teď tedy „žiju v domnění“, že taky nic nemáme, tak snad to vydrží…
Infikovanym ta vakcina uz nemusi pomoct? To je naka novinka ne. Naopak se
porad tvrdilo jak ockovani prodelani jsou nesmrtelni hybridi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@veria píše:
Infikovanym ta vakcina uz nemusi pomoct? To je naka novinka ne. Naopak se porad tvrdilo jak ockovani prodelani jsou nesmrtelni hybridi
Jako, na to prvni nakazeni behem kteteho nebo po němž se ockujes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já byla v listopadu a ani náhodou. A to jsem si nechala udělat komplet protilátky za plnou palbu. Dokonce ani nepřepočítali na BAU jednotky, ani na vyžádání. No děs, vyhozené prachy.
Příště tedy zkusím citylab.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@veria píše:
Infikovanym ta vakcina uz nemusi pomoct? To je naka novinka ne. Naopak se porad tvrdilo jak ockovani prodelani jsou nesmrtelni hybridi
Kdo to trvdil?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@j.a.n.i1 píše:
Ne vsude to automaticky nedelaji, některé laboratoře to maji jako dražší variantu.
aha, tak to jo. Je tu plno laborek, my chodíme do téhle, protože je mj. nejlevnější, bývá tam nejmíň lidí a jsou tam příjemní a ejhle-ještě bonus. Rovnou jsem říkala sestřičce, že mi jde o protilátky po očkování (chtěla jsem případně odložit booster) a ona mi řekla, že to ve výsledkáči budu mít rozepsaný postvax i anamnestický.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Úzkost a deprese po Covidu
- Pozitivní domácí covid antigen - co teď?
- Očkování Bexsero vyrážka
- Očkovaní bexero
- Covid a menstruace
- Zjisti gynekolog zánět močaku?
- Očkování mmr v 18 měsících
- Cestovní očkování, břišní tyfus a žloutenka