Zkazí se mě maso?

8.7.21 19:26

Zkazí se mě maso ?

Když zítra namarinuju maso do oleje a bylinek (kuřecí, vepřové i hovězí), tak že bude v zavřené míse, ale ne celé ponořené do oleje, tak vydrží do neděle do večera? Nebo ne, Případně pokud ano bude ho možné na pánvi pak udělat v neděli aby bylo poživatelné ještě ve středu?
To asi nevydrží od pátku do středy, že? Do mrazáku ho dávat nechci…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22519
8.7.21 19:31

Do středy určitě ne, v neděli by to mělo jít, 2 dny to přežije, záleží teda i jak staré maso budeš marinovat, pokud už ho máš koupené tak nevím jestli nebude v neděli už prošlé, takže bych Koukala i na expiraci.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3149
8.7.21 19:32

Pokud ho uděláš v neděli, tak v neděli bude jedlé. Ale do středy bych to neriskovala.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
566
8.7.21 19:49

Myslím, že určitě jo. Teda dělám to tak, že maso naložím před víkendem a pečeme klidně ještě i v neděli a je vždy dobré. Od patku do neděle to v oleji vydrží určitě. A pokud to v neděli všechno osmazis, tepelně zpracované to do středy taky vydrží. Pokud ti nevadí jíst 3 dny staré jídlo. Vím, že s tím někteří mají problém. Ale já klidně dojidam ve středu zbytky jídla z neděle. :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8.7.21 19:49

A nebo namarinovat a dát do mrazaku a jen v úterý vytahnout a na pánvi udělat? ale to bude asi hnusné že…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
348
8.7.21 19:55

Když se koupí čerstvé maso u řezníka, ne to v marketech - těm nevěřím - tak klidně 3 dny v ledničce naložené. Jsou i recepty kde píšou i týden naložené maso ale to už je na mě taky moc.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
21563
8.7.21 20:03
@Krista 1 píše:
Když se koupí čerstvé maso u řezníka, ne to v marketech - těm nevěřím - tak klidně 3 dny v ledničce naložené. Jsou i recepty kde píšou i týden naložené maso ale to už je na mě taky moc.

Naopak, vakuovaný maso v marketech má daleko větší trvanlivost a menší biologický riziko než maso u řezníka. Jak víš, že maso u řezníka je čerstvý? Kde a jak dlouho se pohybovalo? Vakuovaný maso je zpracovaný hned po zabití a balený v ochranné atmosféře, to bych klidně marinovala týden. Maso od řezníka fakt ne…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
348
8.7.21 20:07
@Janli píše:
Naopak, vakuovaný maso v marketech má daleko větší trvanlivost a menší biologický riziko než maso u řezníka. Jak víš, že maso u řezníka je čerstvý? Kde a jak dlouho se pohybovalo? Vakuovaný maso je zpracovaný hned po zabití a balený v ochranné atmosféře, to bych klidně marinovala týden. Maso od řezníka fakt ne…

No jo, ale delší trvanlivost mají díky tomu, že je to něčím nafouknuty ne? Nebo postrikany, nevím.. Já pokud můžu, tak zajdu radši k tomu reznikovi. :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13790
8.7.21 20:13

Od pátku do středy ti maso nevydrží.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7334
8.7.21 20:18

Od pátku do středy ne, to bych neriskovala… Ale v neděli bude výborné.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
12888
8.7.21 20:21

Pokud vim, ze reznik porazi v utery a hned naveze do obchodu, je to cerstve.
Kazdopadne do toho oleje se to da namocit cele, poradne namackat a jeste polit nahore.

Jen bacha na to vakuovane maso, pokud je balene starsi nebo pred koncem doby, kazi se rychle. Spravne ma byt v lednici do 4 stupnu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Ou
17431
8.7.21 20:32

Omatlej ho olejem, dej do toho sůl a pečlivě to zabal do freshoflie a dej v ledničce tam, kde je stabilně a zima (tedy ne třeba na dvířka). Podstatné je, aby k tomu nemohl vzduch, takže dát to do mísy, kde bude čouhat není dobrý nápad.

Tepelně upravené v lednici bez zavaření 3 dny spíš nevydrží- namarinované a bez přístupu vzduchu spíš.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6381
8.7.21 20:48

@Levandulová voda Nechtěla bych ve středu jist maso z pátku, nemám ráda staré jídlo, bez ohledu na to jestli je zkažené nebo ne.. Maso nakládám maximálně den předem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
21563
8.7.21 20:49
@Krista 1 píše:
No jo, ale delší trvanlivost mají díky tomu, že je to něčím nafouknuty ne? Nebo postrikany, nevím.. Já pokud můžu, tak zajdu radši k tomu reznikovi. :nevim:

Ochranná atmosféra jsou normální plyny, který se vyskytujou v atmosféře, jen se sníženou hladinou kyslíku. Není to ničím nastříkaný. A co se týká bakterií, který jsou rizikový při dlouhým nakládání masa, tak ty spíš najdeš v mase od řezníka, co se válelo bůhví kde…a nedělej si iluze, že u řezníků a při přepravě masa je všechno top a čistý…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
12888
8.7.21 21:49
@Ou píše:
Omatlej ho olejem, dej do toho sůl a pečlivě to zabal do freshoflie a dej v ledničce tam, kde je stabilně a zima (tedy ne třeba na dvířka). Podstatné je, aby k tomu nemohl vzduch, takže dát to do mísy, kde bude čouhat není dobrý nápad.
Tepelně upravené v lednici bez zavaření 3 dny spíš nevydrží- :) namarinované a bez přístupu vzduchu spíš.

Vydrzi uplne v pohode.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat