Zkušenosti - chemická nebo chirurgická interrupce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
5.3.16 11:18
@Verun83 píše:
každý ať si zamete před svým prahem a pak soudí ostatní. zakladatelka nežádala o analyzování její životní situace.
:palec: naprosto přesný.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
5.3.16 11:19
@toooja píše:
promin, spatne ctu.Deti od ruznych otcu. Chapu. Slysela jsem, ze ta tableta nic moc na telo.Ja by na interupci nesla, ale kdyby uz, tak miniinterupci. A hlidej uz to, ej to rpece uz zivot. Radsi antikoncepci, nez vrazda.

Boze ty jsi blba. Neni pro tebe vrazda nahodou i menstruace? Nechte si ty blbe keci a piste k tematu!
Na miniinterubce.cz je i diskuze. Nejde mi to vlozit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.16 11:21
@Anonymní píše:
Byla jsem v minulém týdnu na chirurgické interupci v 8+5. Zákrok trval deset minut, kontrola teď v pondělí, tak uvidíme. Byla jsem spíše ze zdravotních důvodů, nezvládala jsem to těhotenství psychicky ani fyzicky. Ale mrzí mne to strašně moc, kdybych mohla, tak bych byla radši, kdyby to dopadlo jinak. Ale my dítě plánovali. Jen se to pak všechno moc podělalo. Jen tím chci říct, že to není jen o té fyzické zátěži, ale ta psychika je tam pak moc poraněná. Tak si to pořádně promysli.

to je mi uplne jasné..je to neskutecne tezke rozhodnuti. Me to trha srdce, protoze jsem si to druhatko opravdu prala. Miluju materstvi, dcerka je pro me vsim. Bohuzel jsem se zmylila v cloveku, do ktereho jsem se po rozchodu s manzelem zamilovala a ted nevim co dal. Jsem na pokraji zhouceni. Nemuzu se rozhodovat dlouho. Zvazuji vsechna pro a proti..jsem v koncich. Bohuzel si myslim, ze ikdybych si to male ted nechala, ikdybychom se pro to snazili udelat vsechno na svete, tak jsme takove povahy, ze za rok, dva, skoncim stejne s detmi sama. A musim si upřimne odpovedet, ze takovy obrazek me vůbec netesi :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.16 11:23

@Gabi91 děkuji moc. podivam se

• Citovat
  • Upravit
Verun83
5.3.16 11:25

Známá byla na chemickém přerušení. po první tabletě po kontrolním ultrazvuku bylo zjištěno,, že se nevyčistila úplně. takže dostala ještě něco, nevím co, neptala jsem se. no a po tom jí bylo dost zle, dojela domů jen tak tak a padla do postele. bolesti, velké krvácení. na zákrok už nemusela.

• Citovat
  • Upravit
5868
5.3.16 11:30
@Anonymní píše:
to je mi uplne jasné..je to neskutecne tezke rozhodnuti. Me to trha srdce, protoze jsem si to druhatko opravdu prala. Miluju materstvi, dcerka je pro me vsim. Bohuzel jsem se zmylila v cloveku, do ktereho jsem se po rozchodu s manzelem zamilovala a ted nevim co dal. Jsem na pokraji zhouceni. Nemuzu se rozhodovat dlouho. Zvazuji vsechna pro a proti..jsem v koncich. Bohuzel si myslim, ze ikdybych si to male ted nechala, ikdybychom se pro to snazili udelat vsechno na svete, tak jsme takove povahy, ze za rok, dva, skoncim stejne s detmi sama. A musim si upřimne odpovedet, ze takovy obrazek me vůbec netesi :(

a jaký má na to těhotenství názor partner (teda asi už bývalý? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.16 11:33

@beruska03 sám neví co dál. Vidí, že nám to neklape a že by to nebylo fér přivézt dítě do nefungujícího vztahu. Souhlasí s tím, že dítě samo o sobě vztah nezachrání, takže tak nějak mlčky odsouhlasil potrat..

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
5.3.16 11:35

Je to těžké holka, já jsem proti potratům ale v tomto případě taky nevím teda…
hlavně jsem proti tomu aby dítě vyrůstalo bez otce…
jinak bych šla radši do nemocnice když už, drž se

• Citovat
  • Upravit
5868
5.3.16 11:35
@Anonymní píše:
@beruska03 sám neví co dál. Vidí, že nám to neklape a že by to nebylo fér přivézt dítě do nefungujícího vztahu. Souhlasí s tím, že dítě samo o sobě vztah nezachrání, takže tak nějak mlčky odsouhlasil potrat..

tak se nerozmýšlej a běž do toho, ale zároveň běžte asi i od sebe.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.16 11:43

Určitě pujdeme od sebe. Nedokazu zit skoro sama se sebou za to, co se planuju udelat natoz s nim.. pokusim se na to zapomenout a jit dal. Musim, kvuli dcerce. Je pro me vsim a udelam pro ni vsechno na svete. Musim si neustale opakovat, ze je to nejlepsi rozhodnuti v dane situaci.
Vsem moc dekuji. Po precteni nekolika prispevku ohledne chemicke int. jsem se utvrdila v tom, ze klasicka chirurgicka bude lepsi volbou. Jen s musim v pondeli jeste domluvit v nemocnici, zdali muzu pod narkozu, kdyz jeste hodne kojim, ale snad to nicemu branit nebude.

• Citovat
  • Upravit
31672
5.3.16 11:46
@Anonymní píše:
to je mi uplne jasné..je to neskutecne tezke rozhodnuti. Me to trha srdce, protoze jsem si to druhatko opravdu prala. Miluju materstvi, dcerka je pro me vsim. Bohuzel jsem se zmylila v cloveku, do ktereho jsem se po rozchodu s manzelem zamilovala a ted nevim co dal. Jsem na pokraji zhouceni. Nemuzu se rozhodovat dlouho. Zvazuji vsechna pro a proti..jsem v koncich. Bohuzel si myslim, ze ikdybych si to male ted nechala, ikdybychom se pro to snazili udelat vsechno na svete, tak jsme takove povahy, ze za rok, dva, skoncim stejne s detmi sama. A musim si upřimne odpovedet, ze takovy obrazek me vůbec netesi :(

nepřijde mi že bys byla úplně rozhodnutá, bojím se, že bys toho v budoucnu litovala, všechno se dá zvládnout :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.16 11:47
@Anonymní píše:
Moralizovaní si zřejmě zasloužím. Jsem v nejtěžší situaci, jakou jsem kdy zažila a nějak se rozhodnout musím. Děti miluju nadevše, ale sama tím procházet nechci..
Takže myslíte, že lepší bude chirurgický zákrok? Byla bych moc ráda, kdyby mi napsal někdo zkušenosti s tím chemickým, jestli se někdo takový najde..

ahoj sestra byla na chemické interrupci, z důvodu věku. Snášela to velmi dobře, pod kudlu nešla. Její ambulantní gynekolog jí od toho zrazoval, že to nebude dobře snášet, protože po HA byla depresivní. Ale nález i psychika naprosto v pořádku. Nechci to zlehčovat, ale zhodnotila to tak, že chřipka s ní zamávala hůř.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.16 11:48
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě moc ožehavé téma :(
s přítelem se rozcházíme a zjistila jsem, že jsem těhotná. Dlouho jsem přemýšlela a nakonec se rozhodla pro umělé přerušení. Měla bych teď být cca v 6tt. Mám dvouletou dcerku s manželem, se kterým se rozvádím, takže situace nezáviděníhodná..
Na internetu jsem se dočetla o tzv. chemické interrupci pomocí tablety mifepriston. Máte s tím prosím někdo zkušenost? Píšou, že pouze 8% případů potom potřebuje ještě chirurgický zákrok - znamená to, že bych případně vůbec nemusela „pod kudlu“? Moc děkuji za odpovědi. Nečekala jsem, že tohle budu někdy řešit :,(

já jsem chemické přerušení podstoupila, je to spolknutí 1 prášku a pak dalších 3 nebo 4 o 2 dny později…pak pár dní silnější MS, měla jsem ji asi jen 4-5 dní, pak už jen špinění, po 14 dnech kontrola, dr. řekl že tam zůstala nějaká sraženinka, takže mi dali jen do zadku injekci na vyčištění a za týden zas kontrola a vše ok…já bych rozhodně na chir. zákrok nešla…dnes jsem skoro na konci těhu, takže ani s dalším otěhotněním nebyl problém, ale po spíš psychické stránce bych už do toho nešla, člověk i přesto si ten pocit ponese do konce života…a teď mě tady třeba ukamenujte, je mi to jedno, bylo to čistě moje rozhodnutí a jen moje věc, každý má právo volby…prosím o zachování anonymity, děkuji a zakladatelce přeji hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.16 11:54
@slavuska1 píše:
nepřijde mi že bys byla úplně rozhodnutá, bojím se, že bys toho v budoucnu litovala, všechno se dá zvládnout :hug:

nejsem..na to, abych byla 100% rozhodnutá děti moc miluju. Snažím se ze všech sil vymyslet jinou variantu než je samotná interrupce. Každý den se 10× si ho nechat a 11× že lepší bude zákrok podstoupit.. pere se ve me uplne vse. Nejradsi bych se nevidela, ale uz je to tak a musim se nejak rozhodnout. musim.. nechci stravit zivot s clovekem se kterym jsem si prestala rozumnet a neni mi v jeho pritomnosti prijemne, protoze spolu mame dite.. nechci vychovavat dve deti, kazde s jinym otcem a bez otcu.. bojim se toho. Mam strach

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.16 12:00
@Anonymní píše:
já jsem chemické přerušení podstoupila, je to spolknutí 1 prášku a pak dalších 3 nebo 4 o 2 dny později…pak pár dní silnější MS, měla jsem ji asi jen 4-5 dní, pak už jen špinění, po 14 dnech kontrola, dr. řekl že tam zůstala nějaká sraženinka, takže mi dali jen do zadku injekci na vyčištění a za týden zas kontrola a vše ok…já bych rozhodně na chir. zákrok nešla…dnes jsem skoro na konci těhu, takže ani s dalším otěhotněním nebyl problém, ale po spíš psychické stránce bych už do toho nešla, člověk i přesto si ten pocit ponese do konce života…a teď mě tady třeba ukamenujte, je mi to jedno, bylo to čistě moje rozhodnutí a jen moje věc, každý má právo volby…prosím o zachování anonymity, děkuji a zakladatelce přeji hodně štěstí

děkuji moc za zkusenost.. vím, že se mé rozhodnutí se mnou ponese do konce života, at se rozhodnu tak či onak. Jednou chci být znovu těhotná a mít další dítě. Ale doufám, že to bude doprvázeno krásnými pocity štěstí a očekávání jako to bylo u dcerky :srdce: vím moc dobře, že už si nikdy nebudu jistá, že ten koho potkám bude ten pravý do konce života. Na tom jsem moc prozřela po 11ti letém vztahu s manželem, který si potom našel jinou. Ale takový vstup do života si ten človíček nezaslouží..abych už teď nevěděla, jestli jej chci nebo ne..to není fér. Nikdy jsem nečekala, že bude něco tak těžkého..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky