Zkušenosti - chemická nebo chirurgická interrupce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.3.16 11:48
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě moc ožehavé téma :(
s přítelem se rozcházíme a zjistila jsem, že jsem těhotná. Dlouho jsem přemýšlela a nakonec se rozhodla pro umělé přerušení. Měla bych teď být cca v 6tt. Mám dvouletou dcerku s manželem, se kterým se rozvádím, takže situace nezáviděníhodná..
Na internetu jsem se dočetla o tzv. chemické interrupci pomocí tablety mifepriston. Máte s tím prosím někdo zkušenost? Píšou, že pouze 8% případů potom potřebuje ještě chirurgický zákrok - znamená to, že bych případně vůbec nemusela „pod kudlu“? Moc děkuji za odpovědi. Nečekala jsem, že tohle budu někdy řešit :,(

já jsem chemické přerušení podstoupila, je to spolknutí 1 prášku a pak dalších 3 nebo 4 o 2 dny později…pak pár dní silnější MS, měla jsem ji asi jen 4-5 dní, pak už jen špinění, po 14 dnech kontrola, dr. řekl že tam zůstala nějaká sraženinka, takže mi dali jen do zadku injekci na vyčištění a za týden zas kontrola a vše ok…já bych rozhodně na chir. zákrok nešla…dnes jsem skoro na konci těhu, takže ani s dalším otěhotněním nebyl problém, ale po spíš psychické stránce bych už do toho nešla, člověk i přesto si ten pocit ponese do konce života…a teď mě tady třeba ukamenujte, je mi to jedno, bylo to čistě moje rozhodnutí a jen moje věc, každý má právo volby…prosím o zachování anonymity, děkuji a zakladatelce přeji hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.16 11:54
@slavuska1 píše:
nepřijde mi že bys byla úplně rozhodnutá, bojím se, že bys toho v budoucnu litovala, všechno se dá zvládnout :hug:

nejsem..na to, abych byla 100% rozhodnutá děti moc miluju. Snažím se ze všech sil vymyslet jinou variantu než je samotná interrupce. Každý den se 10× si ho nechat a 11× že lepší bude zákrok podstoupit.. pere se ve me uplne vse. Nejradsi bych se nevidela, ale uz je to tak a musim se nejak rozhodnout. musim.. nechci stravit zivot s clovekem se kterym jsem si prestala rozumnet a neni mi v jeho pritomnosti prijemne, protoze spolu mame dite.. nechci vychovavat dve deti, kazde s jinym otcem a bez otcu.. bojim se toho. Mam strach

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.16 12:00
@Anonymní píše:
já jsem chemické přerušení podstoupila, je to spolknutí 1 prášku a pak dalších 3 nebo 4 o 2 dny později…pak pár dní silnější MS, měla jsem ji asi jen 4-5 dní, pak už jen špinění, po 14 dnech kontrola, dr. řekl že tam zůstala nějaká sraženinka, takže mi dali jen do zadku injekci na vyčištění a za týden zas kontrola a vše ok…já bych rozhodně na chir. zákrok nešla…dnes jsem skoro na konci těhu, takže ani s dalším otěhotněním nebyl problém, ale po spíš psychické stránce bych už do toho nešla, člověk i přesto si ten pocit ponese do konce života…a teď mě tady třeba ukamenujte, je mi to jedno, bylo to čistě moje rozhodnutí a jen moje věc, každý má právo volby…prosím o zachování anonymity, děkuji a zakladatelce přeji hodně štěstí

děkuji moc za zkusenost.. vím, že se mé rozhodnutí se mnou ponese do konce života, at se rozhodnu tak či onak. Jednou chci být znovu těhotná a mít další dítě. Ale doufám, že to bude doprvázeno krásnými pocity štěstí a očekávání jako to bylo u dcerky :srdce: vím moc dobře, že už si nikdy nebudu jistá, že ten koho potkám bude ten pravý do konce života. Na tom jsem moc prozřela po 11ti letém vztahu s manželem, který si potom našel jinou. Ale takový vstup do života si ten človíček nezaslouží..abych už teď nevěděla, jestli jej chci nebo ne..to není fér. Nikdy jsem nečekala, že bude něco tak těžkého..

• Citovat
  • Upravit
19388
5.3.16 12:07

Doporucuji ti hormonalni interrupci jak pises chemickou. Priprav se ale i na to ze budes krvacet tak, ze nebudes schopna jit ven. A riziko, ze budes muset na cisteni. Ale ta pravdepodibnost neni velka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
5.3.16 12:11

Ahoj, já típm prošla před 14dny a strašý. Dostala jsem tři pilulky, spolkla a po hodině šla domů. Druhy den jsem večer začala šíleně krvácet a to celou noc.Byla jsem úplně zeslábla, manžel mě hned ráno vezl do nemocnice, já byla úplně mimo.Tam mi měli dát další tabletku, ale už jsem jí nedostala a šla rovnou na sál. Bylo to za minutu 12naáct. A po revizi mi paní doktorka říkala, že s tabletkou nemají dobrou zkušenost a většinou to končí stejně zákrokem na sále. Je to 14dní a pořád ještě nejsem ok.Tak že za mě už nikdy nic takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.16 12:21

@Petraa80 to je mi lito :( když to čtu, tak ta chemicka je opravdu 50 na 50. Někdo to zvladne a je druhý den ok a u někoho nastane stejně odvoz na sál a chirurgický zákrok. Takže se nyní přikláním k němu. Už jen proto, že to chci mít co nejrychleji za sebou a být co nejdřív u dcerky a ne několikrat chodit do nemocnice pro prasky, cekat tam, trpet tam atd.

• Citovat
  • Upravit
9658
5.3.16 12:29
@Anonymní píše:
já jsem chemické přerušení podstoupila, je to spolknutí 1 prášku a pak dalších 3 nebo 4 o 2 dny později…pak pár dní silnější MS, měla jsem ji asi jen 4-5 dní, pak už jen špinění, po 14 dnech kontrola, dr. řekl že tam zůstala nějaká sraženinka, takže mi dali jen do zadku injekci na vyčištění a za týden zas kontrola a vše ok…já bych rozhodně na chir. zákrok nešla…dnes jsem skoro na konci těhu, takže ani s dalším otěhotněním nebyl problém, ale po spíš psychické stránce bych už do toho nešla, člověk i přesto si ten pocit ponese do konce života…a teď mě tady třeba ukamenujte, je mi to jedno, bylo to čistě moje rozhodnutí a jen moje věc, každý má právo volby…prosím o zachování anonymity, děkuji a zakladatelce přeji hodně štěstí

A jaký je podle tebe rozdíl v psychice pokud spolknes prášky nebo podstoupis kyretaz, když efekt to ma stejný - proste obojí je potrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
5.3.16 12:30
@Anonymní píše:
@Petraa80 to je mi lito :( když to čtu, tak ta chemicka je opravdu 50 na 50. Někdo to zvladne a je druhý den ok a u někoho nastane stejně odvoz na sál a chirurgický zákrok. Takže se nyní přikláním k němu. Už jen proto, že to chci mít co nejrychleji za sebou a být co nejdřív u dcerky a ne několikrat chodit do nemocnice pro prasky, cekat tam, trpet tam atd.

Důležitý je, aby tu kyretaz delal někdo zkušený, ja po ni spinila dva dny a devátý den jsem uz byla behat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
5.3.16 12:48
@hanka.br. píše:
Ale ona spala s někým jiným, než s manželem.

Jj a i s nim se rozchazi… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
brko
5.3.16 12:57
@Anonymní píše:
to je mi uplne jasné..je to neskutecne tezke rozhodnuti. Me to trha srdce, protoze jsem si to druhatko opravdu prala. Miluju materstvi, dcerka je pro me vsim. Bohuzel jsem se zmylila v cloveku, do ktereho jsem se po rozchodu s manzelem zamilovala a ted nevim co dal. Jsem na pokraji zhouceni. Nemuzu se rozhodovat dlouho. Zvazuji vsechna pro a proti..jsem v koncich. Bohuzel si myslim, ze ikdybych si to male ted nechala, ikdybychom se pro to snazili udelat vsechno na svete, tak jsme takove povahy, ze za rok, dva, skoncim stejne s detmi sama. A musim si upřimne odpovedet, ze takovy obrazek me vůbec netesi :(

Takze je pro tebe priorita nebyt sama s dvema detmi? Je to pro tebe dulezitejsi, nez touha mit druhe dite?

• Citovat
  • Upravit
12921
5.3.16 12:59
@Anonymní píše:
@Petraa80 to je mi lito :( když to čtu, tak ta chemicka je opravdu 50 na 50. Někdo to zvladne a je druhý den ok a u někoho nastane stejně odvoz na sál a chirurgický zákrok. Takže se nyní přikláním k němu. Už jen proto, že to chci mít co nejrychleji za sebou a být co nejdřív u dcerky a ne několikrat chodit do nemocnice pro prasky, cekat tam, trpet tam atd.

Ja musela kvuli mimnku ktere nezilo na chirurgickou revizi a trvalo tyden nez jsem se postavila na nohy dalsi min. 2 mesice nez jsem byla v poradku. Ani nemluvim jak dlouho mi trvalo znova otehotnet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.16 13:51

Ahoj, byla jsem na klasické kyretáži, mimi sice žilo, ale celou dělohu vyplňoval hematom, neustále jsem silně krvácela :?
Zákrok jako takový byl naprosto v pohodě, krátká narkóza a žádné bolesti, nic. Druhý den domů, ale to jen proto že mě vzali až ve čtyři odpoledne.
O psychice nemluvím, byla jsem na hadry a to byl bohužel zákrok nutný.
Do chemické bych nešla, nevíš jak na tebe zapůsobí a pokud se musíš starat o malé dítě… :nevim:
Nicméně bych si za sebe moc přála aby sis mimi nechala, nevím jak by ti třeba mohla pomoct rodina. U mě to vypadalo že zůstanu sama s dvěma dětma, ale interrupce mě opravdu nenapadla, naopak jsem vymyslela jak bych to zvládla sama :srdce: Naštěstí jsme to nakonec ustáli, ale dítě bych nedala.
Prosím nechte anonym, děkuju

• Citovat
  • Upravit
brko
5.3.16 14:19
@fashion_victim83 píše:
@brko presne tak, světe div se-pro nekoho je priora mit a uživit jedno dite-mit dalsi totiz znamená mit místo platu nejakou dobu rodicak a ten dost casto na zaplacení najmu, jídla a jiných výdajů nestačí. Pokud nekdo nema pomoc rodiny (at uz bydlení u rodicu nebo jejich Fin pomoc),tak je nasnadě uvažovat i o potratu ne? Mit dve deti, každé s jiným a nezit ani s jedním, neni žádné terno.

Vis co, ja z anonymky citim, ze by si to dite strasne chtela nechat, ale je svazana predsudky o neuplne rodine. Proto si myslim, ze stoji za pokus ji smerovat spise k tomu, aby si detatko nechala, nez vytvaret zebricky popularity mezi zpusoby interrupci. Konecne rozhodnuti bude na ni, ale ja myslim, ze za pokus to stoji.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.3.16 17:01
@Anonymní píše:
Moralizovaní si zřejmě zasloužím. Jsem v nejtěžší situaci, jakou jsem kdy zažila a nějak se rozhodnout musím. Děti miluju nadevše, ale sama tím procházet nechci..
Takže myslíte, že lepší bude chirurgický zákrok? Byla bych moc ráda, kdyby mi napsal někdo zkušenosti s tím chemickým, jestli se někdo takový najde..

asi chirurgický, nešla bych do experimentu ala jakás chemie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.16 20:46

Dobrý den,
sama na dvě děti můžete být i když budete mít partnera. Je tady spousta žen, včetně mě, které mají doma muže, ale stejně se nestarají a akorát je mají jako další břemeno. Dvě děti nejsou moc a dcerka bude mít parťáka a bude Vám pomáhat. Mám starší dceru 5 let a mladšího syna 3 roky, manžel se nikdy nestaral a nestará, mnohdy mám pocit, že bych to psychicky lépe zvládla sama než chodit okolo manžela, jako kolem dalšího děcka, který je v mnohém nesamostatnější než ty děti. Sama nakupuji, on to neumí, sama dělám kolem domu, zahrádku, zvířata, domácnost a taky zaměstnání. Manželova úžasná maminka mi řekla, co by jako měl doma dělat, když vydělává peníze, nechodí do hospody a nechodí za druhými ženami. Ve všem má sice pravdu, ale já mám tyto tři přednosti také, taky vydělávám, nechodím do hospody a neběhám za druhými muži a stejně je to pořád málo.
Přeji Vám, ať se rozhodnete miminko si nechat, je to dar, který se „nevrací“. Samé s dětmi Vám bude také dobře, miminkovské období uteče rychle a pak je to nááádhera.
Anonym Jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí