Zkušenosti - chemická nebo chirurgická interrupce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
650
5.3.16 21:00
@Anonymní píše:
Dobrý den,
sama na dvě děti můžete být i když budete mít partnera. Je tady spousta žen, včetně mě, které mají doma muže, ale stejně se nestarají a akorát je mají jako další břemeno. Dvě děti nejsou moc a dcerka bude mít parťáka a bude Vám pomáhat. Mám starší dceru 5 let a mladšího syna 3 roky, manžel se nikdy nestaral a nestará, mnohdy mám pocit, že bych to psychicky lépe zvládla sama než chodit okolo manžela, jako kolem dalšího děcka, který je v mnohém nesamostatnější než ty děti. Sama nakupuji, on to neumí, sama dělám kolem domu, zahrádku, zvířata, domácnost a taky zaměstnání. Manželova úžasná maminka mi řekla, co by jako měl doma dělat, když vydělává peníze, nechodí do hospody a nechodí za druhými ženami. Ve všem má sice pravdu, ale já mám tyto tři přednosti také, taky vydělávám, nechodím do hospody a neběhám za druhými muži a stejně je to pořád málo.
Přeji Vám, ať se rozhodnete miminko si nechat, je to dar, který se „nevrací“. Samé s dětmi Vám bude také dobře, miminkovské období uteče rychle a pak je to nááádhera.
Anonym Jana

no lenze zakladatelke sa moze stat ze otec bude chciet striedavu peci a tak dieta pojde 50:50 a to by az taka sranda nebola. A ak ma byt, pracu a zazemie, tak nie je dovod preco by sud striedavu peci neuznal. A v pohode to spravia ked ma dieta rok a pol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
6.3.16 13:10

Já to fakt nechápu, ty přesvědčovačky místní, co za každou cenu by zachránily to,,dítě,,. chtěla bych vidět, jak si tu některá místní hrdinka nechá druhé dítě a bude ho vychovávat sama. živit 2 děti a sebe ze sociálních dávek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.16 17:22

Na interrupci práškem jsem byla před rokem a půl a musím říct, že to bylo strašné! Po druhé bych do toho nikdy nešla to radši chirurgicky. Dali mi tabletu, která plod zabila. Nehorázný pocit vědět, že v sobě mám mrtvé mimi. Za dva dny jsem šla pro druhou tabletu, ta mi spustila hodně silné menstruační bolesti, které později přicházely v kontrakcich. Měkl a otevíral se čípek, a když jsem pak zatlačila tak do vložky vypadlo něco kulatého velikosti asi míčku na ping pong. Byl to strašný pocit. Už nikdy bych toto takhle neabsolvovala. Jinak fyzicky to nebylo tak zlé, krvacela jsem asi týden. Menstruace mi pak přišla normálně za měsíc a pravidelně. Horší to bylo psychicky, do dneška se drobečkovi omlouvám že jsem to zvolila takto. Ale ze zdrav. důvodů jsem musela. Teď čekáme miminko, které se má narodit za měsíc a s otěhotněním jsem žádný problém neměla, zadařilo se na poprvé. Přeji pevné nervy a rozhodni se skutečně pečlivě. :*

• Citovat
  • Upravit
brko
7.3.16 17:36
@Verun83 píše:
Já to fakt nechápu, ty přesvědčovačky místní, co za každou cenu by zachránily to,,dítě,,. chtěla bych vidět, jak si tu některá místní hrdinka nechá druhé dítě a bude ho vychovávat sama. živit 2 děti a sebe ze sociálních dávek.

Ja bych si ho nechala. Vzdyt podle zdejsich diskuzi na tema ssp vetsinu samozivitelek odsuzujou, ze berou socialni davky v nehoraznych sumach :P.
Ale vazne: na potrat bych nikdy nesla. Takze ty tve reci o tom, ze si tady nekdo hraje na hrdinky, jsou mimo.

• Citovat
  • Upravit
9658
7.3.16 17:42
@brko píše:
Ja bych si ho nechala. Vzdyt podle zdejsich diskuzi na tema ssp vetsinu samozivitelek odsuzujou, ze berou socialni davky v nehoraznych sumach :P.
Ale vazne: na potrat bych nikdy nesla. Takze ty tve reci o tom, ze si tady nekdo hraje na hrdinky, jsou mimo.

Ja si myslim, ze nejsou zad tak mimo pokud jsi pred takovým rozhodnutím nikdy nestala…
Ja taky rikala, nikdy bych na císaře nesla a bac, byla jsrm za neho vděčná, nikdy bych nedělala toto… Proste nikdy nevis… Tot moje zkusenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
7.3.16 17:50

@Pam12 toto vim na stopro. Jen tohle. Ale chapu, jak to myslis. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Verun83
8.3.16 10:36
@brko píše:
Ale vazne: na potrat bych nikdy nesla. Takze ty tve reci o tom, ze si tady nekdo hraje na hrdinky, jsou mimo.

jako sorry, ale mimo seš ty. nikdy jsi nebyla v takové situaci, nevíš jak to zakladatelka nese psychicky. nevíš co to obnáší. teď si asi zajištěná od manžela v pohodlí domova a nic tě netíží, tak máš pocit, že zvládneš cokoli. ale opak může být krutou pravdou… takže řeči, jak by sis dítě určitě nechala, jsou opravdu scestné.

• Citovat
  • Upravit
brko
8.3.16 10:55
@Verun83 píše:
jako sorry, ale mimo seš ty. nikdy jsi nebyla v takové situaci, nevíš jak to zakladatelka nese psychicky. nevíš co to obnáší. teď si asi zajištěná od manžela v pohodlí domova a nic tě netíží, tak máš pocit, že zvládneš cokoli. ale opak může být krutou pravdou… takže řeči, jak by sis dítě určitě nechala, jsou opravdu scestné.

Mysli si, co chces. Neznas me a neznas muj pristup k vznikajicimu zivotu. Takze znova a treba to tentokrat vstrebas lepe, ze nekdo by na potrat nikdy nesel ( krom znasilneni a rizika smrti, dopor. lekaru): dite bych si vzdy nechala. Je na tom stale neco k nepochopeni? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
8.3.16 11:02

@brko ano, je to nad slunce jasné. Ty by sis dítě nechala, kdežto zakladatelka nikoli. Je tu něco k nepochopení?

• Citovat
  • Upravit
Verun83
8.3.16 11:05
@brko píše:
Mysli si, co chces. Neznas me a neznas muj pristup k vznikajicimu zivotu. Takze znova a treba to tentokrat vstrebas lepe, ze nekdo by na potrat nikdy nesel ( krom znasilneni a rizika smrti, dopor. lekaru): dite bych si vzdy nechala. Je na tom stale neco k nepochopeni? :mrgreen:

ale já tomu rozumím, ty by sis dítě nechala. a proto nechápu, proč se angažuješ v této diskuzi, kde nadpis je jasný.. potrat chirurgický nebo chemický? z toho vyplývá, že zakladatelka druhé dítě v této situaci nechce… tudíž tvůj nátlak jí nijak nepomůže. angažuješ se ve špatné diskuzi, najdi nějakou, kde někdo bude tápat zda dítě ano, či nikoli…

• Citovat
  • Upravit
brko
8.3.16 11:12
@Verun83 píše:
ale já tomu rozumím, ty by sis dítě nechala. a proto nechápu, proč se angažuješ v této diskuzi, kde nadpis je jasný.. potrat chirurgický nebo chemický? z toho vyplývá, že zakladatelka druhé dítě v této situaci nechce… tudíž tvůj nátlak jí nijak nepomůže. angažuješ se ve špatné diskuzi, najdi nějakou, kde někdo bude tápat zda dítě ano, či nikoli…

Kde je jaky natlak? Muzes ocitovat nejaky muj natlakovy prispevek, at se mam od ceho odrazit? A pokud si dobre pamatuji, tak naopak zakl pise, ze by si druhe moc chtela nechat, ale…

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
8.3.16 11:14
@brko píše:
Kde je jaky natlak? Muzes ocitovat nejaky muj natlakovy prispevek, at se mam od ceho odrazit? A pokud si dobre pamatuji, tak naopak zakl pise, ze by si druhe moc chtela nechat, ale…

Moc by si ho chtěla nechat, ale za úplně jiných podmínek. Nebo čteš jinou diskuzi?
Pevně doufám, že tu celou záležitost už má zakladatelka vyřešenou.

Příspěvek upraven 08.03.16 v 11:22

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
8.3.16 11:19
@brko píše:
Vis co, ja z anonymky citim, ze by si to dite strasne chtela nechat, ale je svazana predsudky o neuplne rodine. Proto si myslim, ze stoji za pokus ji smerovat spise k tomu, aby si detatko nechala, nez vytvaret zebricky popularity mezi zpusoby interrupci. Konecne rozhodnuti bude na ni, ale ja myslim, ze za pokus to stoji.

To směřování je ten nátlak. Ocitováno

• Citovat
  • Upravit
brko
8.3.16 11:20

@Verun83 jeste podotknu, ze doufam, ze se normalne bavime, nechci se urcite hadat, i kdyz vody byly asi zpocatku trochu rozvirene. :kytka: :)

• Citovat
  • Upravit
Verun83
8.3.16 11:21
@brko píše:
Kde je jaky natlak? Muzes ocitovat nejaky muj natlakovy prispevek, at se mam od ceho odrazit? A pokud si dobre pamatuji, tak naopak zakl pise, ze by si druhe moc chtela nechat, ale…

tenhle tvůj fanatismus, kterého jsem si všimla z jiných diskuzí je opravdu smutný. tvůj nátlak spočívá v tom, jak donekonečna opakuješ, jak si nechat to dítě, i přesto co zakladatelka psala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky