Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@myiskaj píše:
Zavolejte přímo na BEE a smlouvu zrušte, jde to i po telefonu. Co jsme měli my zkušenosti (s naší babi) tak do druhého dne vždy volali z dané společnosti pro ověření smlouvy a my to jednoduše zrušili po telefonu…
Ano ume byl prave ze panod bohemia energy, jenze celou dobu rikal ze je od cezuze prej mi chce zlevnit poplatky..tak ja blba snim podepsala smlouvu.tak jsem neváhala a druhy den radsi zavolala na cez a overia jsem si to.ale dozvěděla jsem se ze pan lhal.tak jsme pani od cezu rikala jestli to nejde nejak zrusit ze chci bejt u cezu a ne u bohemia energy.tak mi pani od cezu nabidla ze mi posle na email formular plne moci, ze az bohemia energy bude chtit poslat vypoved do cezu tak jim to cez odmitne protože mají moji plnou moc ze chci u nich byt.tak ja to vyplnila a odeslala zpet na cez. a hlavne mi rekla ze at poslu radsi vypoved na tu bohemii energy doporucene a at si udelam kopii. a ptala jsem se ji jestli buud platit pokutu a ta ze ne ze mam nato mesic, jak by to bylo dyl jak mesic tak bych uz prej pokutu paltila.no a další tyden mi pani volala zase z bohemia energy a ptala se jestli teda stim souhlasim a chci byt u bohemia energy.tak ja rekla ze ne, ze me pan lhal a rikal ze patri do cezu.tak jsem rekla ze zustanu tam kde jsem a menit to nebudu.tak mi rekla ze to zrusi..tak uvidíme jetsli prijde domu dopis o zruseni nebo dopis s pokutou…jen sem chtěla pomoc jak sespat tu vypoved pro ty prolhance(bohemia energy)..snad to dobre dopadne a nebude zadna tahanice..a hlavne at neplatim zadnou pokutu..
Ja taky zavolal hned na cez je menit nechci.ale prejze tam mamradsi napsat vypoved doporucene..ja to nejak sepisu a poslu. nejak to dopadne ale doufam ze dobre..ale jinak vsem moc dekuju za rady
jste hodny ![]()
@hanulka135 píše:
A nevite kolik je ta smluvni pokuta dodavateli bohemia energy??
To nevím, ale já radši neplatím žádnou pokutu, když nemusím.
Určitě je více, než poštovné za jednu doporučenou zásilku, ve které pošlete BEE to odstoupení.
@myiskaj píše:
Zavolejte přímo na BEE a smlouvu zrušte, jde to i po telefonu.
Odstoupení od smlouvy musí být ze zákona i dle obchodních podmínek BEE písemné.
Na nějaké telefonáty bych nespoléhal. Co bude mít po tom telefonátu v ruce jako důkaz o tom, že odstoupila od smlouvy?
@myiskaj píše: … tak do druhého dne vždy volali z dané společnosti pro ověření smlouvy a my to jednoduše zrušili po telefonu…
Jo, to volali a ověřovali si, jestli je podpis pravý a podepsal to ten, na koho je psané odběrné místo. Jestli smlouvu podepsala nějaká babi, jejíž svéprávnost by bylo možno zpochybnit (byla k podpisu zmalipulována), tak je možné, že smlouvu radši stornovali, ale nespoléhal vych na to.
@hanulka135 píše:
ale prejze tam mamradsi napsat vypoved doporucene..
Ne výpověď, ale odstoupení od smlouvy a nemáte na to měsíc, ale lhůta pro odeslání končí 5 dní před zahájením dodávky.
Ale neotálejte s tím a hlavně: Není to výpověď, nýbrž odstoupení od smlouvy!
Coze? pokuta 3tis.vsak jsem ji podepsala a druhej den volala na cez ze me asi podvedli.tak mi poslali na email ten formular tu plnou moc.at ji vyplnim a poslu co nejdříve zpet.tak oni když tam poslou vypoved tak ji cez vzit nemůže protože mají moji plnou moc ze od cezu odejit nechci..a další den me volala ta zenska od bohemia energy.tak jsem ji rekla ze to rusim ze me podvedli a rikali ze patrej k cezu, tak jse omlouvala a rekla ze to zrusi..
14.11 ume byl a ja podepsala smlouvu.15.11 jsem volala na ten cez ze me podvedli a oni mi tedy poslali ten formular plne moci, kterej se hned poslala nazpet. a ja tam ještě to odstoupeni neposlala když mi rekla ze to zrusi ta zenska po telefonu..tak jim to poslu ikdyz to bude dyl.ale snad ta pokuta nebude..jsou pekne vychcany..!!!
Také tomu neverim zruseni po telefonatu.ja nemam kopírku tak to napisu rucne a poslu to tam..dekuji
Ono je to asi takhle, ČEZ odstouepní za Vás může vše na základě Plné moci vyřídit, blokovat přepis na OTE atd… Ale taky nemusí. Někdo něco opomine, neodešle… Byť toto, řeší a hlídají poměrně sofistikované systémy a procesní mapy. Je vždy mnohem lepší spoléhat sám na sebe. ČEZ Vám v případě nějaké chyby, nebude refundovat možnou pokutu a stejně tak, pokud pochybením zaměstnance dojde ke změně dodavatele. Budete čekat dokud neskončí smluvní období s Bohemii… ato jak víme může být i deset let
. Řešit zda odstoupení pošlu nebo to nechám na někom jiném mi pak příjde značně mimo mísu…
Srix
@hanulka135 píše:… čímž zmaříte naplnění platné smlouvy s BEE a způsobíte BEE škodu, a za to by právě byla ta smluvní pokuta od BEE, pokud smlouvu s BEE necháte účinnou.
Coze? pokuta 3tis.vsak jsem ji podepsala a druhej den volala na cez ze me asi podvedli.tak mi poslali na email ten formular tu plnou moc.at ji vyplnim a poslu co nejdříve zpet.tak oni když tam poslou vypoved tak ji cez vzit nemůže …
Proto se musíte postarat, aby smlouva s BEE účinná nebyla, a o to se postaráte odstoupením od smlouvy, doručeným BEE.
Dobrý den chtěla, bych se poddělit, se zkušenostmi s touto společností. Byla jsem u ní 2. roky řádně platila zálohy za plyn a nikdy si nepřekontrolovala stav plynoměru. Na každé faktiře napsáno, stav odečtem. V srpnu 2011, přišla faktura nedoplatek 98000.Přezkoušen, plynoměr, ten byl v normě. Nakonec z nich vylezlo, že neúčtují odečtem, ale odhadem, stížnost na ERU. Žeto není proti zákoné. pouze nemravné. PO dohadech, že bylo jiný DPH a jiná cena plynu, snížili tuto částku o 10000 a odmítli dát splátkový kalendář, díky nim se ze mne stal dlužník, který si na to půjčil. Okamžitě jsem od nich odstoupila a čekala na další vyučtování. To zase bylo odhadem a ne odečtem. Dělalo to 2000 v prospěch BEE. Tuto Aspolečnost nikdy a hlavně kontrolovat stav plynoměru tojsem podcenila. ALENA
@TEKYLA píše:Žádný dodavatel energií nekontroluje (neodečítá) stavy měřidel.
Tuto Aspolečnost nikdy a hlavně kontrolovat stav plynoměru tojsem podcenila. ALENA
Odečty měřidel provádí (má provádět) distributor. Pak je předá (má předat) dodavatelům a odavatelé provádějí (mají provádět) vuúčtování na základě údajů od distributorů.
Podepsali jsme a poslali vypověd ono nám řekli že to tam nemají pohužel jsem stratila peněženku tak ani nemám podací lístek co stim chtějí odstupné 6500 co máme dělat prosím děkuji Jana
![]()
@Janča 711986 píše:
Podepsali jsme a poslali vypověd ono nám řekli že to tam nemají pohužel jsem stratila peněženku tak ani nemám podací lístek co stim chtějí odstupné 6500 co máme dělat prosím děkuji Jana![]()
Pokud chcete, aby vám někdo rozumně poradil, budete muset věnovat více pozornosti aspoň položení otázky a sdělení relevantních údajů, než jste věnovala tomu podacímu lístku: Co jste poslala (výpověď nebo odstoupení od smlouvy? A odstoupení z jakého důvodu? Kdy mají/měly být zahájeny dodávky?).
Za prvé, zkuste se obrátit na ombudsmana B. E.E zda dohledá výpověď v došlé poště. Za druhé, pokud je to výpověď, může to znamenat problém, podstatné je odstoupení. Za třetí Přečtěte si pořádně reakci eumedon… bez toho Vám nikdo neporadí.
Srix
Dobrý den, nalítli jsme Bohemia Energy a dokonce i Centropolu - to už se dořešilo. Ale bohužel se nám ozval další člověk (prý z Bohemia En.)a po telefonu chtěl vědět zda chceme nižší sazbu, mamka to odsouhlasila, ale já mám obavy, zda jsme zase nenalítli.. v pátek 6.12.2013 nám volalo číslo 606254531 ale na internetu nic dohledat nemůžu…Máte někdo zkušenost a jak je to s ÚSTNÍ ÚMLUVOU - je opravdu platná( prý si hovory nahrávají)? Děkuji