Zkušenosti s Bohemia Energy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
20.1.14 12:07

Bohemia nikdy

Také normálně nepíši. Zajímalo by mne kolik tito super obchodníci mají klientů. Snad není možné, aby s nima byl někdo spokojený. Nechtěla jsem k nim přecházet, manžel neuposlechl. Zálohy dostatečně vysoké, každý měsíc nás bombardovali s doplatky. Neustále jsme dopláceli. Ve fakturách se naprosto nikdo nevyzná. Dokonce nám naučtovali i neznámé odběrné místo. Neskutečné. Neustálé nervy, neustálé upozornující dopisy. Jejich super vyučtovaní zveřejním. Lidi nevěřte jim ani pozdrav. Vyhnat, jediná obrana, chtěla bych vidět ty tupce, co to vedou. Jak to, že ještě nejsou zbaveni práv… Vždyt lžou podvádějí a kradou. Mám chut jít proti nim, silně proti nim, protože to snad ani není možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.14 19:47

Dobrý den i mne dnes zazvonil muž z Bohemia energy..řekla jsem mu že od eonu odejít nechci tvrdil mi že jde jen o poplatek za elektroměr jinak se nic nemění, no naletěla jsem a podepsala plnou moc, ihned jsem si to uvědomila a volala mu zda je možné odstoupit, prý mohu zítra až mi bude volat paní od nich,,přesto jsem napsal email o zrušení plné moci jak eonu tak bohemia energy, pošlu ráno i dopis s dodejkou, tak snad nebudu platit nějakou pokutu, nejsem si jistá, pokud má někdo přehled budu ráda, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
27.1.14 20:28

Je dobře, že jste zmocnění odvolala okamžitě e-mailem a že jste o odvolání zmocnění informovala e-mailem také dosavadního dodavatele.

Podle § 448 odst. 2 nového občanského zákoníku Dokud není odvolání zmocnění zmocněnci známo, má jeho právní jednání tytéž účinky, jako by zmocnění ještě trvalo. Toho se však nemůže dovolat strana, která o odvolání zmocnění věděla, nebo měla a mohla vědět.

Ale odvolání zmocnění nestačí: Je třeba také odstoupit od smlouvy, a to písemně. Pokud byste jen odvolala zmocnění, ale neodstoupila od smlouvy, znamenalo by to, že smlouva (včetně ujednání o smluvních pokutách) zůstává v platnosti a tím odvoláním zmocnění byste pouze BEE znemožnila ji plnit, takže byste se smluvní pokutě nevyhnula.

Tudíž: Zítra na jednom listě papíru napište dohromady, že odstupujete od smlouvy a odvoláváte zmocnění. Pošlete to BEE doporučeně, nejlépe s dodejkou.

Kopii můžete poslat doporučeně na vědomí též dosavadnímu dodavateli (E.On) spolu s průvodním dopisem, čímž budete mít posichrováno, že se o tom odvolání zmocnění kromě e-mailem dozvěděl i písemně.

Ověřte si u E.On (řekněme za týden - čtrnáct dní) telefonicky, že je vše v pořádku a nejste u nich ve výpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.14 07:13

Děkuji moc za radu, chtěla jsem odstoupit od smlouvy i odvolat zmocnění písemně a zavolat dnes do Eonu..ale informovat obě strany dopisem s dodejkou bude jistě rozumnější, za chvíli jdu na to, nejsem hloupá jen jsem věřila v to že mi protější strana dává pravdivé informace, vím že tito lidé jsou školeni na psychickou manipulaci se zákazníky, ale nepředpokládala jsem že odpovědi nebudou založeny na pravdě, což je z obchodního hlediska-neomalenost, která škodí jim samým, nerozumím tomu proč tato společnost nezačne jednat fér a na úrovni, nikdo by pak neopouštěl jejich řady, ale naopak, přeji hezké ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
28.1.14 20:14

@Iva Bylinka Současnému dodavateli to nemusí být s dodejkou, ale když bude, nic tím nepokazíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
29.1.14 21:02

Souhlasím s Vám. A taky z vlastní zkušenosti radím ruce pryč od BE… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.14 04:25

Děkuji za pomoc radu.Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.2.14 22:40

Tak při cteni této diskuze jsem se uplne vydesila, protože moji rodice taky podepsali smlouvu u BE. Taky to nechapu, normalne domu nikoho nepousteji a ted se nechali takhle zmanipulovat! Kazdopadne si mysleli, ze zustavaji o Eonu - coz jim samozrejme prodejce tvrdil a ze se jedna jen o elektriku a az nyní zjistili, ze byli odhlaseni i z odberu plynu u RWE. Smlouvu podepsali uz 23.10.2013 a ted jim prisel dopis z RWE, ze je mrzi, ze meni dodavatela a jestli nechteji zustat u RWE, atd. Smlouvu mají na 2 roky. Sice v dopise RWE pise, ze pokud podepsali naší smlouvu mimo pobočku nového dodavatele, tak nehrozi zadna sankce od odstoupeni od smlouvy, ale je to opravdu tak? Když uz tu smlouvu u BE podepsali uz v rijnu? A co tedy s tim? Nerada bych, aby pak nasim prisel nejaky mega nedoplatek, když jsou oba duchodci a jsou radi, ze mají na zivobyti! Chjo, furt jim rikam, at vsem hned pribouchnou dveře před nosem a stejne takhle naleti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.14 04:59

No právě, já také nepočítala s tím že mi bude tvrzena NEPRAVDA i já myslela že zůstanu u Eonu, ale vše jsem stihla vyřešit včas, díky dobrým radám a pomoci i ze strany Eonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
10.2.14 07:18
@Iveta1221 píše:
Smlouvu podepsali uz 23.10.2013 a ted jim prisel dopis z RWE, ze je mrzi, ze meni dodavatela a jestli nechteji zustat u RWE, atd. Smlouvu mají na 2 roky. Sice v dopise RWE pise, ze pokud podepsali naší smlouvu mimo pobočku nového dodavatele, tak nehrozi zadna sankce od odstoupeni od smlouvy, ale je to opravdu tak?

Od smlouvy lze podle par. § 11a odst.2 EZ odstoupit ve lhůtě do 5 dnů před zahájením dodávek. Předpokládám, že vaši měli předtím standardní smlouvu na dobu neurčitou s RWE s výpovědní lhůtou 3 měsíce, takže pokud smlouvu a plnou moc BEE podepsali v 23.října říjnu (a týden je dost dlouho na zaslání výpovědi RWE, takže výpověď RWE byla též doručena v říjnu), tak výpovědní lhůta skončila 31.října a od 1. února jsou vaši u BEE, takže od smlouvy podle par. § 11a odst.2 EZ už odstoupit nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
10.2.14 08:48

BEE je bacil tohoto státu a zároveň stoka veškeré korespondence s nimi. Všechno zapřou a překroutí. Jediné co pečlivě evidují je ta prokletá smlouva a hlavně ten PODPIS. Smlouvu získávají vždy podvodem, růžovými sliby. Kdo podepíše, má dva roky doma příšeru. Stát zatím snad udělá něco proti ŠMEJDŮM, ale BEE infikuje lidi dál. Naletěli jsme :cert: :cert: :cert:
Je hnusné na čem staví svoji existenci no a bohužel nejsou sami, co je nahoře, to prolíná dolů a zasahuje především důchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.2.14 09:49

To eumedon: diky moc za info. Toho jsem se prave bala, ze ted uz je pozde něco resit :( Bohuzel jsem o tom dřív nevedela :( No tak ted uz nam nezbyva nic jiného, nez se dva roky modlit a pak podat zavcas vypoved. Kazdopadne nechapu, jak někdo muze mit zaludek na to, takhle lhat a podvádět!! Tak snad bozi mlyny opravdu melou a jednou se jim to vrati i s nekrestanskyma urokama!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
10.2.14 10:00

Chtěla jsem se zeptat-Když informují nepravdivě a pak to zapřou je možné se nějak bránit? například si někde stěžovat aby to někdo prošetřil a jim to stále neprocházelo? děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
10.2.14 10:15

Není, mají všude své špinavé pracky. Zkoušel jsem to na všechny možné strany, ale všude dávají ruce pryč když jde o BEE.
Znovu nabádám POZOR NA BEE na jejich lháře, vyhazovat z baráku /když už se do něj podvodem dostanou. Policie má na zádech nápis, ale tento spolek pracuje neoznačen!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20121
10.2.14 10:24
@Edita27 píše:
Chtěla jsem se zeptat-Když informují nepravdivě a pak to zapřou je možné se nějak bránit? například si někde stěžovat aby to někdo prošetřil a jim to stále neprocházelo? děkuji za rady.

Stěžovat si můžete na ERÚ. Jenže to zapřou. Mimoto se od případného špatného informování distancují a označí to za selhání jednotlivce. Mimoto to nebyli přímo zaměstnanci BEE, ale obchodní zástupci d2d (nevím, jestli zaměstnanci d2d),což je firma, se kterou má BEE mandátní smlouvu a specializuje se na podomní prodej. Ale nevím, jestli to BEE vyviňuje.

V každém případě je na místě obezřetnost. Já podomní obchodní zástupce energetických společností slušně nebo ostře (podle jejich chování) vyhazuju všechny. V naší obci je podomní prodej zakázán, ale d2d, nabízející smlouvu s BEE, to nerespektuje. Byli u mne v době, kdy měla naše obec na svých internetových stránkách vyvěšen zákaz podomního prodeje.

Neuposlechli mé výzvy k opuštění mého oploceného pozemku před mým obydlím (což je trestný čin porušování domovní svobody). Obchodní zástupce odešel, až když jsem volal linku 158. A policajti nepřijeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný